Territorial

AXEL VIZUETE

ENTRENADOR DEL GIRONA B

“A darrere de tot hi ha molta feina”

“El mèrit dels números que tenim és absolutament de tothom. De la direcció esportiva, del cos tècnic i, sobretot, dels jugadors”

Axel Vizuete, el tècnic del Girona B, és un dels tècnics de l’any, i és que abans de l’aturada de la competició el seu equip dominava amb mà de ferro el grup 1 de primera catalana amb 62 punts dels 66 possibles –20 d’avantatge respecte al segon– i només dos gols encaixats en 22 partits. El que més desitja ara, però, és poder acabar la lliga.

L’aturada va arribar amb l’equip imparable. Com ho viu?
Evidentment, és una situació nova per a tothom i és veritat que trenca el ritme i la dinàmica tan positiva que teníem, però vaja ens la trenca a tots els equips del món i només podem esperar i desitjar recuperar la normalitat al més aviat possible.
Quines instruccions han donat als jugadors?
Que tinguin molta prudència i segueixin els passos que ens marca el club. A partir d’aquí tots els membres de la plantilla tenen els seus treballs individualitzats per mirar de mantenir la forma per al dia que torni la competició.
Vivien una temporada de somni. Dos gols encaixats i dos empats en 22 partits.
Si ens ho haguessin dit a l’inici de temporada hauria estat impossible d’imaginar tenir els números que tenim, però és fruit del bon treball que s’està fent. Si tornem a competir no ens hem de desviar d’aquest camí marcat des del primer dia. Hem de seguir tenint uns bons hàbits de treball i mirar únicament el partit més pròxim, que el fet d’anar pas a pas és el que ens ha portat a la situació en què estàvem.
De qui és el mèrit?
Absolutament de tothom. Començant per la direcció esportiva, amb l’Albert Síria, que va confeccionar aquesta plantilla de molt nivell, molt compensada i amb jugadors joves que tenen projecció. Després hi ha un cos tècnic que s’ha renovat i que va en la línia dels jugadors, és molt professional i molt treballador. I, evidentment, els principals protagonistes són els jugadors, que han demostrat uns hàbits de treball excel·lents, tenen ganes de preparar-se cada dia per arribar als partits de la millor manera. Individualment estan preparats per créixer, sigui dins del club o fora.
Crida l’atenció el fet que hagi anat combinant els dos porters.
Quan havíem disputat deu jornades havien jugat cinc partits cadascun i vam tenir clar que eren dos porters de grandíssim nivell i que estaven molt preparats per jugar. Són porters de màximes garanties. Això ens va fer tenir clar quina línia seguiríem, lògicament si tots dos s’entrenaven i treballaven com toca. Estem contentíssims de tenir tant en Jonatan com en Youssouf.
Hi ha qui atribueix els números a la diferència de pressupost respecte a la resta d’equips. Creu que això ho explica?
Hi ha una infinitat de casos amb equips amb molt pressupost que no aconsegueixen, ni de bon tros, els seus objectius. Nosaltres encara no hem aconseguit res. Estem en el camí, això sí. Però el pressupost no et garanteix res. Tenim jugadors de molt nivell, però la major part de la plantilla són jugadors joves, amb projecció, i que s’han fitxat de primera catalana. Excepte dos o tres jugadors que venen de tercera i ens donen l’experiència. El que demostren són moltes ganes de millorar i el que fan és treballar moltíssim cada dia per arribar al partit en condicions.
Creu que un equip de tercera, o fins i tot de segona B, seria capaç de fer aquests números?
No t’ho sabria dir. El que sí que tinc clar és que són números que no s’han vist mai. Llavors això implica que són números molt difícils d’igualar alguna vegada, però és difícil imaginar què passaria amb un equip de categories superiors. Però si una cosa tinc clara és que aquesta categoria és molt i molt complicada, amb equips històrics i camps molt difícils, però aquest equip està demostrant que en qualsevol condició pot competir al màxim nivell.
Diu que no s’ha aconseguit res, però amb 20 punts de marge respecte al segon, tot indica que si la competició pot tornar tenen l’ascens al sac.
La dita ja diu que fins que no és al sac i ben lligat no es pot dir blat. Anem pel bon camí, això és innegable. I que cada jornada que ha passat estem més a prop és veritat. Però és innegable, perquè els números ho diuen, que encara no està fet i no és el moment de desviar-se.
Si no s’aconseguís l’ascens potser seria tan històric com els números que estan firmant.
És clar. Nosaltres teníem marcat l’objectiu d’afrontar cada dia amb la màxima serietat i que el dia a dia ens diria on podíem arribar. Després la realitat és que quan falten deu jornades tenim 20 punts i la diferència de gols, i això fa que tothom de fora estigui pensant que està fet, però nosaltres encara tenim la il·lusió de tancar-ho.
El fet que no hi hagi un Peralada per sobre, com l’any passat, ha fet canviar coses?
Hem canviat coses que ens estan ajudant i sumen. El fet que no hi hagi un filial per sobre fa que puguem entrenar al camp de gespa natural de Riudarenes, cosa que abans no podíem fer. Ara també podem entrenar en millors horaris i podem fer un dia més d’entrenament a la setmana. S’ha fet una plantilla més àmplia i més jove i, evidentment, tot són factors que ens estan ajudant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)