Girona

Els joves de Les Hortes, cap a casa

Tancat. El club facilita el retorn dels jugadors del planter amb les seves famílies un cop tancada la residència que tenen als Maristes

Una de les mesures que ha pres el Girona per evitar el contagi del coronavirus és el tancament de Les Hortes, la residència on s’allotgen una trentena de jugadors del planter de fora del radi de Girona. Era una mesura cantada en tots els sentits, tant per la suspensió dels entrenaments de tot el futbol formatiu com pel tancament dels centres escolars. La residència està situada als Maristes, on es van habilitar les dues plantes superiors de l’edifici principal per adaptar-hi una vintena d’habitacions. A l’acadèmia esportiva resideixen una trentena de futbolistes de diversos equips del planter i, arran de la suspensió dels entrenaments, el Girona els ha facilitat el transport perquè se’n vagin cap a casa amb les seves famílies, pendents de quan es podrà reprendre l’activitat. A la residència hi ha jugadors de Linares (Andalusia), Alacant, Dénia, Palma i Can Picafort (Mallorca), tot i que la majoria són de diverses zones de Catalunya, de totes les demarcacions. La meitat dels residents són jugadors del juvenil de divisió d’honor, tot i que també n’hi ha dels altres dos juvenils, dels cadets A i B i fins i tot un de l’infantil A.

El centre Les Hortes es va inaugurar de manera oficial el desembre del 2018 –durant la segona temporada del primer equip a segona A–, a partir d’un acord gestat l’estiu anterior amb els Maristes, amb la intenció d’oferir un servei integral a jugadors del planter i que servís d’atracció per atraure talent d’arreu. El club va estendre la xarxa a tot l’Estat arran de l’ascens a primera i, tot i el descens, encara té jugadors de diverses zones. El Girona va batejar les 21 habitacions de Les Hortes amb noms de jugadors de referència en la trajectòria històrica de l’entitat, des de Fèlix Farró, Domènec Balmanya o Josep Puig Curta, fins a Àlex Granell i Pere Pons.

A LA RESIDÈNCIA

Hi ha jugadors de Mallorca, Alacant, Andalusia i de diversos llocs de Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)