2a divisió FEF

Tots volen la tranquil·litat

Positius. L’Olot i el Llagostera arrencaran la temporada amb arguments de sobres per confiar a assolir l’objectiu de la permanència com més aviat millor i viure amb calma el tram final

Avui es donarà el tret de sortida a la temporada 2019/20 del grup tercer de segona divisió B, en què hi tornarà a haver dos representants de la demarcació gironina després que l’ascens del Llagostera en l’eliminatòria de campions de tercera divisió compensés el descens del Peralada. Els llagosterencs tornen d’aquesta manera a la categoria que més els ha vist en l’última dècada –amb aquest curs seran sis dels últims deu– només un any després i ho fan amb un projecte completament nou respecte a l’equip que va baixar fa dues temporades. Qui sí que es manté respecte al curs passat és l’Olot, que un curs més vol passejar amb orgull la seva filosofia de donar valor als futbolistes del territori. L’objectiu de tots dos, això sí, no és cap altre que aconseguir la permanència com més aviat millor per no haver de patir en el tram final com ja ha passat en temporades anteriors.

Atmosfera favorable

L’Olot sap que si aconsegueix la permanència aquesta temporada s’assegurarà el curs que ve obtenir el seu rècord de participacions consecutives en la categoria de bronze, amb quatre. I després de la gran imatge que van oferir el curs passat, la salvació sembla un objectiu més factible que mai. Els únics dubtes que poden sorgir venen dels canvis que hi ha hagut a l’equip aquest estiu per la marxa de peces importants com Alfredo, Guzmán, Ginard o Marc Mas, a qui el club no ha pogut retenir. “La nostra idea era no fer tants canvis, però no podem dominar el mercat ni la voluntat dels jugadors. El club ha defensat molt bé els seus interessos i el més important és que la resposta ha estat ràpida”, assegura el tècnic Raúl Garrido, satisfet amb les noves incorporacions: “Els resultats dels canvis els veurem en la competició i quan acabem de tancar la plantilla, però crec que hi podem sortir guanyant respecte al curs passat.”

La desena posició del curs passat, la millor del club a segona B, sembla l’objectiu en el qual emmirallar-se, però el més important per al tècnic és continuar enlluernant amb el seu joc. “El curs passat vam fer un joc brillant i intentarem seguir amb la mateixa idea de joc de ser competitius, dominadors amb la pilota i ser com més efectius millor”, comenta Garrido, que confia a mantenir la inèrcia positiva instal·lada a Olot des que va arribar.

L’hora de consolidar-se

El Llagostera també començarà el curs amb una inèrcia positiva que l’acompanya des de l’ascens del curs passat i que vol aprofitar amb l’avantatge que dona mantenir una part important del bloc. “Conservem el nucli de la temporada passada i això és molt positiu, sobretot sabent que quan els nous jugadors es vagin adaptant l’equip anirà creixent i serà cada vegada més competitiu”, destaca Oriol Alsina, que tornarà a dirigir el Llagostera a segona B. El tècnic d’Arenys de Mar, també director esportiu, ha confeccionat una plantilla dissenyada per aconseguir la permanència. “No serà fàcil perquè hi ha equips molt potents i amb experiència a la lliga, així que si el volem aconseguir hem de ser, sobretot a casa, molt competitius i que els jugadors donin el 110% en cada partit”, valora Alsina.

El rendiment que pot oferir el Llagostera en la categoria de bronze dependrà moltíssim de la resposta que donin les noves incorporacions, i és que de les peces més importants del curs passat només han deixat el club Amantini, que no va renovar, i Moussa, traspassat a l’Andorra. Les incorporacions, a més, parteixen amb un hàndicap, i és que molts no tenen experiència a segona B i la seva resposta és una incògnita tot i haver fet grans temporades a tercera. “Han de créixer, tenen molta projecció però ho han de demostrar al camp”, assegura el tècnic, satisfet també per la bona pretemporada, amb les tres eliminatòries de copa superades.

LA VALORACIÓ

No volíem fer tants canvis però no dominem el mercat ni la voluntat dels jugadors, però crec que en podem sortir guanyant
L’objectiu és la permanència i no serà fàcil. Haurem de donar tots el 110% per aconseguir-ho
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
Conservem el nucli de la temporada passada i quan els nous jugadors es vagin adaptant l’equip anirà creixent cada vegada més
El curs passat vam fer un joc brillant i intentarem seguir amb la mateixa idea de joc
Raúl Garrido
entrenador de l’olot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)