Girona

L’últim terç ha de ser el bo

El Girona comença dissabte la darrera fase del campionat ben posat en zona de ‘play-off’ però sabent que hauria d’accelerar com mai per assolir l’ascens directe

L’equip, penalitzat per un període fosc de quatre derrotes en cinc partits, no s’ha acabat de treure de sobre en el segon terç la irregularitat del primer

El primer terç de lliga va ser el de la irregularitat, i el segon tampoc se n’ha allunyat. El Girona viu ara una fase d’optimisme pel pas endavant fet per l’equip –sobretot en intensitat–, però els números entre els dos primers períodes de 14 jornades són similars. Amb el mateix nombre de victòries (6), els gironins han acumulat dos punts més –han transformat dues derrotes en empats– en el segon terç que en el primer, que els han permès situar-se bé en l’objectiu de mínims, el play-off d’ascens, però no pas per a l’inicial del curs. Per aspirar a l’ascens directe, els blanc-i-vermells haurien de fer en l’últim terç del campionat una acceleració contundent que no han viscut fins ara, incapaços d’encadenar més de dues victòries.

63 punts són pocs

Amb 42 punts acumulats en les dues terceres parts (20+22) del campionat, la mateixa projecció faria acabar els gironins amb 63 punts, una xifra que ni de bon tros garanteix la disputa del play-off (no van ser suficients en quatre de les cinc darreres temporades). De tota manera, el conjunt de Pep Lluís Martí ha tancat les dues terceres parts del campionat amb un marge de quatre punts respecte al setè, el més alt que ha tingut en tota la temporada. No és, però, una distància definitiva, perquè el Mirandés té l’oportunitat de retallar-la dimecres, quan juga el partit pendent contra el Saragossa. El conjunt aragonès és precisament el millor equip del moment. S’ha enfilat fins a la zona d’ascens directe després de liderar la classificació parcial del segon terç (amb 25 punts), i això que tenen aquest partit ajornat.

Entre el primer terç i el segon, els números del Girona són molt similars. Ha marcat els mateixos gols (18) i n’ha rebut un menys (17 a 16) en el segon període. Cristhian Stuani ha accentuat el seu paper de protagonista principal en la definició, amb quatre gols més (13) entre la 15a i la 28a jornada que els que acumulava just després de l’estrena de Pep Lluís Martí a la banqueta. En aquest segon període, destaca el creixement i la regularitat de Pablo Maffeo, l’únic jugador de la plantilla –el porter Juan Carlos ha perdut la condició de titular– que no s’ha perdut ni un minut.

Tres de millors

Tenir el pressupost més alt (amb molta diferència) de tota l’experiència a plata no s’ha traduït en la puntuació. Amb 42 punts en dos terços de lliga, el Girona acumula 13 punts menys que la temporada de l’ascens. El curs 2014/15 (51) i el 2012/13 (45) també anava a un ritme superior a l’actual, el mateix que el 2010/11.

El Saragossa lidera la classificació del segon terç tot i haver jugat un partit menys

POCA DIFERÈNCIA

2
punts més
ha fet el Girona en el segon terç de competició (22) que en el primer terç (20)

OBJECTIU DE MÍNIMS

Té quatre punts més que el setè, el marge més alt, però pendent del Mirandés

EL MILLOR

29. Girona-Ponferradina
Dissabte, 18.15h
30. Mirandés-Girona
Diumenge 1 de març, 12h
31. Girona-Albacete
Dissabte 7 de març, 16h
32. Las Palmas-Girona
15 de març
33. Girona-Racing
22 de març
34. Elx-Girona
29 de març
35. Girona-Numància
5 d’abril
36. Màlaga-Girona
12 d’abril
37. Girona-Saragossa
19 d’abril
38. Sporting-Girona
26 d’abril
39. Girona-Almeria
3 de maig
40. Lugo-Girona
10 de maig
41. Girona-Cadis
17 de maig
42. Alcorcón-Girona
24 de maig
Maffeo és l’únic jugador del Girona que ha jugat tots els minuts del segon terç de lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)