Girona

El protagonista

Samu Saiz

Afany de lideratge

Resignat a assumir el paper de revulsiu pel difícil encaix que Pep Lluís Martí hi veu amb Borja García, Samu Saiz va tenir ahir l’oportunitat de jugar d’inici, cosa que només havia vist vuit vegades aquesta temporada. No pas perquè el tècnic s’avingués a fer combinar els dos homes de talent pur al mateix onze, sinó perquè va decidir fer seure a la banqueta Borja. Amb Gallar i Jairo a les bandes, Samu tenia assignat el paper de Borja. En una posició més centrada, ser el canalitzador ofensiu i mirar de combinar amb Stuani. No ho va tenir gens fàcil, perquè el vent va liderar el guió a Anduva i va dificultar molt la circulació del joc. El Girona el tenia en contra en la primera meitat i, entre les dificultats del vent i la intenció de no cometre errors i evitar riscos, el balanç ofensiu va ser pobríssim abans del descans. “Ha estat un partit molt complicat, molt treballat. Amb tant de vent, era gairebé impossible jugar”, relatava Samu després. Amb Stuani aïllat, Gallar perdut i Jairo estèril, les úniques llums dels gironins en la primera meitat les va capitalitzar Samu. Amb afany de protagonisme, l’exjugador de l’Osca va provar un xut de falta des de lluny que va rebotar a la tanca defensiva (27’). Poc després, es va encantar massa després d’una cessió de Jairo dins l’àrea. Cap a la recta final de la primera meitat, va aparèixer primer per fer una passada filtrada amb molta intenció cap a Stuani, que va trobar la ràpida reacció de Sagnan (42’), i després per provocar la primera aturada d’un porter en el partit. Va ser en una arrencada resolta amb xut sec que Limones va escopir.

Sense que cap company ho hagués provat, Samu Saiz va fer també el primer xut de la segona meitat, tot i que li va sortir tan suau que gairebé va semblar una passada a Limones (51’). En qualsevol cas, Samu anava creixent, al ritme de l’equip, que tenia gairebé l’obligació de fer alguna cosa més que en tota la primera meitat. Absent en les ocasions d’estratègia –execucions de Granell i rematades de Juanpe i Ramalho–, Samu Saiz anava apareixent cada cop més, buscant canvis de ritme i desequilibri. Tot i que a la pissarra li corresponia el lloc centrat de mitjapunta, el madrileny es despenjava sovint al costat esquerre. El seu tercer xut va ser des de la frontal i va obligar Limones a fer una bona estirada (69’). I en la millor fase dels visitants, Samu va aparèixer pel costat esquerre i va fer una centrada que va impactar al braç d’Odei. El penal provocat pel madrileny, ja amb Borja i Brandon al camp, va permetre a Stuani fer el 0-1. Però un altre penal per mans va espatllar la festa. I Samu ja ho havia dit tot. No va completar el partit perquè Jozabed el va rellevar (89’).

3
xuts
a porteria dels 6 que va fer el Girona en tot el partit
17
minuts
va coincidir Samu Saiz al camp amb Borja García
partit
de titular del madrileny, el primer del 2020
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)