2a divisió FEF

Kuku fa valer la llei de l’ex

Copa Catalunya. El Llagostera supera el Sant Andreu gràcies a una diana des dels onze metres de l’exdavanter quadribarrat en els últims instants que fa justícia

llagostera 1 sant andreu 0

LLAGOSTERA:Marcos, Crespo (Diego, 74’), Aimar, Pol Gómez, Bigas, David Garcia, Adri Lledó (Yeray, 76’), Èric Jiménez (Abel Fàbregas, 72’), Nahuel (Moussa, 72’), Pasquina (Gil Muntadas, 60’) i Sascha (Kuku, 70’).SANT ANDREU:Aragón, Jaume, Oumar, Guillem, Sa (Llamas, 55’), Elhadji, Juanan (Oriol, 59’), Izan (Josu, 55’), Sergi, Laro (Víctor Alonso, 67’) i Carroza (Noguera, 59’).GOLS:1-0 (89’) Kuku, de penal.ÀRBITRE:Morros Monge.T.G.:als locals Moussa, Pasquina, Bigas i David Garcia; i als visitants Jaume, Carroza, Izan, Josi i Víctor Alonso.PÚBLIC:Uns 500 espectadors a l’estadi municipal de Llagostera. Un bon grup eren aficionats del Sant Andreu.

El Llagostera aposta fort per aquesta copa Catalunya i ja està classificat per a la tercera eliminatòria, l’última que es disputarà abans de començar la lliga i la que dona accés a la fase final. El camí no ha estat senzill, i és que els d’Oriol Alsina van suar de valent per superar al municipal el Sant Andreu, el campió vigent de la competició, que es quedarà sense poder revalidar el títol.

Com es diu sempre, el futbol és un esport de tòpics, que molt sovint es compleixen. Ahir no va ser diferent, i és que es va complir aquella norma no escrita que diu que tots els jugadors marquen contra el seu exclub. Ho va fer el davanter llagosterenc i exquadribarrat Kuku Kanteh, que amb la seva diana va decidir l’eliminatòria, al mateix temps que demanava perdó a l’afició del Sant Andreu. El que passa és que el gol es va fer esperar, i molt, perquè va arribar en el minut 89, quan ja feia pinta que l’eliminatòria s’hauria de resoldre des dels onze metres. I de fet així va ser, perquè Kuku va aprofitar un penal que ell mateix havia provocat després d’una jugada molt embolicada per fer l’1-0 quan els andreuencs ja no tenien temps de reacció.

El gol va arribar tard i de penal, però no es pot dir que no fos just. I és que, si bé és cert que durant els 90 minuts no es va veure un gran espectacle perquè el duel va ser d’allò més intens, amb moltes interrupcions i fins i tot alguna picabaralla entre els jugadors, les millors ocasions les va tenir el Llagostera. De fet, si el porter visitant Aragón no hagués fet una intervenció bestial tot just començar, el guió potser hauria estat diferent, i és que el porter va evitar el gol de Pasquina en un xut a boca de canó. Va ser el primer avís d’una primera part del Llagostera en què va tenir més ocasions, sobretot gràcies a la inspiració d’un Èric Jiménez que va fer anar de corcoll la defensa visitant. El Sant Andreu, en canvi, només va generar sensació de perill en jugades a pilota aturada, tot i que cap de les quals va acabar inquietant la porteria de Marcos més enllà d’alguna rematada desviada de l’espigat central Oumar.

Després de la represa, el guió va ser pràcticament calcat, tot i que les interrupcions pels canvis i la tensió creixent encara van complicar més el joc. Pasquina, de nou en els primers minuts, va tenir una altra bona ocasió per obrir la llauna, abans que Aimar, en una acció a pilota aturada, també quedés ben a prop del gol. No va ser fins al minut 83 que Sergi Serrano va fer el primer xut a porta dels visitants, que Marcos va resoldre sense gaires problemes, i ja no hi va haver temps per a més abans que Kuku resolgués l’eliminatòria en el 89.

Després del triomf d’ahir, el Llagostera ja sap que se les haurà en la tercera eliminatòria amb el Vilassar, que ahir va fer saltar la banca superant l’Espanyol B (1-0).