Girona

El primer gran salt s’ajorna

El Girona deixa passar un tren molt bo per amenaçar la zona d’ascens directe des de la tercera posició

L’equip de Pep Lluís Martí encadena quatre jornades en el cinquè lloc, el seu sostre de la temporada

L’oportunitat que el Girona tenia a Anduva era molt llaminera. Coneguts els resultats dels rivals, amb ensopegades imprevistes, el conjunt de Pep Lluís Martí sabia que el triomf era sinònim de fer un salt gran, del cinquè al tercer lloc, i situar-se a quatre punts de la zona d’ascens directe. I, tot i que a la primera part els gironins van jugar més a evitar ensurts que a mirar d’aclaparar el rival, un penal d’Odei transformat per Stuani dibuixava el millor escenari. L’alegria, però, va quedar espatllada per unes altres mans, de Granell, que van frustrar la victòria i l’impuls en la classificació que buscava el Girona. En una jornada que hauria pogut revolucionar la zona alta, tot va quedar allà mateix. I el Girona, que hauria pogut trepitjar el tercer lloc per primera vegada–no ha estat ni quart en tota la temporada–, s’ha de conformar una setmana més a estabilitzar la cinquena posició i ajornar el salt per a més endavant.

Un ritme insuficient

El Girona s’ha anat traient l’etiqueta d’equip vulnerable, sobretot quan surt de Montilivi, i ha guanyat solidesa. A Anduva va enllaçar la tercera sortida puntuant –només ho havia fet en una altra fase de la temporada– després de tres derrotes seguides. Els blanc-i-vermells encadenen sis jornades sense perdre, però amb un ritme (12 punts de 18, amb tres empats i tres victòries) que haurà d’accelerar per força si vol mantenir esperances d’atrapar els dos primers classificats. Els gironins arrosseguen el dèficit de punts de les encallades anteriors i necessiten agafar una ratxa contundent per aspirar a tot. El fet és que, en tota la lliga, han estat incapaços d’encadenar tres victòries.

La distància respecte a la zona d’ascens directe s’ha mantingut inalterable (sis punts) en les últimes tres jornades. L’equip ha tancat en el cinquè lloc les últimes quatre jornades i n’acumula cinc de seguides, per primera vegada, en zona de play-off d’ascens. L’objectiu de mínims sembla força ben encaminat, amb cinc punts respecte al setè classificat, ocupat ara per l’Alcorcón.

Per dalt, tot i que la referència més cridanera és el segon lloc, tampoc es pot perdre de vista el tercer i el quart, per la diferència que representa en les eliminatòries de play-off –el tercer s’assegura tenir sempre la tornada a casa i el quart, com a mínim la primera eliminatòria. I tant l’Almeria com l’Osca són a un punt del Girona.

L’equip ha guanyat solidesa però li costa encadenar victòries, clau per ser a dalt de tot

L’OBJECTIU MÍNIM

Amb 5 punts més que el setè, enllaça per primer cop cinc jornades en zona de ‘play-off’
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)