Girona

Múscul al servei de l’equip

Llagostera. Centrals. Els centrals del club han tingut un paper destacat per mostrar la solidesa defensiva màxima al llarg del curs. Amb un inici ple de proves, Diego, Viale i Noel han estat els més utilitzats pel tècnic

Els centrals del Llagostera han de tenir unes característiques adequades per al tipus de terreny de joc al qual s’han d’acostumar a jugar. El municipal obliga l’eix de la defensa a mostrar un desplegament físic en cada partit, seguretat en el joc aeri i pocs moments de treva davant la rapidesa del joc i les constants arribades en la seva zona d’acció a conseqüència de les dimensions reduïdes del terreny de joc. Al conjunt llagosterenc això no ha faltat en cap moment del curs, si bé a l’inici el tècnic, Oriol Alsina, va fer diverses proves amb jugadors com Yeray Sabariego, Pol Gómez o, fins i tot, puntualment Aimar Moratalla. Al final, davant el bon rendiment, Diego González, Lucas Viale i Noel Carbonell es van repartir les dues posicions en la majoria dels 28 partits.

Diego González ha estat una de les sensacions del grup tercer. Amb només 20 anys, el futbolista procedent del Betis B ha mostrat una regularitat brutal i un rendiment que ha despertat l’interès de diversos clubs tot i tenir contracte amb el Llagostera. Vint partits jugats, vint titularitats i amb els 90 minuts acumulats de cadascun s’ha enfilat fins als 1.800 en la lliga.

Els altres dos centrals amb més minuts són clarament Lucas Viale (dinou partits i dinou titularitats amb 1.706 minuts acumulats) i Noel Carbonell (catorze enfrontaments i catorze titularitats amb 1.260 minuts), tot i que el futbolista cedit pel Lleida Esportiu també n’ha disputat algun com a pivot. Tots tres es caracteritzen pel fet de ser contundents i dominar aspectes físics indispensables per a la defensa al municipal, en l’estratègia defensiva però també en l’ofensiva.

L’altre jugador que ha disputat la majoria dels minuts com a central, tot i que en algun moment puntual també ha jugat de pivot, ha estat Yeray Sabariego, que va començar com a titular mentre Diego assimilava els conceptes i agafava el ritme dels companys –va debutar el 29 de setembre en la cinquena jornada–. L’exjugador de l’Olot i el Sabadell no continuarà el curs vinent a la disciplina llagosterenca, una de les baixes ja anunciades de manera oficial. Per Diego hi ha ofertes, Noel hauria de tornar al Lleida Esportiu i amb Lucas Viale el club hi haurà de parlar si el vol renovar.

DIEGO GONZÁLEZ

PARTITS 20
TITULARITATS 20
MINUTS 1.800
GOLS 1
TARGETES GROGUES 5
TARGETES VERMELLES 0

LUCAS VIALE

PARTITS 19
TITULARITATS 19
MINUTS 1.706
GOLS 0
TARGETES GROGUES 10
TARGETES VERMELLES 0

NOEL CARBONELL

PARTITS 14
TITULARITATS 14
MINUTS 1.260
GOLS 1
TARGETES GROGUES 2
TARGETES VERMELLES 0

YERAY SABARIEGO

PARTITS 10
TITULARITATS 4
MINUTS 413
GOLS 0
TARGETES GROGUES 1
TARGETES VERMELLES 0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)