3a divisió FEF

Un repte per a tots

El Peralada, el Figueres i el Banyoles afronten un curs il·lusionant marcat pels canvis que han viscut aquest estiu

Els xampanyers recuperen la identitat, la Unió estrena projecte i els banyolins tornen a 3a 11 anys després

Diumenge arrencarà la temporada per als tres equips de 3a divisió de la demarcació. I no serà un curs qualsevol, i és que per tots suposarà un repte que hauran d’assumir amb valentia per complir els objectius del curs. El Peralada, després de tocar la glòria a 2a B i del trencament de la filiació amb el Girona, torna a recuperar la identitat amb un equip nou de trinca; el Figueres, després d’uns anys amb un bloc consolidat i de viure sempre a mitja taula, provarà sort amb un nou projecte marcat per l’aposta pels joves; i el Banyoles, després d’un estiu convuls per la incertesa de saber si pujava o no, tornarà a competir en una categoria que no tastava des de la temporada 2008/09 amb un dels projectes més baixos de la lliga.

Retorn a l’essència

La temporada 2015/16 sembla molt lluny, però ha de ser la referència per als xampanyers aquesta temporada. I és que després de tres anys de filiació amb el Girona el Peralada torna a tenir un projecte propi que entre el director esportiu Nitus Santos i el tècnic Albert Carbó –viurà la seva primera experiència en un primer equip– han hagut de confeccionar des de zero. Una part va desembarcar des de Figueres i s’espera que aporti l’experiència a la categoria necessària, mentre que l’altra és una clara aposta per la joventut. “Tenim una plantilla bastant compensada en totes les línies i podem estar molt satisfets de com ha quedat, i és que hem de tenir la mentalitat de competir contra tothom per complir l’objectiu de tenir un final de temporada tranquil acabant a mitja taula”, valora el tècnic Albert Carbó, que comptarà amb una plantilla molt curta que necessitarà l’ajuda del juvenil.

Aire fresc

El principal afectat pels moviments del Peralada va ser el Figueres, que va veure com li marxaven tots els jugadors importants i es veia obligat a reconstruir el projecte. “La idea era fer només alguns retocs però al final s’ha hagut de fer gairebé tot de nou i no és fàcil. Hem decidit donar l’oportunitat a jugadors amb molta projecció que es poden consolidar a la categoria”, valora el tècnic Xavi Agustí, que després de salvar l’equip el curs passat ara dirigeix l’equip des del primer dia. Els canvis també han anat acompanyats d’ambició, i és que després de quatre cursos convivint a mitja taula la Unió vol fer un pas endavant. “El primer pas ha de ser el d’aconseguir la salvació i la intenció és fer-ho amb prou marge per poder-nos plantejar al tram final de temporada competir en la zona alta. Som ambiciosos, però anant pas a pas”, assegura Agustí.

L’aventura desitjada

Si per a un equip es preveu que la temporada sigui especial és per al Banyoles. Els d’Adam Fontes fa un any ni somiaven veure’s a tercera divisió, però després d’una temporada brillant i un estiu ple d’incerteses hi han anat a parar. “Sobretot hem de tenir clar que és una temporada per disfrutar, és una categoria preciosa, i per fer-ho l’única manera és competir, perquè si estàs a baix des del primer dia més aviat pateixes”, valora Fontes, conscient de les limitacions dels banyolins: “Partim amb desavantatge respecte a la resta d’equips però hem de seguir igual que hem arribat fins aquí, sabent com hem de jugar i ser un bloc unit.” Precisament, un dels valors del Banyoles en el seu retorn serà el bloc, i és que el club ha mantingut 15 jugadors de la plantilla que va aconseguir l’ascens i només ha fet sis fitxatges. “Tenir automatismes creats ens ha d’ajudar a competir contra equips amb més pressupost”, creu Fontes

LES VALORACIONS

L’objectiu és acabar a mitja taula per tenir un final de temporada sense haver de patir
Albert Carbó
entrenador del peralada
El primer objectiu és la salvació, però si les coses surten bé lluitarem per estar a dalt al tram final
Xavi Agustí
entrenador del figueres
Ha de ser un curs per disfrutar i això només ho farem si som capaços de competir
Adam Fontes
entrenador del banyoles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)