2a divisió FEF

Dos avions per la banda

Olot. Carrilers. En el sistema habitual de l’Olot (3-4-1-2), en què els carrilers han de fer un desplegament físic brutal en defensa i en atac, Raúl Garrido ha trobat en José Antonio Soler i Pep Chavarría les peces ideals

Des de l’arribada de Raúl Garrido, l’Olot ha implementat un sistema de joc versàtil però caracteritzat sobretot pels tres centrals a l’eix de la defensa, amb dos carrilers per cada banda i després una mescla formada per pivots, interiors i mitjapuntes, tots ells de qualitat tècnica contrastada, que es complementen a la perfecció amb els homes de caràcter més ofensiu. En aquest dibuix, diferent de l’habitual de molts equips, el paper dels carrilers és fonamental. En defensa, solidifiquen l’equip amb ajudes als centrals del seu perfil i en atac permeten menjar terreny al contrari provocant, en molts casos, superioritats numèriques o capacitat d’associació.

A l’Olot, aquest paper protagonista l’han tingut José Antonio Soler, per la banda dreta, i Pep Chavarría, per l’esquerra. Els dos han jugat la majoria dels minuts en aquesta posició i han crescut en paral·lel a l’equip aportant assistències, gols i altres elements destacables del joc.

José Antonio Soler va arribar a l’Olot a última hora cedit per la Cultural Leonesa, que l’havia fitxat després de quedar-se sense equip, el març del 2019, per la desaparició de l’Ontinyent. Sense rodatge a conseqüència de tot això i amb el procés d’adaptació a la Garrotxa per fer, a Soler se li va notar la falta de ritme competitiu, un estat que feia mesos sí que havia assolit i que a l’equip li havia anat de meravella. De caràcter ofensiu i buscant sempre els atacants per assistir, des del perfil dret Soler va poder fer una diana al camp del València Mestalla i treure’s l’espina, tot i que a mitges, de mostrar el seu millor nivell a l’Olot.

Pep, vola ben amunt

Pel que fa a la banda esquerra, Pep Chavarría ha estat el gran protagonista. El figuerenc ha confirmat enguany que el bon primer curs a segona B de l’any passat no havia estat per casualitat i a còpia de treball i millora constant ha ofert unes prestacions increïbles que han despertat l’interès de grans clubs de categoria superior. Pep ha jugat 25 dels 28 partits de lliga, ha acumulat 2.234 minuts i ha fet una diana al seu camp preferit, el del Vila-real B, on es va estrenar com a golejador el curs passat en el bronze.

El Saragossa ja té lligada la incorporació de Chavarría, tot i que caldrà veure quin serà el seu futur al club aragonès si aquest acaba pujant a primera (es troben actualment en segona posició a segona A, en ascens directe) i si li busquen una cessió o lloc al filial, actualment a tercera, però en procés de jugar el play-off exprés després d’acabar quart del grup aragonès abans de la pandèmia.

De fet, els dos carrilers que tan bons números han aportat a l’Olot deixaran el club el proper 30 de juny, un handicap que obligarà a maniobrar el director esportiu de l’entitat, Sergi Raset.

Kilian o canvi de sistema

Quan Soler o Chavarría no han estat disponibles per sanció o per algun problema físic, Raúl Garrido ha optat o bé per canviar el sistema i sortir amb una línia de quatre defenses –al camp del Llagostera va optar per treure quatre centrals, amb Lluís Aspar i Carles Mas de laterals i Alan Baró i Arnau Comas de centrals–, o bé per utilitzar Kilian Grant, un dels futbolistes que han jugat més al carril, a part dels dos grans protagonistes. El de l’Alt Empordà competia com a carriler en el seu anterior equip, l’UCAM, però el cos tècnic el va acabar utilitzant més com a davanter. Per desplegament físic, Kilian compleix el perfil per a la posició i quan hi ha jugat ha exhibit bones actuacions, tot i que la necessitat de fer gols i el gran nivell dels seus dos companys l’han obligat a avançar la posició.

JOSÉ A. SOLER

PARTITS 24
TITULARITATS 20
MINUTS 1.756
GOLS 1
TARGETES GROGUES 2
TARGETES VERMELLES 1

PEP CHAVARRÍA

PARTITS 25
TITULARITATS 25
MINUTS 2.234
GOLS 1
TARGETES GROGUES 5
TARGETES VERMELLES 0
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)