Girona

El Lugo i les garrotades

Un gol en el minut 96 esguerra la remuntada del Girona, que queda sense possibilitats d’ascens directe i té feina per ser al ‘play-off’

Un penal de Stuani i una falta d’Aday capgiren l’1-0 en un partit incòmode, però els gironins no saben tancar la feina

LUGO 2 GIRONA 2

GOLS:1-0 (18’) Iriome. 1-1 (31’) Stuani, de penal. 1-2 (72’) Aday. 2-2 (96’) Cristian Herrera.ÀRBITRE:Saúl Ais Reig.Targetes grogues:a Rahmani (30’), Fernando Seoane (64’) i Kravets (93’), del Lugo; i a Calavera (36’) i Ignasi Miquel (85’), del Girona.Targetes vermelles:cap. GIRONA: Riesgo Calavera
Ramalho (37’) Alcalá Ignasi Miquel
Mojica Diamanka
Gumbau (65’) Granell Valery
Aday (65’)
Samu Saiz
Gallar (80’) Jairo
Brian Oliván (80’) Stuani
LUGO: Cantero Campabadal
Kravets (83’)
Marcelo Djaló Peybernes Canella Fernando Seoane
El Hacen Iriome
Bangoura (46’) Hugo Rama
Álex Rey (68’) Rahmani
Morais (83’) Cristian Herrera

Ni fallant tothom. Ni tenint-ho a tocar. Ni contra un rival ensopit i afeblit. Ni havent aconseguit, per fi, remuntar un marcador advers. El Girona es va endur un càstig a la passivitat i a la incapacitat de tancar un partit lleig i incòmode que té com a conseqüència no només renunciar al somni de l’ascens directe, sinó que també li deixa feina pendent per ser al play-off. La solidesa de què podia presumir l’equip arran de l’arribada de Francisco es va evaporar. Un aspirant a tot no es deixa fer l’empat superats els cinc minuts de temps afegit. El Lugo, el botxí de la mare de les garrotades de la història recent blanc-i-vermella, va deixar una altra ferida a un equip que no para de col·leccionar oportunitats desaprofitades i que ara s’haurà de refer d’un cop duríssim.

Superioritat estèril

Amb tot el que havia passat i l’oportunitat que representava la victòria a l’Anxo Carro, els gironins s’havien de menjar el món. Però no ho van fer. Domini, sí, però estèril. L’equip va assumir el control de la pilota des de l’arrencada, però es va ennuegar una vegada rere l’altra quan passava a camp rival. A Samu Saiz, cridat a ser sense Borja García el líder de la creació, no li’n sortia ni una. Valery apareixia poc, i Jairo no trobava la manera de superar la grisor en què ha entrat fa setmanes. Tot plegat convertia el domini dels gironins en lent i previsible. Canvis d’orientació i centrades que no feien pessigolles al Lugo. I córners (mitja dotzena en la primera part) sense arribar a bon port. I per si fos poc, els gallecs es van trobar l’1-0 (18’) sense haver fet res abans. El gol, el primer rebut amb Francisco, va ser en una falta penjada des de molt lluny, defensada amb passivitat pels gironins, que van badar en una d’aquelles accions de passerells que tant deuen emprenyar als entrenadors.

El gol va ser l’excusa perfecta perquè el Lugo es tanqués al darrere i cedís encara més la iniciativa al Girona. La lentitud en la circulació no va desaparèixer, i s’hi va afegir la precipitació en les centrades cap a l’olla. Sort que un penal, per unes mans de Rahmani, va generar l’empat just abans de la primera pausa d’hidratació (31’). Stuani, infal·lible, va fer un xut fort i col·locat que ni una bona estirada podia treure.

Tot i tenir més pilota, el Girona no estava còmode. I després de perdre Jordi Calavera per una lesió que complicarà el panorama al lateral dret (ja sense Maffeo), una greu pèrdua de Samu Saiz, que continuava sense trobar-se, va generar una ocasió clara de Rahmani. Abans del descans, Stuani i Valery van mirar de caçar i fer bona alguna de les múltiples centrades a l’àrea, però la missió era d’altíssima dificultat.

