3a divisió FEF

JAVI SALAMERO

ENTRENADOR DEL FIGUERES

“Competíem com un equip petit, i no pot ser”

“Tinc l’absolut convenciment que aquesta plantilla té més nivell del que ha demostrat fins ara”

Javi Salamero (Saragossa, 1971) va arribar al Figueres aquest estiu per assumir el càrrec de gerent, des d’on va haver d’assumir la renovació de la plantilla gairebé des de zero. Ara, uns mesos després, ha assumit també el càrrec d’entrenador, després de la destitució de Xavi Agustí, amb l’objectiu de fer aixecar el vol a l’equip, que és a només dos punts de la zona de descens. En el seu debut, diumenge, va empatar contra el Santfeliuenc a Vilatenim (1-1).

Quina valoració fa de la seva estrena? No va ser un partit fàcil.
Per molt que t’imaginis un partit durant els dies previs, al final quan comença el matx et trobes el que et trobes. Nosaltres ens vam trobar un partit que es va posar molt complicat de seguida, amb l’expulsió i el gol del Santfeliuenc en la mateixa falta. Vam tenir moltes dificultats durant molts minuts però vam acabar aconseguint un empat. En línies generals vam mostrar un gran nivell en molts aspectes, amb ganes d’agradar a la nostra gent, i per això als nostres jugadors se’ls ha de felicitar.
Més enllà del partit, quines sensacions té en els primers dies com a entrenador?
Tinc unes sensacions i vibracions excel·lents. M’he trobat un equip amb moltes ganes i il·lusió, molt generós en l’esforç i amb ganes de treballar. En aquest sentit, no puc tenir cap queixa i hem aprofitat per treballar des del punt de vista tàctic algunes coses que considerava importants i necessàries per a aquest equip.
El fet d’haver construït vostè aquesta plantilla li fa més fàcil ara la seva feina?
Sí, bàsicament perquè pel que fa a pràcticament tots els jugadors que hi ha en aquesta plantilla he portat jo les negociacions. Alguns d’ells, a més, són de plena confiança per a mi perquè ja havíem treballat junts abans. Conec molt bé el que s’estava fent bé i malament i tinc l’absolut convenciment que aquest equip té més nivell del que ha demostrat fins ara.
Quins motius van provocar que s’apostés per canviar el rumb?
No va ser una decisió presa exclusivament per mi, sinó que va ser una decisió de club. Es tenia la sensació que competíem com un equip petit, i això no pot ser, que qualsevol rival ens pintava la cara i, tot i que a Vilatenim teníem una excel·lent ratxa de resultats, érem a només dos punts del descens i del cuer.
Xavi Agustí considera, i així ho va fer públic, que ha faltat paciència i que la decisió és precipitada.
L’entenc. La línia de la paciència és tan petita o tan gran com la gent la vulgui veure. Jo crec que era un bon moment per fer el canvi, entre altres coses perquè considero que els resultats van directament lligats amb aquesta professió i quan assumeixes un càrrec saps que ets susceptible de ser destituït. Si això no ho assumeixes no pots entrenar pensant que tothom tindrà molta paciència. Personalment crec que és un problema exclusivament de resultats i no pas de paciència.
Quan va assumir el càrrec de gerent pensava que també podria acabar assumint el càrrec d’entrenador?
Doncs sí, sabia que podia passar, però esperava que els resultats i el rendiment d’aquesta plantilla fossin millors en aquest punt del campionat. Si esperem a avaluar el rendiment més cap a final de temporada, ens podem trobar que ja no hi ha remei. Ara era un bon moment, després de perdre 3-1 contra el Sants, cuer i que acabava de perdre molts partits per golejada, per fer el canvi. La dinàmica evidentment no era bona i qui ho vulgui negar és problema seu, perquè no es pot negar l’evidència.
Hi ha algun problema a l’hora de compaginar els dos càrrecs que té ara al club?
Ens hem organitzat una mica diferent. Ara, a part d’entrenador, sí que continuo fent una mica de director esportiu, però en l’àmbit administratiu ja hi ha una altra persona que s’encarrega del que jo feia.
Anant a l’aspecte esportiu, quins canvis vol aportar a aquest equip?
Jo crec que la Unió no es pot permetre el luxe d’anar a fora de casa com fins ara. A domicili tenim moltes coses a millorar. Primer de tot tenim un problema inicial de personalitat perquè lluny de Vilatenim de moment el Figueres ha competit com un equip petit. Nosaltres no tenim cap dubte que podem guanyar qualsevol equip en aquesta categoria. Em deien que tenim molts jugadors que venen de primera catalana a la plantilla i molts jugadors joves, i és veritat, però aquests futbolistes han demostrat que són capaços de guanyar equips com l’Europa o empatar contra el Sant Andreu. Estan creixent i crec moltíssim en aquesta plantilla. Per tant, no tinc cap dubte que primer s’ha de canviar la dinàmica fora de casa i alguns aspectes merament conceptuals que aquest equip ha de tenir i no tenia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)