Girona

La llei dels onze metres

El Girona va encarrilar des del punt fatídic el que hauria estat una victòria fonamental a Miranda abans que una altra pena màxima, però aquest cop en contra, li costés dos punts que eren d’or

Aquest curs, als gironins els han xiulat el doble de penals a favor (8) que en contra (4)

Diumenge passat a Anduva, un penal transformat per Stuani va encarrilar el que hauria estat un triomf capital de la mateixa manera que un altre penal, òbviament en contra, va acabar costant dos punts que el Girona ja assaboria i que tant de bo no hagi de trobar a faltar a final de curs. El desenllaç de les dues penes màximes al camp del Mirandés va ser l’esperat, perquè Stuani és gairebé infal·lible (18 penals transformats de 19 llançaments des que juga en l’equip de Montilivi) i perquè Riesgo –tot i que va endevinar la direcció i es va estirar bé– no va poder trencar la malastrugança dels porters del Girona, que ja fa més de cinc anys que no aturen cap penal (l’últim va ser Isaac Becerra a Valladolid el novembre del 2014, i no va servir per puntuar, 2-1).

A Miranda, el marcador es va moure a ritme de penals després de dues intercepcions del tot evitables amb les mans, d’Odei i de Granell, amb menys de deu minuts de diferència. El pas enrere dels visitants amb el 0-1 va acabar essent oxigen per a un Mirandés que estava pràcticament entregat però que va trobar una manera recurrent a Anduva: pilotes a l’àrea i segones jugades. De fet, poc abans del penal de Granell, els locals també van demanar el màxim càstig en una altra acció embolicada a dins l’àrea. I després de l’1-1, el Girona ja no va ser a temps de res.

Dels vuit penals a favor que ha tingut el Girona aquest curs, només un no ha acabat a dins les xarxes de la porteria rival. Va ser l’únic error de Stuani, que era el futbolista en actiu a la LFP amb més penals sense errada: 20 entre l’Albacete, el Racing, l’Espanyol i el Girona. En el duel contra l’Alcorcón –únic de Juan Carlos Moreno a la banqueta–, l’uruguaià va enviar la pilota al pal i va frustrar Montilivi, que es fregava les mans amb el possible 1-0, que no va ser. Els altres set penals que ha executat el pitxitxi aquest curs han acabat en gol: Rayo (3-1, el 2-0), Las Palmas (1-0), Tenerife (1-0), Saragossa (3-3, el 3-3), Lugo (3-1, el 2-0), Deportivo (2-2, el 2-2) i Mirandés (1-1, el 0-1).

Pel que fa als penals en contra, Asier Riesgo no va aconseguir aturar el precís xut de Matheus a Miranda ni trencar la mala ratxa de gols encaixats des dels onze metres. Juan Carlos també va recollir de les xarxes els tres llançaments anteriors amb què el Girona havia estat penalitzat: Almeria (3-1, el 3-1), Saragossa (3-3, el 3-2) i Numància (2-0, el 2-0). De fet, els tretze últims penals amb què ha estat castigat el Girona han acabat en gol: els quatre d’aquesta temporada, els vuit de la passada i l’últim del curs 2017/18. Per trobar un error del rival –no pas una aturada del porter del Girona– cal remuntar-se a la temporada 2017/18 al camp del Getafe (jornada 35), on Jorge Molina, amb Bounou a la porteria, va enviar la pilota al pal.

Els penals del curs

El Saragossa no només és l’equip amb més penals a favor (12) de la categoria, sinó també el conjunt més beneficiat en la diferència de favor i en contra (+8). Hi ha set equips més amb positiu: Fuenlabrada (+7), Almeria (+6), Elx i Màlaga (+5), Girona i Ponferradina (+4) i Albacete (+2). Hi ha dos equips amb el balanç equilibrat (Rayo i Cadis) i la resta el tenen en contra: Las Palmas (-6), Osca i Mirandés (-5), Sporting i Deportivo (-4), Tenerife, Extremadura i Numància (-3), Lugo i Oviedo (-2) i Alcorcón (-1)

Balanç molt favorable

El +4 d’aquest curs només fa que amplificar el balanç terriblement a favor del Girona en dotze anys en la Lliga de Futbol Professional. La diferència és abismal (31 penals més a favor que en contra). La temporada en què el desequilibri va ser més cridaner va ser la 2012/13, amb onze penals a favor i només un en contra que Camacho (Osca) va fallar després de 29 llançaments seguits sense errada. El Girona també va arribar als onze penals a favor el curs 2013/14 i la primera temporada amb balanç negatiu va ser la de l’ascens a primera (-3).

PENALS A FAVOR

Els vuit els ha executat Cristhian Stuani, amb set gols i una errada (Alcorcón, 0-0)

PENALS EN CONTRA

Els quatre han acabat amb gol, un amb Riesgo sota els pals i tres amb Juan Carlos

PER MILLORAR

L’últim porter del Girona que va aturar un penal va ser Becerra, ja fa més de cinc anys

A LA LFP

En dotze cursos, al Girona li han xiulat 31 penals més a favor (92) que en contra (61)
A favor
Saragossa 12 (7 gols)
Almeria 10 (9)
Fuenlabrada 9 (8)
Alcorcón 8 (8)
Màlaga 8 (8)
Girona 8 (7)
Elx 8 (6)
Ponferradina 8 (6)
Rayo Vallecano 7 (5)
Albacete 7 (4)
Cadis 6 (6)
Extremadura 6 (4)
Tenerife 5 (5)
Las Palmas 5 (5)
Numància 5 (4)
Oviedo 5 (4)
Mirandés 5 (4)
Lugo 4 (4)
Deportivo 3 (2)
Racing 3 (1)
Sporting 1 (1)
Osca 1 (0)
En contra
Las Palmas 11 (9 gols)
Mirandés 10 (10)
Extremadura 9 (8)
Alcorcón 9 (7)
Tenerife 8 (7)
Numància 8 (7)
Rayo Vallecano 7 (6)
Oviedo 7 (6)
Deportivo 7 (5)
Cadis 6 (5)
Lugo 6 (4)
Racing 6 (4)
Osca 6 (3)
Sporting 5 (5)
Albacete 5 (3)
Saragossa 4 (4)
Girona 4 (4)
Ponferradina 4 (3)
Almeria 4 (2)
Elx 3 (3)
Màlaga 3 (2)
Fuenlabrada 2 (1)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)