Igualtat a l’Alt Empordà

Derbi de la Tramuntana. El Figueres i el Peralada es retroben tres cursos després i empaten a Vilatenim en un enfrontament amb una part per a cada equip. Els xampanyers fallen un penal

FIGUERES 1 PERALADA 1

FIGUERES:Embela, Genís Balaguer, Joel Arumí, Gallo, Ayala, Bora Barry, Pol Tarrenchs (Marc Gelmà, 61’), Pol Blay (Ousman, 85’), Ivan Vidal, Duba (Sarmiento, 61’) i Pepu Soler.PERALADA:Aroca, Carles Puig, Canal, Toni Cunill, Josu Currais, Romero, Èric Vilanova, Ritxi (Pime, 67’), Medina (Ivan Amoedo, 81’), Víctor Bertomeu (Arnau Ortiz, 55’) i Xavi Ferrón.GOLS:1-0 (7’) Pepu Soler, de penal. 1-1 (59’) Arnau Ortiz.ÀRBITRE:Bureu Méndez.T.G.:Als locals Bora i Ayala, i als visitants Canal, Romero, Cunill, Vilanova, Ritxi, Ferrón, Medina i Josu.PÚBLIC:Uns 900 espectadors a Vilatenim.

El derbi de la Tramuntana va tornar tres cursos després i ho va fer amb un duel equilibrat i competit en què el Figueres i el Peralada van empatar (1-1) i van sumar un punt cadascun. Amb el picant sempre necessari en aquesta classe d’enfrontaments, en aquest derbi la mirada estava posada en els deu jugadors que recentment havien vestit la samarreta de la Unió i ahir van tornar a Vilatenim amb la del Peralada –dels deu en van jugar nou: Aroca, Carles Puig, Canal, Romero, Toni Cunill, Èric Vilanova, Ritxi Mercader, Pime i Xavi Ferrón–. L’enfrontament va tenir moments per a tots dos equips i gairebé es podria dir que cadascú va gaudir de la seva part: el Figueres, la primera, en què va marxar al descans situat al davant en el marcador, i el Peralada, la segona, en què va acabar empatant.

El partit, però, va començar amb to figuerenc. Una incursió a l’àrea de Bora Barry va acabar amb el migcampista local per terra i amb l’àrbitre assenyalant un penal que Pepu Soler va convertir. La matinera diana (7’) va esperonar el conjunt orientat per Javi Salamero, que va continuar amb el plantejament de pressionar a dalt la sortida de pilota dels visitants, que van tenir molts problemes per superar aquesta primera línia en aquests compassos inicials de l’encontre. Els xampanyers no aconseguien connectar ni arribar més a dalt, ni per dins ni per fora, i amb diverses pèrdues van concedir contraatacs de cert perill. No va aprofitar, però, el Figueres aquesta fase de desconcert del rival i tampoc va aconseguir transformar aquest domini de la situació en oportunitats importants. Amb el pas dels minuts, l’equip dirigit per Albert Carbó va anar-se estabilitzant i va trobar solució, sobretot en el joc directe, buscant en llarg els seus puntes a l’esquena de la defensa, fins que finalment, sense haver insistit gaire, va tenir l’oportunitat d’empatar, amb un penal a favor just abans del descans. Xavi Ferrón va ser l’encarregat d’executar la pena màxima, però el seu xut va marxar per sobre del travesser.

Tot i això, el cop de l’errada no va tombar els xampanyers, que van revitalitzar-se en el segon acte amb l’entrada del jove Arnau Ortiz. L’atacant, encara en edat juvenil, va fer-se notar només d’entrar i quan duia quatre minuts a la gespa va establir l’empat (59’) després de culminar amb solvència una passada que el va deixar sol davant del porter Embela.

Amb tot obert fins al final del partit, va estar un pèl més fi el Peralada amb la pilota, que va ser capaç de generar clares ocasions de gol, però va topar amb un encertat Embela sota pals que va negar la diana a Medina en una rematada a l’àrea petita i a Ortiz en un u contra u. No s’altera, doncs, la distància entre ambdós equips a la classificació: el Figueres continua un punt al davant del Peralada i la igualtat es manté a l’Alt Empordà.

A la primera part podíem haver sentenciat el partit i a la segona, amb les arribades contínues, el més encertat se’l podia emportar
L’equip s’ha buidat, ha estat molt generós i no tinc res a dir del nivell que hem ofert
Javi Salamero
TÈCNIC DEL FIGUERES
Els primers 20 minuts ens ha costat, però després, sobretot a la segona part, hem disposat d’ocasions molt clares
Hem fet un bon partit, però marxem amb la sensació que se’ns han escapat dos punts