Girona

De moment, les dates

2a divisió A. El Girona rep la confirmació que la competició regular arrencarà el cap de setmana del 12 de juny i es tancarà el 19 de juliol

La trobada telemàtica amb els 42 clubs de primera i segona divisió A va posar una mica més de llum al camí que se seguirà en la represa de la competició, però el Girona, com la resta d’entitats, la va tancar sense tenir encara la programació horària de les quatre primeres jornades. El president, Javier Tebas, els va comunicar que s’hauran d’esperar a dilluns, un cop rebuda l’autorització del Ministeri de Sanitat, però és possible que avanci l’anunci aprofitant l’emissió setmanal del programa televisiu El partidazo de Movistar cada diumenge al vespre. De moment, els clubs tenen la confirmació oficial per part de LaLiga de les dates, la periodicitat i les franges horàries.

El futbol tornarà amb el derbi entre el Sevilla i el Betis l’11 de juny, però el mateix dia es podrien programar els 45 minuts pendents que hi ha del duel de segona A entre el Rayo Vallecano i l’Albacete. A partir de l’arrencada, la categoria de plata seguirà el mateix ritme que la primera, amb onze jornades per disputar-se. Els equips hauran de disputar partits cada tres dies, cosa que augmentarà l’exigència. A segona A, per exemple, hi ha molt poc costum de programar partits entre setmana. LaLiga també té definides les franges horàries. N’hi haurà dues (19.30 h i 22 h), ampliables a una tercera més aviat el cap de setmana (17.30 h) però no a tot arreu, en funció de les temperatures.

La competició es tancarà amb dues jornades unificades, l’última el 19 de juliol, si cap entrebanc ho impedeix. A partir d’aquí, a segona A quedarà pendent la disputa del play-off d’ascens, que completarà les dues eliminatòries en quinze dies.

Al marge de tenir concreció sobre la programació, Pep Lluís Martí sempre ha mostrat molt d’interès a poder treballar de manera definitiva amb tot el grup a La Vinya. Si no hi ha cap altre gir, ho podrà fer a partir de dilluns, en què ja es permetran les sessions amb la plantilla completa. De moment, continua treballant amb dos grups de 14 jugadors.

ES FA ESPERAR

LA REPRESA
12 de juny.
El Rayo-Albacete ajornat es podria avançar al dia 11.
LES FRANGES
19.30 h i 22 h.
Els caps de setmana s’hi afegirà també la franja de les 17.30 h, en ciutats on la temperatura ho permeti.
LA PERIODICITAT
Dos per setmana.
Des de l’arrencada, els equips jugaran cada tres dies; un partit entre setmana i un altre el cap de setmana. Hi haurà futbol cada dia.
LES UNIFICADES
Les dues últimes.
Com és habitual, hi haurà dues jornades amb horari unificat. L’última, programada per al 19 de juliol. En aquest cas, ja no hi haurà partits cada dia.
EL ‘PLAY-OFF’
En quinze dies.
Les dues eliminatòries quedaran resoltes en dues setmanes. La intenció és que la primera es jugui entre el 22 i el 26 de juliol i la segona entre el 29 de juliol i el 2 d’agost. La idea de LaLiga és començar la temporada 2020/21 l’11 de setembre.

A PARTIR DEL DIA 1

La trobada dels clubs no va servir perquè Tebas els avancés els primers horaris
Si no hi ha cap contraordre, els equips podran fer entrenaments de grup dilluns
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)