2a divisió FEF

Al Nàstic se li acaba el temps

2a divisió B. L’equip més ric del grup tercer de la segona B, sense deute i amb el fons de compensació per haver baixat, ja ha perdut cinc partits i es manté en descens a tercera

El Nàstic ho tenia tot a les seves mans per rebotar del seu descens a segona B i tornar a la categoria de plata en una temporada. Els grana són l’equip amb més recursos de la lliga, la seva gerència esportiva hi treballa des de la primavera passada –un cop s’intuïa el descens de l’equip– i el club té una cultura guanyadora en aquesta categoria. Però l’inici de lliga ha agafat tothom a contrapeu: amb prop d’un terç de lliga disputat, els grana són a 14 punts del lideratge –el primer gran objectiu–, a deu de la promoció d’ascens –el segon– i a un punt de la salvació perquè ara mateix l’equip fa dues jornades que està en lloc de descens. Tot plegat ha provocat una profunda reflexió a la Budellera, en una setmana de reunions de la junta directiva, amb l’entrenador en el punt de mira. Finalment, Xavi Bartolo tindrà una setmana més de crèdit i s’asseurà a la banqueta en el partit contra el Sabadell (tercer classificat).

La derrota de diumenge passat contra el Badalona, cuer en la taula, va fer molt mal al Nàstic, que s’havia plantejat el xoc contra els escapulats com un trampolí per reaccionar. El president, Josep Maria Andreu, havia tingut una xerrada amb la plantilla per encoratjar-los. L’equip va perdre (1-2) i a Tarragona no s’ho poden creure: el Nàstic és l’equip més ric de la lliga, amb els comptes nets gràcies a la seva etapa a segona A i amb la compensació del descens que la Lliga de Futbol Professional atorga als equips que baixen a segona B (tot i que no és públic, es calcula que cada equip percep al voltant d’un milió d’euros un cop es consuma el descens). L’entitat, doncs, ha pogut alimentar el seu pressupost i destinar-lo a una plantilla cara, dissenyada per Sergi Parés, el principal artífex de la glòria del Reus, i dirigida per Xavi Bartolo, el tècnic de l’equip roig-i-negre que va plantar cara el curs passat amb uns recursos ínfims.

El Nàstic, sense anar més lluny, va pagar durant l’estiu 150.000 euros al Lleida pel traspàs del màxim golejador de la lliga el curs passat, Pedro Martín. Aquesta quantitat és, aproximadament, un terç de la despesa en la plantilla d’equips com ara el Badalona o el Prat.

Continuïtat

Però res funciona al Nou Estadi. L’equip, que aterrava de la segona divisió amb l’objectiu de ser el primer classificat en la lliga, ja ha perdut els mateixos partits que va perdre el primer classificat en tota la lliga la temporada passada (cinc). Els problemes s’estenen per totes les línies, però molt especialment en la defensa, on és el segon equip que més gols encaixa de tota la competició (20).

La junta directiva ha apostat per la continuïtat de Bartolo perquè no vol tirar per terra un projecte que ha madurat durant molts mesos. Però al Nàstic se li acaba el temps i els diners i tot el que no sigui un triomf a la Creu Alta provocarà un cop de volant buscant la reacció.

DECEPCIÓ

La derrota contra el Badalona de diumenge passat ha fet saltar totes les alarmes

SE LA JUGA

Xavi Bartolo té crèdit fins al partit contra el Sabadell: necessita guanyar

CONTINUÏTAT

La junta no vol tirar per terra un projecte que ha madurat durant mesos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)