A pilota aturada

Juanfran va jugar la primera carta, la de la verticalitat i velocitat de Lass, que va començar la segona meitat amenaçant la defensa gironina. Va trigar una estona el Girona a recuperar el control que havia ofert en la primera meitat. La primera notícia a l’àrea d’Ander Cantero va ser una passada d’esperó de Stuani a Granell. En el córner posterior, Ignasi Miquel va tenir una ocasió molt clara, però no va donar bona direcció a una rematada de cap que entre el porter i el travesser van treure (54’). Enmig de la grisor, també hi va haver un xut de Diamanka, tot i que de seguida a l’altra àrea Stuani va treure un xut d’Hugo Rama que ja havia superat Riesgo (63’). No hi havia manera de reflectir la superioritat en l’acció continuada, amb un joc pla i lent. Però va aparèixer la pilota aturada. I en una falta ben forçada per Stuani a la frontal de l’àrea, Aday Benítez la va agafar i va fer passar la pilota enmig de la tanca defensiva. Cap a dins. De l’1-0 a l’1-2, amb un penal i una falta.

Amb l’avantatge, el Girona va decidir no assumir cap risc per anar a buscar el tercer. Francisco va fer entrar el lateral Brian Oliván (per Samu Sáiz) a l’extrem. No passava res, entre altres coses perquè el Lugo mostrava moltes carències. El fet és que el Girona tampoc tenia el control, ni de bon tros, i el risc de cremar-se sempre hi era. Com en una falta a la frontal de l’àrea de Riesgo, que es va estavellar a la tanca. El Lugo, fidel a la història de frustracions que persegueix el Girona, va esperar al temps afegit. Quan, de fet, ja s’havien consumit els cinc minuts extra. Una pilota penjada a l’olla, passivitat, mal rebuig centrat a davant de l’àrea, on no hi havia ningú, i aparició de Cristian Herrera, l’exdavanter del Girona, per controlar, fer un xut amb classe i deixar amb un pam de nas el Girona, el favorit número u que, de moment, ja ha dit adeu a l’ascens directe.

LA PRIMERA PART

Tou en l’1-0, el Girona domina però està espès, i un penal de Stuani l’ajuda

NO ESTAVA TOT

A partir del gol de falta d’Aday (71’), els gironins es limiten a deixar passar el temps

DE LES QUE FAN MAL

Tot i les carències dels gallecs, el Girona bada i rep un mastegot molt dur al límit

MINUT A MINUT

6’ Córner favorable al Girona que remata sol i amb potència Alcalá, però ho fa molt desviat. 16’ Primera arribada del Lugo amb un xut de Rahmani que surt per sobre del travesser.
18’ Iriome recull una pilota morta dins de l’àrea després d’una falta penjada i no perdona, marca l’1-0 amb un xut creuat. 24’ Xut llunyà de Granell que toca lleugerament un defensa i no troba porteria.
31’ Rahmani tapa amb el braç un xut de Mojica i el col·legiat xiula un penal que Stuani, amb potència, converteix en l’1-1. 35’ Doble xut de lluny d’Hugo Rama, però Ignasi Miquel tapa el primer i el segon va desviat.
38’ Pèrdua de Samu i atac ràpid del Lugo amb un xut creuat de Rahmani que no entra per poc. 54’ Cessió d’esperó de Stuani per a Granell, que prova el xut, però Djaló el desvia a córner.
54’ Ignasi Miquel remata de cap la pilota tot sol a l’àrea petita però l’envia a on està Cantero, que la refusa. 62’ Xut de Diamanka en una jugada d’estratègia que bloca molt segur Cantero.
64’ Hugo Rama recull dins de l’àrea i busca un xut que era gol, però Stuani salva sobre la línia.
72’ Falta a la frontal que xuta Aday i acaba al fons de la porteria per fer pujar l’1-2 al marcador després de tocar El Hacen. 85’ Falta molt perillosa a la frontal de Riesgo que executa Kravets però li surt baixa i impacta a la barrera entre Granell i Alcalá.
96’ Pilota penjada a l’àrea del Girona que despenja Marcelo Djaló i li cau a la frontal a Cristian Herrera, que amb un xut potent supera Riesgo i marca el definitiu 2-2.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)