Girona

Qui substituirà l’insubstituïble?

El comitè de competició refusa les al·legacions del Girona i el pitxitxi serà baixa contra la Ponferradina per acumulació d’amonestacions

Sense Marc Gual en la plantilla, el candidat número u és Soriano, però fa un mes que està fora de combat, encara no s’entrena al ritme del grup i té poques possibilitats

Brandon Thomas té més números que Gallar, Jairo i Borja García, que també podrien encaixar a dalt

Les al·legacions presentades pel Girona no van convèncer el comitè de competició, que ha sancionat Stuani amb un partit per acumulació de targetes. I el club de Montilivi ja no anirà més enllà, conscient que el comitè d’apel·lació sol ratificar el 99% dels acords i ben poques vegades contradiu el seu germà gran. El pitxitxi, per tant, haurà de veure des de la grada el duel contra la Ponferradina i Pep Lluís Martí haurà de fer anar el cap per substituir l’única peça realment insubstituïble de la plantilla.

Per adobar-ho, la marxa de Marc Gual i els problemes físics de Jonatan Soriano fan una mica més logarítmica la decisió del tècnic. Amb el badaloní, que va fer les maletes a finals de gener i ja ha marcat un parell de gols amb el filial del Madrid, és evident que ja no s’hi pot comptar, tot i que dissabte encaixaria de meravella. I Soriano tindria el lloc garantit en l’onze si no fos perquè, arran de la lesió que va tenir a Tenerife just abans del descans, ja no ha tornat a jugar. D’això, en fa un mes clavat. El del Pont de Vilomara es va perdre el duel de copa contra el Vila-real i també els quatre últims de lliga, se suposa que amb alguna recaiguda pel mig, i encara no s’entrena al mateix ritme del grup, cosa que complica la seva presència dissabte.

Davanter centre de referència, Jonatan Soriano està trobant unes dificultats similars a les dels jugadors del mateix perfil que les dues temporades han viscut a l’ombra del monstre Stuani. El bagenc, a més, hi ha afegit problemes físics diversos que encara li han minvat més les seves possibilitats de jugar. En tota la lliga, Soriano només ha estat un partit titular. Una setmana després de ser un dels protagonistes en la copa a Cartagena amb un doblet, va entrar a l’onze inicial a Tenerife, al costat de Stuani, en un 4-4-2 plantejat per Martí. Soriano, però, va haver de demanar el canvi quan encara no s’havia arribat al descans, i ja no ha jugat més. Acumula 225 minuts en deu presències en la lliga i un gol, al camp de l’Extremadura.

Les sessions d’avui i demà determinaran si l’exdavanter del Barça B arriba en condicions de jugar el partit contra la Ponferradina, però en cap cas estarà al 100%. En aquest context, qui guanya butlletes per ser la referència a dalt és un dels fitxatges d’hivern, Brandon Thomas. El balear ha anat de menys a més, però encara no ha arribat a les expectatives que va generar el seu fitxatge. Dissabte, a Riazor va ser decisiu a l’hora de forçar la falta que després el VAR va transformar en penal, perquè va ser sobre la ratlla, i que va significar el 2-2 definitiu.

Sense joc aeri

Jugui Soriano, Brandon o qualsevol de les alternatives que queden a Martí (podria avançar la posició d’algun jugador de segona línia com Jairo, Gallar o Borja García), el que és segur serà la carència de centímetres dels blanc-i-vermells a dalt. I també obligarà a canviar la manera d’atacar i d’arribar a l’àrea, segurament amb més joc de triangulació i associació que no pas amb centrades des dels carrils, que el Girona sol explotar aprofitant que una de les moltes virtuts que té Stuani és el joc aeri.

SENSE REFERENT

Jugui que jugui, el Girona no podrà explotar una de les grans virtuts de Stuani: el joc aeri

225 MINUTS I 1 GOL

A l’ombra del pitxitxi i amb problemes físics, Soriano ha jugat un sol partit d’inici

Martínez i Turmo, per si cal recórrer al filial o al juvenil

Les alternatives que Pep Lluís Martí té al filial i al juvenil són Carlos Martínez (ja ha debutat amb el primer equip, però en la competició de copa) i Adrián Turmo, respectivament. Tots dos s’estan entrenant ja de manera regular amb la primera plantilla (Turmo s’hi va afegir fa algunes setmanes) i també són els màxims realitzadors dels seus equips respectius: Martínez, que també es va estrenar en la copa amb un gol a Cartagena (el del 2-4 definitiu), ha marcat 9 gols en 18 partits amb el Girona B, líder indiscutible de primera catalana, i és el quart màxim golejador del seu grup. Per la seva part, Adrián Turmo ha marcat 8 gols en 19 partits (dels quals, quatre en els darrers set enfrontaments) amb el juvenil de divisió d’honor. Turmo va aterrar al Girona aquest estiu després de destacar el curs passat al Penya Arrabal. La baixa de Stuani i l’estat físic de Soriano fan pujar les possibilitats, sobretot a Carlos Martínez, de ser convocat dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)