3a divisió FEF

Les tendències es confirmen

Cara i creu. El duel entre el Figueres i el Banyoles (4-0) reforça els empordanesos, que es refan de la derrota al Narcís Sala, i deixa més tocat els banyolins, que han de reaccionar aviat

El duel entre el Figueres i el Banyoles va deixar un marcador molt contundent a favor dels figuerencs, tot i que sobre la gespa hi va haver més igualtat que el 4-0 final. Els dos primers gols de la Unió, un al final de la primera part i un altre a l’inici de la segona, van trencar la igualtat que es vivia sobre la gespa i van provocar que els banyolins busquessin capgirar la situació a la desesperada i acabessin deixant molts més espais al darrere, que el Figueres va aprofitar per matar el partit.

Per tornar a alçar el vol

Si una cosa va quedar clara és que les dinàmiques poden ser determinants, perquè l’equilibri es va trencar a favor de l’equip que arribava millor al duel, el Figueres. I és que, tot i la derrota de l’última jornada al camp del Sant Andreu (3-2), els de Javi Salamero estan en una línia ascendent, sobretot per les sensacions que transmeten sobre el camp. De fet, tot i que la de diumenge va ser la primera victòria de l’any, els figuerencs només han perdut un partit en les últimes nou jornades. Si una cosa els faltava, però, era aconseguir una victòria que acabés de transformar les bones sensacions en punts, i ara que ha arribat confien que suposi un punt d’inflexió. De fet, els altempordanesos estan a deu punts de la promoció d’ascens, exactament la mateixa distància que els separa del descens, i l’objectiu és poder començar a mirar més cap amunt que cap avall.

Una altra nota molt positiva per a la Unió que va deixar el duel contra el Banyoles és que Romans va poder deixar la porteria a zero una vegada més. El de diumenge va ser tot just el tercer partit del curs sense encaixar dels figuerencs, que només havien aconseguit el zero en la victòria a Vilatenim contra el Granollers (1-0), encara amb Xavi Agustí a la banqueta, i en l’empat al camp del San Cristóbal (0-0) de fa un mes.

Un pas més enrere

Si per al Figueres totes les conclusions que va deixar el partit van ser positives, per al Banyoles el duel suposa un cop més en un moment molt delicat, perquè els del Pla de l’Estany ja encadenen set jornades sense guanyar i només han aconseguit sumar un punt en aquesta sèrie gràcies a l’empat sense gols contra el Terrassa a casa. Els altres sis partits dels d’Adam Fontes han acabat amb derrota i, per fer-ho encara més preocupant, només han estat capaços de marcar en un d’aquests partits. Va ser contra l’Europa, però els dos gols tampoc van servir de res (2-4).

La bona notícia per als banyolins és que la distància que havien aconseguit amb el descens en la primera volta els manté vius, però els banyolins necessiten reaccionar. I no poden esperar gaire més, perquè el San Critóbal encadena sis jornades sense perdre –4 empats i 2 victòries– i ja els ha avançat en la classificació, encara que sigui només per la diferència de gols. A més l’Igualada, que ha sumat 9 punts dels últims 15 i marca el descens, ja està a quatre punts. Per tant, els banyolins han de començar a sumar per sortir de baix i abandonar també una dissetena posició perillosa per culpa dels més que probables descensos compensats.

Per igualar les màximes golejades de la Unió a 3a

El 4-0 en el duel entre el Figueres i el Banyoles va suposar també la màxima golejada dels figuerencs des que competeixen a tercera després de la refundació, igualat amb altres sis partits que van acabar amb el mateix resultat. Cinc d’aquests partits havien estat a casa, contra el Vilafranca el curs 2013/14, contra el Palamós i el Granollers el 2015/16 i contra la Pobla i el Vilassar el 2016/17, i un a domicili, el curs 2017/18 al camp del Gavà. De fet, la de diumenge va ser tot just l’onzena vegada que la Unió aconseguia marcar quatre o més gols en un partit en les vuit temporades consecutives que fa que juga a tercera i la segona d’aquest curs després del festival golejador al camp de l’Igualada (3-6), també amb Salamero a la banqueta. On feia molt que els figuerencs no aconseguien marcar quatre gols en un mateix partit era a Vilatenim, ja que l’afició no celebrava quatre dianes des de la golejada al Vilassar (4-0) de la jornada 31 de la temporada 2016/17, fa gairebé tres anys.

Un altre aspecte positiu de la golejada per als figuerencs és que els gols els van fer quatre jugadors diferents de la línia ofensiva. Els tres que van sortir d’inici –Pepu Soler, Duba i Ivan Vidal– i un dels que van entrar en la segona part, Enzo Sarmiento, que no marcava des del debut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)