Girona

No perdre no és suficient

Les set jornades invicte que encadena el Girona, li serveixen per consolidar-se a la zona de ‘play-off’, però no per acostar-se a l’ascens directe

El Saragossa, segon classificat, és a 8 punts de distància i el Cadis, el líder, a 9

La possibilitat d’ascens directe s’esvaeix amb el pas de les jornades per al Girona. Tot i la ratxa de set partits sense perdre que encadena l’equip orientat per Pep Lluís Martí, la segona posició és lluny, a vuit punts, els que va posar de distància ahir el Saragossa després d’imposar-se al feu del Màlaga (0-1) amb un gol en el tram final de Luis Suárez. Té difícil, doncs, estalviar-se el play-off, el conjunt blanc-i-vermell, que malgrat protagonitzar aquesta llarga sèrie invicte –tres victòries i quatre empats–, no ha aconseguit retallar gaire respecte de la segona posició. Abans de començar aquesta ratxa, en què ha sumat 13 punts de 21 possibles, era a onze d’aquest segon lloc, i també del primer; ara el segon el té a vuit i el primer, el Cadis, a nou, ha eixugat tres i dos punts, respectivament, unes xifres que no donen per assaltar aquestes dues primeres places quan queden 33 punts per disputar-se. I és que els gironins no han aprofitat les recurrents ensopegades dels de dalt en les últimes jornades i, de fet, amb els quatre punts que va deixar escapar al feu del Mirandés (1-1) i dissabte a Montilivi contra l’Albacete (1-1), en dos partits en què anava guanyant, seria el tercer classificat. Ara és el cinquè, i si la dinàmica de no perdre no ha estat suficient i no li ha permès enfilar-se fins a dalt, sí que li ha permès consolidar-se a la zona de play-off, un lloc obligatori per al Girona però en el qual tampoc havia aconseguit mantenir-se al llarg de la lliga. Abans d’iniciar la sèrie, set jornades enrere, els blanc-i-vermells n’eren fora, vuitens, i estaven a dos punts del sisè, mentre que actualment en tenen cinc de marge per sobre del setè, el Mirandés.

Amb onze jornades encara per disputar-se, i amb partits com ara contra el Saragossa (jornada 37), l’Almeria (39) i el Cadis (41), tots a Montilivi, el grup dirigit per Martí hauria de tenir una ratxa espectacular que no ha tingut en tot un campionat en què no ha estat capaç d’encadenar tres victòries, per aspirar a les dues primeres places i no haver de jugar una promoció d’ascens que és duríssima i que històricament ha causat disgustos a l’entitat gironina. A més, en l’hipotètic play-off podria donar-se el cas que Stuani no hi pogués participar, ja que coincideix amb les dates de la copa Amèrica.

33 PUNTS

Queden 11 jornades i les visites de Saragossa, Almeria i Cadis

LA PROMOCIÓ

El Girona té 5 punts de marge per sobre del setè classificat, el Mirandés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)