2a divisió FEF

El Sabadell fa un pas endavant amb capital forà

2a divisió B. L’entitat anuncia la signatura d’un acord amb un grup de sis inversors perquè s’incorporin a l’accionariat del club i el posin en una situació econòmica privilegiada

El Sabadell ha arribat a un acord amb un grup d’empresaris, de capital estranger, per finançar el club durant les tres pròximes temporades. El club va fer un comunicat ahir en què explicava una part dels acords als quals ha arribat amb aquest col·lectiu que anirà agafant força dins l’accionariat a través d’ampliacions de capital que s’aniran succeint en el futur. D’aquesta manera, es preveu que Esteve Calzada vagi perdent pes en l’accionariat a mesura que passin les temporades, tot i que el Sabadell va explicar que l’excap de màrqueting del Barcelona es mantindrà al capdavant de la gestió del club.

Tot plegat, en un context en què els arlequinats començaven a passar penúries econòmiques. Calzada tenia com a objectiu, des que va arribar a la Creu Alta, fa més de dos anys, aglutinar un grup d’inversors que ajudessin a finançar el seu projecte, però no ho ha pogut aconseguir fins ara. El lleidatà ha costejat bona part de les despeses que ha generat el club posant de la seva butxaca almenys 1,7 milions d’euros, segons va explicar ell mateix la primavera passada. A finals del curs passat, l’empresari estava al límit, el Sabadell es va quedar sense líquid i va deixar de pagar fins i tot algunes nòmines dels jugadors, que, tot i això, van lluitar fins al final per salvar la categoria.

Un pas clau

El pas que fa l’entitat amb la signatura d’aquest acord és vital, perquè el Sabadell, a priori, s’assegura un important múscul que no només el fa superar les dificultats econòmiques, sinó que el posa a l’avantguarda de la categoria. L’objectiu de Calzada, a tres anys vista, era pujar al futbol professional, però el lleidatà ha hagut d’esquivar problemes –esportius, econòmics i estructurals– que li han impedit desenvolupar el seu projecte amb normalitat.

L’acord signat queda supeditat al fet que el club pugui arribar a un acord amb els diferents creditors que s’han anat acumulant aquests dos últims anys. L’entitat arlequinada, doncs, passa la pilota a tots aquells agents a qui el club deu diners per acordar un calendari de pagaments i “concentrar els màxims recursos possibles per construir un projecte esportiu el més competitiu possible, ja aquesta mateixa temporada”, segons va manifestar en el comunicat.

IDENTITATS

Dels sis inversors, només ha transcendit un nom: Pau Morilla-Giner

INJECCIÓ

Com a primer pas, el grup posarà 900.000 euros en l’actual ampliació de capital

PROGRESSIU

Es preveuen més ampliacions de capital que aniran diluint Calzada en l’accionariat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)