Territorial

La federació catalana es reuneix avui per donar per acabat el futbol territorial

Punt final. La federació podria fer oficial avui mateix que les competicions de primera catalana en avall i el futbol de base no es reprendran i té la intenció que els clubs decideixin com es resolen

L’allargament del confinament per controlar la pandèmia de la Covid-19 està obligant a prendre mesures dràstiques en el món del futbol i està previst que avui es faci oficial la primera. I és que, si no hi ha una sorpresa majúscula, el futbol territorial català posarà avui el punt final a la temporada.

La decisió es podria fer oficial avui mateix, ja que aquest matí hi haurà una reunió de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol en què aquesta proposta serà el punt principal de l’ordre del dia. A priori, la decisió de donar per acabades totes les competicions que depenen de la federació catalana té un suport majoritari, ja que va en la línia de la proposta que va fer fa uns dies la federació espanyola i que provocarà que passi el mateix amb les lligues de caràcter nacional fora de la lliga de futbol professional (LFP), com ara segona B, tercera, divisió d’honor juvenil, lliga estatal juvenil i el futbol femení. A més, el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, també va defensar públicament aquesta proposta dimarts, en una entrevista al Club de la mitjanit.

Un cop quedi aprovat que el futbol territorial no es reprendrà, una mesura que afectarà de primera catalana en avall i tot el futbol de base, la intenció de la federació catalana és comunicar-ho oficialment avui mateix, per poder avançar per fer efectiva aquesta decisió.

El pas següent serà decidir com es liquiden aquestes competicions. En aquest sentit, la federació catalana té previst fer una enquesta a tots els clubs catalans perquè puguin votar i donar la seva opinió. Les possibles opcions encara no estan del tot definides –hi podrien quedar en la reunió d’avui–, però el que sembla que té clar la federació és que hi ha dues línies. Una, la de donar la temporada com a nul·la, i l’altra, la de generar un sistema d’ascensos i descensos. El que no es vol és, com es farà a segona B i tercera, que hi hagi ascensos però no hi hagi descensos, ja que això comportaria una ampliació del nombre d’equips en totes les categories que obligaria a allargar una temporada que ve que, de moment, tampoc se sap quan podrà començar.

Aquesta enquesta que farà la Federació Catalana de Futbol, que pot estar activa durant una setmana aproximadament, constarà del mínim de preguntes possible –es vol intentar que no n’hi hagi més de tres– i serà vinculant. I és que la federació vol obtenir una solució que sigui defensada per la majoria de clubs.

Fil a l’agulla

Si tot això queda resolt avui com està previst, la Federació Catalana de Futbol serà la segona federació territorial que posarà fil a l’agulla a la resolució de la temporada, tot i que podria ser la primera a fer l’anunci oficial. I és que de moment només la federació de les Illes Balears s’havia mogut, donant suport també a la proposta de la federació espanyola i fent una enquesta per saber l’opinió dels clubs sobre com s’ha de resoldre el curs, tot i que encara no ha pres cap decisió oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)