Girona

Desgràcia amb precedents

Girona. La greu lesió als lligaments encreuats de Brandon Thomas, que va posar fi a la seva temporada, s’afegeix a la llista d’onze futbolistes del club que també l’han tinguda en l’etapa en la LFP

Desgraciadament, el Girona va anunciar fa menys d’un mes que Brandon Thomas tenia un trencament als lligaments encreuats del genoll que l’obligava a posar punt final a la seva temporada i, qui ho sap, si a la seva trajectòria com a futbolista del Girona –el balear va arribar al gener cedit per l’Osasuna fins a final de curs si no és que els gironins pugen a primera, llavors el club havia d’exercir forçadament la compra del jugador–. La greu lesió del de Santanyí s’afegeix a la llista de futbolistes del Girona que s’han vist afectats per lesions de llarga durada que han tirat per terra la seva trajectòria al club i que han suposat greus contratemps propis i per a l’entitat. De fet, Brandon Thomas és el dotzè jugador des que el Girona va aterrar al futbol professional que es fa una lesió de gravetat als lligaments.

El primer que va tenir aquesta afectació va ser Òscar Álvarez en l’últim minut d’un matx entre el Girona i el Celta a l’estadi de Montilivi el 31 de gener del 2009. El visitant Ghilas va fer una entrada al defensa que el col·legiat no va assenyalar ni com a falta i que el va obligar a aturar-se fins al 13 de febrer de l’any següent (2010). Després de la greu lesió d’Álvarez, els blanc-i-vermells van poder celebrar dues campanyes sense que cap dels seus futbolistes en tingués cap, fins que en la temporada 2011/12 es van acumular fins a quatre casos, els de Javi Acuña (al cap de poc temps de trepitjar Girona, al juliol), Ion Vélez, Richy Álvarez i Dani Erencia (la dels dos centrals gairebé seguides i amb l’equip en zona de descens). Els gironins van tenir un curs convuls amb unes lesions que van repercutir en el mal joc i els resultats nefastos. Especialment dura i impactant va ser la de Ion Vélez després d’una entrada de Toni Doblas. El davanter va veure’s afectat del lligament encreuat però també del lateral, a més de tenir un edema al genoll i una contusió a la tíbia. Per les imatges, la lesió del navarrès encara és recordada pels aficionats gironins, que van veure com el futbolista ja va poder jugar la primera jornada de la lliga del curs 2012/13, l’agost del 2012, després de lesionar-se a Jerez el 3 d’octubre del 2011.

Totes les lesions dels futbolistes són inoportunes, però molt ho va ser la de Benja Martínez, la campanya 2012/13, amb l’equip comandat per Rubi lluitant per l’ascens a primera per primera vegada en la història recent del club. El davanter sumava onze dianes en dinou partits fins que es va trencar contra el Còrdova, equip que l’acabaria fitxant.

També, i més recentment, va ser dolorosa, pel moment de la temporada en què la va tenir, la lesió de Jonas Ramalho el curs 2014/15. Ja amb Machín, el Girona lluitava amb l’Sporting per l’ascens directe, però el de Barakaldo va veure el tram final i la patacada contra el Lugo i el Saragossa des de la grada.

La peculiar i les recents

L’estiu del 2016, Álex Menéndez, com a jugador del Girona, es va fer també una lesió als encreuats que va acabar als tribunals i amb els gironins passant per caixa per recompensar l’asturià després de rescindir-li el contracte al cap de pocs dies de trencar-se. Aquella peculiar lesió va ser posterior a la de Carles Mas, un jugador format a la casa, i anterior a la de Mojica el curs passat i a la també desgraciada de Valery al camp del Derby County el mes de juliol passat.

Curs 2008/09
Òscar Álvarez gener 2009
Curs 2009/10 (cap)
Curs 2010/11 (cap)
Curs 2011/12
Javi Acuña juliol 2011
Ion Vélez octubre 2011
Richy Álvarez gener 2012
Dani Erencia febrer 2012
Curs 2012/13
Benja Martínez febrer 2013
Curs 2013/14 (cap)
Curs 2014/15
Jonas Ramalho maig 2015
Curs 2015/16
Carles Mas maig 2016
Curs 2016/17
Álex Menéndez* agost 2016
Curs 2017/18 (cap)
Curs 2018/19
Johan Mojica octubre 2018
Curs 2019/20
Valery Fernández juliol 2019
Brandon Thomas març 2020 *
El futbolista es va trencar els lligaments encreuats, però el club va decidir rescindir-li el contracte al·legant que aquest, prèviament, tenia una lesió greu al genoll abans del fitxatge. El cas va acabar als tribunals.

LA PRIMERA

Òscar Álvarez va rebre una entrada de Ghilas (Celta) que li va trencar els lligaments

DE RÈCORD

El curs 2011/12, el Girona va salvar-se pels pèls i va tenir quatre lesions de molta gravetat

La Covid-19 bloqueja Brandon

La intervenció quirúrgica de Brandon Thomas està ajornada sine die per culpa de la crisi del coronavirus. L’atacant del conjunt blanc-i-vermell, que va trencar-se el lligament encreuat anterior del genoll esquerre ara fa tres setmanes en un dels últims entrenaments efectuats pel conjunt dirigit per Martí, s’havia d’operar avui i es manté en espera de trobar una nova data. Aquest és el segon ajornament de l’operació al balear, que havia de passar per la sala d’operacions el 23 de març, just en plena efervescència de la crisi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)