2a divisió FEF

El repte d’Alan Baró de jugar tots els minuts, interromput

El futbol que ens hem perdut. El central de l’Olot i els porters Mackay (Sabadell), Marcos (Llagostera) i Bernabé (Nàstic) eren els únics que havien disputat tots els minuts del curs

La pandèmia de la Covid-19 ha provocat que s’hagin donat per acabades totes les lligues fora de la LFP. Encara queden qüestions per resoldre’s. Per exemple, què passarà sobre els aspectes classificatoris i quan es podrà jugar el play-off exprés que en principi s’ha de disputar a segona B i tercera divisió. El que és clar, però, és que la suspensió provoca que l’espectador del futbol català es perdi una sèrie de partits, retrobaments i històries que haurien centrat l’atenció.

Un d’aquests casos és veure com alguns jugadors poden complir el repte de jugar tots els minuts de la temporada. Una dada que sembla banal però que demostra la importància que té un jugador per a un club. En aquest sentit, els que acostumen a disputar tots els minuts d’una temporada són habitualment els porters, una posició anòmala en tot el que té relació amb les rotacions. Tot i això, en tots els clubs de 2a B només hi ha tres porters que han jugat tots els minuts del curs. És el cas de Ian Mackay, del Sabadell; Marcos Pérez, del Llagostera, i Adrià Bernabé, del Nàstic. Són els únics que s’han fet amos i senyors de la porteria dels seus respectius clubs. I és que la resta de porters s’han perdut algun partit ja sigui per molèsties, lesió o decisió tècnica.

Fora de la porteria costa molt més tenir l’oportunitat de disputar tots els minuts del curs, per això només hi havia un jugador entre els 10 equips catalans de la categoria de bronze que estava en disposició de fer-ho. És el cas d’Alan Baró, el central de l’Olot, que fins al moment de l’aturada de la competició havia jugat els 2.520 minuts que s’havien disputat de la temporada. I és que el de Darnius és una peça indispensable per entendre que la defensa olotina hagi estat la menys golejada de la temporada, és indiscutible al mig del sistema de tres centrals que proposa el tècnic Raúl Garrido, renovat recentment. De fet, la temporada passada es va viure una situació similar, i és que només una lesió al nas en el tram final de temporada va evitar que Alan Baró jugués tots els minuts del curs.

Per aquesta importància que ha agafat Alan Baró en l’Olot era l’únic jugador de camp amb possibilitat de disputar tots els minuts. Però no només entre els equips catalans, sinó en tota la lliga, i és que fora de Catalunya només els porters Fornés, de la Nucia, i Falcón, de l’Hèrcules, ho havien jugat tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)