Girona

Permís per ser-hi tots

El Girona començarà demà la fase final de preparació del retorn ja amb entrenaments col·lectius, un cop rebuda l’autorització del Ministeri de Sanitat

Martí tindrà dues setmanes per mirar de posar a to l’equip

L’autorització del Ministeri de Sanitat recollida ahir en el BOE és el pas definitiu que permetrà als clubs de primera i segona A afrontar la recta final de preparació per al retorn a la competició. Superades les tres primeres fases –entrenaments individuals, grups de deu futbolistes i ampliació a catorze jugadors per torn–, demà arribarà la quarta i definitiva. Els equips començaran la fase d’entrenaments col·lectius, tal com va informar LaLiga poc després de la publicació del BOE, l’últim pas del protocol. Una fase final llargament esperada i reivindicada per l’entrenador del Girona, Pep Lluís Martí, que fins ara ha hagut d’innovar amb sessions gens habituals i que considera fonamental poder treballar amb tot l’equip junt, després d’un parell de mesos d’inactivitat i amb la necessitat de preparar una fase final molt particular. “Ens agradaria poder treballar amb tota la plantilla per preparar tots els aspectes d’una competició amb molts partits seguits”, explicava la setmana passada.

El Girona va fer ahir l’última sessió de la setmana a La Vinya. Era la cinquena que el cos tècnic dirigia en grups de catorze futbolistes, fase que va començar dimarts, l’endemà que els clubs rebessin permís per ampliar el nombre de jugadors en les sessions de treball conjuntes. La plantilla té descans avui –com cada diumenge des que va reprendre els entrenaments– i demà té programada la primera sessió amb tot el grup. El cos tècnic encapçalat per Pep Lluís Martí tindrà dues setmanes per preparar el retorn a la competició, que serà al camp de Las Palmas. Hi ha pendent saber el dia del partit (entre el 12 i el 15 de juny), que s’ha d’anunciar demà –la idea és fer públics de cop els horaris de les quatre primeres jornades– si Javier Tebas no ho anticipa aquest vespre, en la intervenció en el programa televisiu El partidazo de Movistar. Des de l’arrencada, els equips tindran partits cada tres o quatre dies.

Treballs i reunions de 14

El Ministeri de Sanitat permet “desenvolupar entrenaments de caràcter total” als clubs esportius professionals, tot i que assenyala també que els entrenaments podran incloure “treballs tàctics exhaustius, amb accions conjuntes de diversos esportistes fins a un màxim de catorze persones”. L’autorització del ministeri també inclou la possibilitat d’utilitzar els vestidors i hi afegeix que es podran fer “reunions tècniques de treball d’un màxim de quinze participants, incloent-hi l’entrenador”. Tot, naturalment, respectant mesures de protecció i distàncies de seguretat i prioritzant la neteja i desinfecció periòdica de les instal·lacions.

D’UN EN UN
9 DE MAIG
La plantilla del Girona, després de 57 dies a casa, va tornar a La Vinya i va començar els entrenaments, tot i que de manera individual, repartits en cinc franges horàries. Tres dies abans, es van sotmetre als tests previs.
DE 10 EN 10
18 DE MAIG
Després de vuit dies treballant sols, els jugadors van agrair començar a entrenar-se en grups, tot i que limitats a deu futbolistes. El Girona va organitzar tres sessions diferents seguides.
DE 14 EN 14
26 DE MAIG
Els equips van rebre el permís per ampliar els grups a catorze jugadors el 25 de maig, però el Girona va ser dels que es van esperar un dia més i s’hi va posar dimarts. Va reduir de tres a dues el nombre de sessions diàries.
TOT L’EQUIP
1 DE JUNY
Demà comença la fase d’entrenaments col·lectius, l’última prevista al protocol de LaLiga.

PARÈNTESI

Després de cinc dies de sessions en grups de catorze, la plantilla té descans avui

UNA PRIORITAT

Pep Lluís Martí veu clau poder treballar amb tot l’equip i feia dies que ho esperava
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)