Girona

Una pròrroga d’un mes com a consol

Per normativa. Si un club de la LFP perd un jugador que paga la clàusula de rescissió, tindrà 30 dies extra per compensar la baixa amb un fitxatge

Amb el mercat d’estiu cada cop més al límit, s’escurça no només el marge per fer fitxatges, sinó també per reaccionar si hi ha alguna baixa. Els equips de la Lliga de Futbol Professional, però, tenen un roc a la faixa si perden un jugador a última hora. Sempre que la baixa sigui a partir del pagament de la clàusula de rescissió, el club afectat té un període extra d’un mes per compensar la baixa amb un altre fitxatge, ja amb la finestra del mercat tancada.

La pròrroga es va aprovar en una assemblea general de la LFP del març del 2017. No afecta només l’últim dia, sinó totes les marxes de futbolistes que paguen la clàusula de rescissió en els quinze últims dies naturals abans del tancament del mercat. El club rep un permís de 30 dies naturals que comencen a comptar a partir del moment que es produeix la rescissió. Per tant, no seria tot el mes de setembre, sinó un mes clavat a partir de la marxa del futbolista.

Durant el període extra, el club afectat pot fitxar un altre futbolista. La modificació de l’article inclou la possibilitat de concedir el mateix termini de 30 dies a un segon club afectat, si és que el primer li treu un jugador, sempre que sigui a partir de la clàusula de rescissió.

El tancament del mercat d’estiu és dilluns, 2 de setembre, a mitjanit. Hauria coincidit amb el Girona-Màlaga, programat inicialment el mateix dia a les 9 del vespre, però que es va acabar reprogramant a diumenge a conseqüència de la negativa a jugar partits en dilluns. L’estiu passat, el tancament va coincidir amb el Vila-real - Girona (a les 10 de la nit), el dia que Portu va veure frustrat el traspàs al Sevilla.

EL PERÍODE EXTRA

Afecta els últims 15 dies de mercat i s’activa a partir del pagament de la clàusula

EL TANCAMENT

La negativa dels partits en dilluns ha impedit que coincideixi amb el Girona-Màlaga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)