2a divisió FEF

En espera d’un anunci oficial de la RFEF que es resisteix

2a divisió B. El Llagostera sap que pràcticament pot donar la temporada per acabada, però no vol fer cap pas fins que la federació no hagi pres la decisió definitiva de com es tanca el curs 2019/2020 i com serà el 2020/2021

Ja fa més de quinze dies que la federació espanyola va llançar la proposta de donar per acabades les competicions que no fossin de la LFP i que els clubs, a través de les federacions territorials, van saber que era una proposta ferma, i que només faltava resoldre el tema dels possibles ascensos i descensos. Des de llavors, però, no hi ha hagut cap moviment, i els clubs continuen immersos en la incertesa de no saber què passarà finalment. Alguns, com és el cas del Llagostera, saben pràcticament al cent per cent que la temporada 2020/2021 se’ls ha acabat perquè la lliga regular no es reprendrà i no tenen cap possibilitat ni de jugar un possible play-off ni de baixar si hi hagués un canvi radical i es plantegessin que hi haurà descensos.

Aquesta falta de confirmació oficial cada vegada s’està fent més llarga a Llagostera. I és que, tot i saber que si no hi ha cap sorpresa de grans dimensions l’equip no tornarà a jugar fins passat l’estiu, la plantilla es veu obligada a mantenir la normalitat com si demà mateix hagués de tornar a la competició. “Per molt que s’hagi parlat de moltes qüestions, a nosaltres encara ningú ens ha dit oficialment que la lliga s’ha acabat i, per tant, no podem canviar res. Seguim fent planificacions individuals d’entrenament per als jugadors, que continuen fent tot el que poden des de casa, i una vegada per setmana fem una sessió per videoconferència. El mateix que vam fer les primeres setmanes, quan encara sabíem menys què passaria”, explica el tècnic del Llagostera, Oriol Alsina.

Una resolució vital

El fet que no arribi l’anunci oficial sobre què passa amb el que queda de curs de segona B i tercera i com es resolen els ascensos i descensos no només està condicionant la possibilitat de tancar amb tranquil·litat aquesta temporada, sinó que també té paralitzada la planificació de la temporada que ve, perquè sobre la taula hi ha massa opcions que podrien suposar guions completament diferents. “Suposem que prendre aquesta decisió és d’una dificultat molt gran, perquè hi ha moltíssims equips implicats i es busca un consens, així que esperen per trobar la millor solució. El que esperem és que quan ens confirmin que no tornarem a jugar puguem saber com serà la temporada que ve. Hem de saber de quants equips serà la lliga, si hi haurà una divisió Élite o Pro, quins equips poden pujar... Tot això és fonamental per poder preparar la temporada que ve en condicions. Entenc que ho sabrem aviat i tenim temps de sobres”, analitza Alsina, al càrrec també de la direcció esportiva.

La situació actual també ha paralitzat un aspecte molt important com les renovacions, tot i que sí que s’han tingut els primers contactes per poder agilitzar els tràmits un cop es recuperi parcialment la normalitat. “És una cosa complicada de fer per telèfon, així que quan es pugui circular més o menys amb normalitat mirarem de quedar amb tots i signar el que convingui”, destaca Alsina.

L’únic que ja se sap segur de cara al curs que ve és la baixa de Nahuel Arroyo, que ja va arribar a un acord fa uns mesos amb l’Albacete. “Feia temps que anava demostrant un gran creixement i ha fet una gran temporada, per això ha tingut aquesta oportunitat. Estem contents d’haver-lo tingut un any aquí i és una bona notícia per a ell i per a nosaltres, que també en traiem un traspàs”, explica el tècnic.

LA VALORACIÓ

S’ha parlat del que s’ha parlat però encara ningú ens ha confirmat oficialment que la lliga no s’acabarà; per tant, no ha canviat res
Sense saber en quina situació estarem és molt difícil començar a planificar el curs que ve
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
En el moment que ens diguin que no tornarem a jugar esperem que puguem saber com serà la temporada que ve
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)