Territorial

El futbol amateur queda resolt

Futbol català. La federació catalana anuncia que decideix acabar la temporada sense descensos i respectant tots els ascensos marcats en el pla de competicions 2019/20

Ja és definitiu. La federació catalana de futbol (FCF) va anunciar ahir a la tarda com queden resoltes les lligues de futbol i futbol sala territorial amateur i, tal com havia avançat aquest diari, el màxim organisme del futbol català va determinar acabar-les sense descensos i amb ascensos. D’aquesta manera, en la reunió duta a terme ahir de manera telemàtica per la junta directiva de l’ens, es va aprovar per unanimitat la mesura de donar validesa a les classificacions en el moment en què hi va haver l’aturada de les competicions.

Pel que fa al futbol amateur masculí i femení, els ascensos, però, aniran marcats pel pla de competicions 2019/20. Per tant, els equips que pujaran seran aquells que ocupen posició d’ascens directe, mentre que la resta de places d’ascens previstes en la normativa es completaran amb els conjunts implicats en llocs de play-off que estiguin millor classificats. Així, no només seran els primers classificats en el moment de l’aturada els que pujaran de divisió, sinó que, en alguns casos, els segons o alguns dels millors segons de cada província, també ho faran. En aquells grups on els equips hagin disputat un nombre diferent de partits, l’ordre s’establirà a través del sistema de millor coeficient (punts per partit).

En el cas del futbol sala, es mantindrà l’aparellament de les eliminatòries i es determinarà el guanyador amb millor coeficient.

La FCF, doncs, va optar per la solució “de major consens”, d’acord amb el que va explicar ahir en el comunicat, malgrat que desitjaria “haver pogut completar amb normalitat la temporada, amb la consegüent proclamació de campions, els ascensos un cop concloses les lligues i la celebració de les promocions d’ascens”.

Les categories inferiors

També per al futbol i futbol sala de base va haver-hi decisió; tampoc hi haurà descensos i es produiran els ascensos derivats de la cobertura de vacants pel sistema de millor coeficient, segons el criteri de territorialitat. En aquest sentit, la federació va indicar que la determinació respon al fet que “en l’àmbit dels futbolistes menors d’edat cal anteposar els processos d’aprenentatge sobre els triomfs esportius”. Segons l’ens, tirar per una altra via “dificultaria la confecció d’un calendari que conciliés amb les pautes que mantenen molts clubs per raó d’ocupació de les instal·lacions esportives on disputen els partits oficials” i que, a més, “generaria un alt volum de descensos en cascada per la regularització de les competicions en temporades següents”.

EL FUTBOL DE BASE

Sense descensos, hi haurà els ascensos derivats de la cobertura de vacants

PUNTS PER PARTIT

L’ordre en la classificació s’establirà a través del sistema de millor coeficient
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)