Territorial

El gran clàssic de l’estiu

El degà. El torneig de l’Estany arriba aquest any a la 50a edició com el més antic de tota la demarcació de Girona. El Banyoles, el Barça B, l’Olot i el Figueres en seran els participants de luxe

L’estadi Miquel Coromina i Moretó serà l’escenari del tradicional torneig de l’Estany, que aquest any arriba a la cinquantena edició. L’amfitrió, el Banyoles, amb el Barça B, l’Olot i el Figueres seran els quatre participants que s’enfrontaran per obtenir el triomf a partir d’avui, en un format quadrangular que deixa enrere el triangular habitual de les darreres edicions, en què el torneig es jugava tot el mateix dia.

La competició organitzada pel Banyoles és, sense cap mena de dubte, la degana de la demarcació, amb set edicions més que el seu perseguidor, el trofeu Costa Brava, del Girona, que fa escasses setmanes va arribar a la 43a.

Des del 1969, el torneig s’ha anat consolidant a la demarcació amb la participació de clàssics com la Unió –l’equip que més edicions n’ha guanyat–, el Girona o l’Olot. De fet, en la primera edició hi van participar els clubs d’aquest any, amb l’únic canvi del Girona pel Barça B.

La primera semifinal del torneig de l’Estany la disputaran el Banyoles, que estrena la condició d’equip de tercera divisió davant els seus aficionats, i el Barça B, a les 19.30 h, i la segona semifinal la jugaran a les 21.30 h l’Olot i el Figueres.

Demà, també a les 19.30 h, es disputarà la final de consolació entre els perdedors de les dues semifinals, i a les 21.30 h es jugarà la gran final entre els guanyadors d’avui. En aquesta final hi haurà una sorpresa que aporta prestigi a l’esdeveniment amb l’àrbitre internacional Xavier Estrada Fernández, que serà l’encarregat de xiular el decisiu enfrontament del torneig amb més història de tota la demarcació de Girona.

QUADRANGULAR

Després de molts anys amb format triangular, s’hi ha volgut afegir un nou participant

ÀRBITRE DE LUXE

L’internacional Xavier Estrada Fernández xiularà la final del torneig dimecres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)