Girona

El protagonista

Aday Benítez

Un altre atacant

Amb l’aterratge de Brandon Thomas, Pep Lluís Martí va obtenir remei a un dels dèficits que ell detectava a la plantilla del Girona. “Estem buscant jugadors potser d’un altre estil, que puguin anar més a l’espai, i això crec que és el que ens fa falta”, havia reconegut el tècnic. En un equip amb mitjapuntes a dojo, Martí trobava a faltar verticalitat a tres quarts de camp i demanava un perfil de futbolista que donés amplitud i profunditat en atac, capaç d’encarar i arribar a línia de fons. D’aquestes característiques, el preparador balear només comptava amb Jairo, un jugador a qui sempre ha fet jugar; també amb Coris, a qui no ha fet participar tant; aquesta setmana se li va incorporar Brandon; i ahir un altre efectiu de la plantilla va apuntar-se a aquesta llista, Aday Benítez, un home més avesat en els darrers temps a actuar de carriler o de lateral.

Tot i això, Martí sempre l’ha tingut en compte, el de Sentmenat, com a atacant; de fet, l’ha fet actuar sempre com a extrem quan l’ha fet jugar. Contra el Saragossa (3-3) a La Romareda i el Lugo (3-1) a Montilivi, l’hi va posar, però Aday no havia aconseguit respondre amb una versió convincent en la posició. Ahir, en canvi, contra l’Extremadura, sí que va completar una actuació rodona, sent determinant i tenint transcendència en el duel. El seu inici va ser immillorable, ja que en una de les primeres pilotes que es va jugar a la banda, va aconseguir desfer-se del seu oponent i crear-se l’espai per fer una precisa centrada que Stuani, de cap, va transformar en el primer gol del partit.

Durant la primera part –pràcticament tot el temps que va jugar, ja que va ser substituït en el minut 50– Aday va ser un dels principals arguments de l’equip. Ben compenetrat amb Maffeo, al qual va ajudar en defensa i amb qui es va mesclar bé en atac, van protagonitzar alguna combinació que va generar alguna situació interessant per als blanc-i-vermells. El toc diferencial i definitiu va arribar just abans del descans, quan va exhibir el seu gran colpeig amb la cama dreta en un sensacional llançament de falta directa des de la frontal que va clavar a l’escaire de la porteria de Casto. Una diana de molt bella factura, que va servir per obrir escletxa i, de retruc, convertir-se en el setè golejador dels gironins aquesta temporada.

Aday, un atacant més ja per a Martí, no podrà, però, tenir continuïtat diumenge a Tenerife, per sanció. L’11 va veure la cinquena targeta groga per haver-se demorat en l’execució d’un servei de banda.

50
minuts
1
gol
1
assistència
golejador de l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)