Girona

DANI MALLO

EX PORTER DEL GIRONA I DEL DEPORTIVO

“Juan Carlos és un porteràs”

“El conec personalment i no m’estranya en absolut el nivell que està oferint. Sempre és regular i té nivell per jugar en una categoria superior”

“Al Girona i al Deportivo els està costant. Serà un partit maco i disputat”

Ja retirat del futbol, Dani Mallo (Cambre, Galícia, 1979) viu dedicat al seu poble natal i connectat al futbol. L’exporter, que avui veurà com el Girona i el Deportivo, dos dels seus exequips, s’enfronten, és regidor d’Esport i Joventut a Cambre, tasca que compagina amb la feina al sindicat de futbolistes espanyols (AFE), mentre col·labora en el Dépor com a entrenador de porters de la base, i en una petita escola del poble. El partit entre blanc-i-vermells i blanc-i-blaus li divideix el cor, encara que, inevitablement, tira més cap a casa seva: és del Dépor.

Ara es dedica a la política
No era una cosa que tingués planejada, però uns amics m’ho van proposar i l’oportunitat de treballar amb l’esport del meu poble em resultava molt atractiva. Vam tenir la sort de sortir escollits en les eleccions i ara, doncs a treballar i a millorar les condicions dels meus veïns pel que fa a esport i joventut.
Troba a faltar el futbol?
Sí, però com que col·laboro amb el Dépor fent d’entrenador de porters de la base i també a l’escola del poble, no el trobo tant a faltar. A més, jugo partidets amb els veterans del Dépor i entre tot plegat tampoc tinc gaire temps per avorrir-me. Al final no el trobo tant a faltar com temia.
Si parlem de futbol, amb vostè és obligat referir-se al Girona i al Deportivo.
Són els dos equips més importants de la meva carrera, amb tots els respectes per la resta d’equips en què he estat, als quals també guardo un lloc al meu cor.
Parli’m del Dépor.
El Dépor és el primer. Jo soc d’una localitat propera a la Corunya, el somni de qualsevol nen d’aquí és jugar en el Dépor, i jo ho vaig aconseguir. Imagini’s què significa per a mi...
No va jugar-hi gaire, però ara deu valorar molt el temps que va estar en el primer equip (2001-2006).
Eren temps complicats per als joves en el Dépor. Era un equip de molta qualitat, tots internacionals, en totes les posicions, i era difícil que la gent del planter hi pogués triomfar. Tot i això, vaig tenir la gran sort de poder viure aquells moments, amb la lliga, els partits de Champions, les copes, les supercopes... Això és el més alt nivell. Sí que és cert que a la gespa no vaig poder disfrutar tant com m’hauria agradat, però ara, mirat amb perspectiva, no tothom que ha jugat a futbol ha tingut la sort de disputar un partit de Champions.
I del Girona (2009-2013), què me’n diu?
El Girona em va acollir amb els braços oberts, en un moment en què jo venia de l’estranger i hi vaig viure quatre anys molt intensos. Després del Dépor és el club en què més temps he estat i més m’he identificat. Vaig ser-hi capità, la meva filla mitjana va néixer allà, vaig aprendre a parlar català... Què més puc demanar?
El club ha canviat.
És totalment diferent, ha fet un canvi molt gran des de la temporada de l’ascens. Nova gerència, nova propietat... Tot i que, amb gran encert, es va quedar gent en el club que feia molt de temps que coneixia la casa; també hi ha entrat gent nova, que ha donat una altra dimensió al club.
Què li està semblant el Girona aquesta temporada?
Li està costant. No és fàcil el pas de primera a segona i, a més, amb l’Osca, té aquest llast de ser favorit a l’ascens. Segona és duríssima, molt més que primera, perquè la igualtat és molt més gran, i això fa que no hi hagi tres equips que destaquin, sinó que tots estan lluitant fins al final. La categoria està farcida d’equips importants que volen tornar a primera.
El Dépor n’és un, i també li està costant.
Viu un moment complicat, les coses no acaben de sortir. Com a deportivista confio que els resultats millorin; hi ha plantilla per fer-ho. Una mica de paciència de tothom ajudaria, i també un resultat positiu, però a Montilivi no ho tindran fàcil.
Com el veu el partit?
Serà un partit maco, disputat, per a tots els que el podem mirar. Esperem que deixi un bon gust a tots els que ens agrada el futbol.
Acabem parlant de la seva especialitat: la porteria. El rendiment de Juan Carlos al Girona està sensacional.
És que és un porteràs. A mi no m’estranya gens el nivell que està oferint; així ho ha fet en tots els equips en què ha estat. Sempre regular. Està demostrant que és un grandíssim porter, i espero que, més aviat que tard, un equip de primera s’hi fixi, perquè crec que té prou nivell per jugar en una categoria superior. El conec personalment, és un bon amic meu i li desitjo la millor de les sorts a Girona.
Però no van pas coincidir en cap equip, oi?
No hem coincidit com a companys però tenim amics en comú, hem estat rivals diverses vegades però com a company no m’ha tocat patir-lo... És un grandíssim porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)