Cunill marca la diferència

Victòria local. El Peralada supera el Banyoles en un partit molt igualat i de bon futbol dels dos equips que els xampanyers decideixen en una acció d’estratègia abans del descans

peralada 1 banyoles 0

PERALADA:Aroca; Carles Puig, Cunill, Canal, Guillem; Sergi Romero, Èric Vilanova, Ritxi; Ferrón (Arnau Ortiz, 74’), Bertomeu (Sergio Álvarez, 64’) i Marc Medina (Jorge Torres, 82’).BANYOLES:Bartrina; Sala, Nil, Quimo, Pol; Toni Güell (Henry, 62’), Via, Bech; Èric Gispert, Andreu (Moha, 78’) i Adrià Casanova (Cristian, 85’).GOLS:1-0 (42’) Cunill.ÀRBITRE:Rodríguez Enrique.T.G.:als locals Canal i Sergi Romero; i als visitants Tani Güell i Quimo.PÚBLIC:uns 400 espectadors.

Els amants del futbol gironí poden estar contents, i és que amb equips com el Peralada i el Banyoles les alegries estan assegurades. En el duel que els va enfrontar ahir, els xampanyers van fer valer el factor camp i van aconseguir la victòria (1-0) gràcies a un gol del central Toni Cunill en un servei de córner just abans del descans, però el Banyoles no es va donar per vençut ni un moment i va buscar l’empat fins al final. Més que la incertesa en el resultat, el que va brillar va ser la proposta dels dos equips, que van demostrar que si viuen un bon moment de forma no és per casualitat. Al final, però, el Peralada va tenir més encert, va saber patir l’embranzida final dels banyolins i es va endur els tres punts.

Una part per a cadascú

En la primera part, el Peralada va estar més còmode damunt la gespa. La bona pressió va complicar molt el joc del Banyoles i els xampanyers van poder controlar el partit, tot i que els va costar generar ocasions que no arribessin amb xuts llunyans sense gaire perill. De fet, una de les ocasions més clares la van tenir els visitants quan Casanova va caçar a l’àrea una pilota morta i va estar a punt de superar Aroca, que va sortir ràpid a tapar el forat i va poder refusar. Els xampanyers, però, es van trobar amb el gol abans del descans quan Cunill va saltar més que ningú, va rematar de cap un córner de Ritxi i va fer pujar l’1-0 al marcador (42’). En les dues jugades següents, Ferrón i Medina van estar a punt de fer el segon.

En la segona part, el partit va canviar. El Banyoles va reaccionar molt bé a la necessitat d’haver d’empatar i va assumir el control del partit, tot i que Bertomeu va estar a punt d’aprofitar una gran passada de Ritxi tot just començar. Als d’Adam Fontes, però, els va faltar verticalitat per superar una defensa del Peralada que es va mantenir molt ben ordenada i que va tenir en els centrals Cunill i Canal dues peces fonamentals per refusar tot el perill que el Banyoles intentava generar. De fet, a part de dos xuts sense gaire perill, de Henry i Bech, els del Pla de l’Estany van haver d’esperar al minut 92 per tenir una ocasió clara, però Moha va xutar alt i no va poder canviar el resultat.

Hem portat el partit allà on volíem en la primera part i hem tingut les ocasions més clares. Ells també n’han tingut alguna
En la segona han tingut ells el control, però hem defensat bé i ens emportem una bona victòria
Albert Carbó
entrenador del peralada
Ha estat un partit molt igualat. En la primera part ens han pressionat bé, però ho hem tingut força controlat fins al gol
És un gol que fa mal. En la segona dominàvem, però ens ha faltat una mica de frescor