2a divisió FEF

La seguretat sota els pals

Olot. Porters. Pol Ballesté i Marc Vito han estat els protagonistes de l’Olot a la porteria, una de les línies que ha sostingut a l’equip gràcies al bon rendiment i la solidesa mostrada

Aportar seguretat als companys i solidesa i estar a punt per quan el rival exigeixi intervenir amb precisió. Segurament això és el que es demana a la majoria de porters, i els de l’Olot ho han mostrat com ningú en el grup tercer. A més, sortida de la pilota, criteri amb aquesta als peus i el punt de competitivitat just per fer-se millors l’un a l’altre.

Pol Ballesté ha excel·lit per damunt de Marc Vito en aquest curs 2019/20 i el mèrit el té el primer, que, ja des de la temporada passada competint amb Xavi Ginard, ha anat convencent el cos tècnic de les seves grans habilitats. L’exigència de tenir un company de garanties ha fet que Ballesté no abaixés la guàrdia en cap moment. I és que Vito només ha pogut jugar un partit en les 28 jornades que s’han disputat de lliga, al camp del Llagostera.

En el duel gironí, l’exjugador del Peralada va quallar una bona actuació, tot i la inactivitat en competició, però no va poder evitar rebre l’1-0 dels llagosterencs en el temps afegit. El de Terrassa va disputar, pocs dies després, l’únic duel de copa dels olotins al Nou Estadi de Tarragona i hi va encaixar tres dianes, de què dues ho van ser en la pròrroga.

El salt de Ballesté

Si bé en cada entrenament Vito lluitava per posar les coses difícils al tècnic Raúl Garrido, poca cosa ha pogut fer davant la campanya per emmarcar de Pol Ballesté. La seguretat mostrada pel barceloní –blanenc d’adopció– i l’adaptació excel·lent a l’estil i la filosofia de l’equip, amb exquisida tècnica amb els peus i criteri per iniciar el joc, han estat els principals arguments que l’han convertit en un inamovible sota els pals. 27 partits disputats, 27 titularitats i només 18 dianes encaixades de les 19 del seu equip han convertit Ballesté en el porter menys golejat de tota la categoria, aconseguint fins a 11 porteries a zero –només Pau Torres del Lleida n’ha aconseguides més en el grup tercer (12). El porter de l’Olot és qui ha acabat amb millor coeficient de gols per partit jugat, amb el mínim del 75% d’enfrontaments possibles disputats (21 dels 28) en tota la categoria, amb una mitjana de 0,66 gols per partit.

Els dos porters de l’Olot han estat a l’altura de la temporada que ha fet tot l’equip amb parades salvadores i, el més important en la línia més delicada, aportant seguretat i lideratge als seus companys de la defensa.

POL BALLESTÉ

PARTITS 27
TITULARITATS 27
MINUTS 2.430
GOLS ENCAIXATS 18
TARGETES GROGUES 3
TARGETES VERMELLES 0

MARC VITO

PARTITS 1
TITULARITATS 1
MINUTS 90
GOLS ENCAIXATS 1
TARGETES GROGUES 0
TARGETES VERMELLES 0
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)