Girona

Stuani, decisiu quan hi és i quan no

Els 22 gols que l’uruguaià ha marcat ja aquest curs igualen el seu sostre particular (Albacete, 2009/10), i té 14 partits per disparar-se molt més enllà

Va veure la cinquena groga a Riazor i si no hi ha recurs, o si n’hi ha i no prospera, no jugarà contra la Ponferradina

Dels 15 partits que s’ha perdut, 9 han acabat amb derrota

Quan és a la gespa, es nota (62 gols en la lliga) i quan no hi és, també (dels 15 partits que s’ha perdut, 9 han acabat amb derrota). Cristhian Stuani és sempre determinant, tant si juga com si és la banqueta, a la grada o amb la seva selecció. Farà bé el Girona d’afinar en les al·legacions perquè li perdonin la cinquena targeta, perquè si finalment és baixa per sanció contra la Ponferradina, qui haurà de filar prim al terreny de joc seran els seus companys: els 8 últims partits del Girona sense l’uruguaià han acabat amb derrota (6) o empat (2). Ni una sola victòria.

El Girona, però, encara no ha decidit si hi haurà al·legacions. Està en espera d’imatges i de valorar si hi ha arguments per defensar que la groga que va veure a Riazor va ser injusta. En el cas –és el més probable– que l’uruguaià sigui baixa, el maldecap es traslladarà al tècnic perquè ja sense Marc Gual i amb Jonatan Soriano, que no acaba de fer net, el que li queda a la plantilla és ben poca cosa i tot passa per avançar la posició de futbolistes com ara Brandon, Gallar, Jairo i Samu (quatre petits) i gairebé renunciar automàticament al recurs del joc aeri.

Imparable

Quan falten 14 jornades perquè s’acabi la lliga regular, Stuani ja ha arribat al seu sostre golejador, que van ser els 22 que va marcar amb l’Albacete fa deu cursos (2009/10). S’hi va acostar moltíssim les dues temporades a primera (21 i 19 amb quatre jornades menys), però ara ja ningú no dubta que aquesta xifra quedarà superada amb escreix i que aspira a ser un dels pocs pitxitxis que ha superat la trentena de gols a segona A. Els últims 50 anys, només ho han aconseguit Baltasar (Celta 1986/87), amb 34, Jaime Mata (Valladolid 2017/18), amb 33, i el davanter del Girona Jonatan Soriano (Barça B 2010/11) i Rubén Castro (Betis 2014/15), amb 32 gols.

Stuani, que ha marcat els 22 gols en 24 partits (se n’ha perdut4 aquesta temporada, de què el Girona no n’ha guanyat ni un) és el futbolista més diferencial a plata (un gol cada 96 minuts) i està destacat al capdavant del pitxtixi (Yuri, el segon classificat, n’ha fet 16, 6 menys que l’uruguaià). Curiosament, el brasiler de la Ponferradina sí que serà dissabte a Montilivi.

Una alarma activada

El Girona va superar sense problemes el mercat d’hivern després que Stuani tallés d’arrel qualsevol incertesa dient que continuaria a Montilivi fins a final de temporada. Ara, l’únic club que podria fer trontollar la continuïtat de Stuani és el Barça si els blaugrana reben llum verda per fitxar un recanvi per a Dembelé i entre els noms que tenen per substituir el francès trien el de l’uruguaià. El problema seria enorme, perquè el Girona s’hauria de quedar amb el que té i no tindria cap possibilitat de fitxar ningú (més enllà d’un futbolista de l’atur). Els 22 de Stuani criden l’atenció perquè, en les principals lligues europees, només Ciro Immobile (Lazio) n’ha fet més (25). L’uruguaià n’ha fet tants com el pitxitxi de la Bundesliga, Robert Lewandowski (Banyern).

UN MAL SENYAL

En els vuit últims partits que s’ha perdut l’uruguaià, no hi ha cap victòria gironina

EL MILLOR REGISTRE

Els 22 gols a plata superen els 21 del curs del debut a 1a i els 19 de la segona temporada
2017/18 1a divisió
J. 6: Girona-Barça 0-3
De manera sorprenent, Pablo Machín va deixar fora Stuani per raons tècniques un dia que va fer nombroses rotacions (el Girona havia jugat entre setmana a Butarque).
J. 9: Deportivo-Girona 1-2
En vuit partits, l’uruguaià ja acumula cinc targetes i és baixa a Riazor per acumulació d’amonestacions.
J. 20: Atlético de Madrid-Girona 1-1
Lesionat en la jornada anterior contra Las Palmas, es perd el partit al Wanda per lesió.
J. 23: Sevilla-Girona 1-0
Amb molèsties físiques, Stuani va ser convocat, però no va jugar i va veure tot el partit des de la banqueta.
J. 25: Barça-Girona 6-1
Novament una decisió tècnica va deixar Stuani a la banqueta, i, amb el 4-1 en el descans, Machín ja no el va ni fer jugar.
2018/19 1a divisió
J. 10: Girona-Rayo Vallecano 2-1
La setmana anterior va jugar els 18 últims minuts a Anoeta i es va ressentir d’una lesió a l’adductor. Va ser baixa per lesió.
J. 11: València-Girona 0-1
Lesionat, no va entrar en la llista per a Mestalla.
J. 20: Betis-Girona 3-2
Va ser baixa per sanció, per acumulació d’amonestacions.
J. 30: Atlético de Madrid-Girona 2-0
Baixa per una sobrecàrrega al soli.
J. 36: Getafe-Girona 2-0
Va entrar en una convocatòria de dinou, però va ser descartat per una lesió muscular al soli esquerre.
J. 38: Alavés-Girona 2-1
Ho va donar tot en el penúltim partit (Llevant, 1-2) i el dia del descens matemàtic (ja era virtual) va ser baixa per lesió.
2019/2020 2a divisió A
J. 1: Girona-Sporting 1-1
Va quedar fora de la primera llista per molèsties de pubàlgia alimentada amb els dubtes sobre la seva continuïtat.
J. 2: Albacete-Girona 1-0
No va fer el primer desplaçament a causa de la pubàlgia.
J. 6: Almeria-Girona 3-1
Expulsat al camp del Cadis, va ser baixa per sanció.
J. 16: Ponferradina-Girona 1-1
Baixa per compromisos de seleccions amb l’Uruguai.

GOLEJADOR

En les principals lligues europees, només Immobile (25 gols) supera el punta uruguaià

ALARMANT

Si el Barça triés Stuani de relleu de Dembelé, el Girona no podria incorporar ningú

PITXITXI DESTACAT

Marca un gol cada 96 minuts i porta sis gols més que Yuri, que dissabte jugarà a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)