Girona

Actors diferents, pel·lícula encara pitjor

Farcit de jugadors no habituals, el Girona protagonitza una actuació decebedora al feu de l’Alcorcón, d’on surt derrotat i torna a oferir molts problemes per generar ocasions en atac

En el seu sisè partit, Francisco recull la primera derrota a la banqueta del conjunt blanc-i-vermell

ALCORCÓN 2 GIRONA 0

GOLS:1-0 (56’) Sosa, de penal. 2-0 (74’) Arribas.ÀRBITRE:Pulido Santana (col·legi canari).Targetes grogues:A Alcalá (79’), del Girona.Targetes vermelles:Cap. GIRONA: Riesgo Juanpe Alcalá
Ignasi Miquel
Gallar (45’) Valery Rivera
Santi Bueno (87’) Gumbau
Ibra Kébé (84’) Brian Oliván Diamanka Jairo
Pau Víctor (68’) Zeballos
Aday (68’)
ALCORCÓN: Casado Paris Elgezabal David Fernández Pomares Mula
Stoichkov (56’) Albert Dorca
Laure (90’) Reko
Luis Perea (45’) Sosa
Aguilera (73’) Ernesto Sandaza
Arribas (56’)

Tot i el soroll existent al voltant de la jornada, com a la resta de camps menys a Riazor, va haver-hi futbol a Santo Domingo, però per al Girona gairebé és com si no n’hi hagués hagut. I és que amb res de positiu va marxar ahir el conjunt blanc-i-vermell de la seva visita al feu de l’Alcorcón, d’on va sortir derrotat (2-0), una desfeta que li va costar acabar la lliga en cinquena posició en la classificació. Si hagués guanyat, l’hauria enllestit tercer. A més, va servir també per certificar la calamitosa trajectòria fora de casa aquesta temporada en què dels 21 desplaçaments efectuats, només n'ha guanyat tres, sumant 16 punts de 63 disputats. 

Amb el play-off lligat, Francisco va prioritzar el descans per als futbolistes amb més minuts a les cames i va treure un equip farcit dels menys habituals, que no va funcionar i que va dur a terme una actuació força deficient contra un rival que no es jugava absolutament res i que també va omplir el seu onze de recurrents suplents. Amb altres actors doncs, la pel·lícula va ser pitjor, encara que tampoc va ser un film molt més dolent del què ve oferint l’equip al llarg del curs. La diferència, que és gran, va ser el resultat, el final; una derrota, la primera de Francisco a la banqueta gironina en el seu sisè partit al capdavant. Va faltar-li al Girona el protagonista principal, el bo, que agrada a tothom, que acaba resolent tots els embolics a cada entrega i que no es desgasta per molt que s’en facin continuacions, Stuani. L’uruguaià, que necessitava aturar-se després d’haver disputat tots els minuts en la represa, no va jugar ahir, i el seu equip ho va notar, ja que en un altre partit en què la producció ofensiva va brillar per la seva absència, va mancar la seva determinació, els seus gols, amb els quals ha decidit multitud d’enfrontaments.

Sense ell, i també sense Mojica (sancionat), Granell, Borja, Samu i Aday, aquest últim va acabar sortint al tram final, el tècnic va apostar per canviar també el sistema i plantar a l’equip amb un 3-5-2, que, tot i que sí va servir per no patir en defensa, no va ser útil per generar en atac. És un problema endèmic del conjunt blanc-i-vermell aquesta campanya, el d’arribar i crear situacions de gol a àrea contrària i ahir no es va sortir d’aquesta línia. Les veus dissonants van ser les de Valery, pel carril dret, i la de Jairo, en punta i que, actiu, va intentar rebre entre línies sovint, però cap dels dos va acabar de finalitzar res amb concreció. El de l’Escala va fer diverses incursions, va desequilibrar i va centrar sense trobar destinatari, mentre que al de Tenerife li va faltar encert en la presa de decisió en algunes accions i també punteria en dues rematades que va provar. Van ser els dos jugadors que més es van deixar veure en l’atac gironí, en què també va estar-hi un bregador Zeballos, ben lligat pels centrals rivals i que va tenir escàs impacte. Poc o res doncs va passar en el primer temps, en què sí que els visitants van tenir més aproximacions, però davant d’un Alcorcón ben endreçat amb un 4-4-2, va costar-li de nou una barbaritat.

Després del descans, Francisco va desfer el sistema inicial i va tornar al 4-2-3-1 que venia utilitzant. Àlex Gallar va entrar a la banda dreta i Diamanka, que havia format mig del camp amb Rivera i Gumbau, va avançar a la mitja punta. Tot i això, el duel va seguir tancat, amb poca acció, fins que una errada prop de la porteria gironina en els primers compassos d’acte va modificar la trama. Una jugada individual de Sosa, que es va internar dins de l’àrea, va acabar amb el jugador local per terra, per una falta de Valery i l’àrbitre va decretar penal. El mateix atacant veneçolà va transformar la pena màxima i va avançar als alfareros.

No hi va haver reacció per part del Girona, que va acabar encaixant el segon, després d’una acció en què tan Oliván, com Juanpe, com Alcalá van estar molt poc contundents per defensar una llarga conducció des de mig del camp Paris Adot, que dins l’àrea va cedir per Stoichkov i aquest per Arribas que no va perdonar en boca de gol. 

Ja pensa en la promoció el Girona, la última carta per l’ascens, després d’un matx que, tot i ser per oblidar, quedarà en la retina del talentós juvenil Pau Víctor que als 18 anys va debutar a segona divisió A amb el conjunt blanc-i-vermell i va jugar la darrera mitja hora.

SENSE STUANI

L’uruguaià, que havia jugat tots els minuts després de la represa, va descansar

PROBLEMA

Els gironins van tornar a tenir problemes per generar situacions de gol

PAU VÍCTOR

L’atacant del juvenil va debutar i va disputar l’última mitja hora de partit

MINUT A MINUT

5’ Excursió de Brian Oliván, que arriba al vèrtex de l’àrea, fa la centrada cap a Zeballos però David Fernández rebutja l’esfèrica lluny de l’àrea. 16’ Dorca s’embolica davant la pressió de Zeballos. La pilota cau a Jairo a dins de l’àrea, que assisteix l’uruguaià; però, després de provar dues retallades, el col·legiat xiula fora de joc.
27’ Primer xut entre els tres pals del partit. Jairo rep la passada de Valery, retalla el seu marcador i prova un xut des de la llarga distància, que Casado atura sense problemes. 40’ Centrada de Valery des de l’esquerra al punt de penal i Jairo, arribant des de la segona línia, remata malament amb el cap. 42’ Sosa prova una passada excel·lent per a Sandaza, que no pot controlar quan es disposava a encarar Riesgo dins de l’àrea petita.
48’ Diagonal de Sosa, que prova el primer xut entre pals per a l’Alcorcón i Riesgo acaba aturant en dos temps.
52’ Falta a la zona de tres quarts que executa Gallar. El de Terrassa intenta sorprendre Casado al pal curt, però aquest atura bé.
55’ Nova internada de Sosa, i Valery, poc viu, li fa penal. El mateix extrem assumeix la responsabilitat i enganya molt bé Riesgo (1-0). 71’ Stoichkov cedeix a Ernesto, que entra a l’àrea i fa una rematada massa creuada a fora.
74’ Bona jugada de Paris, que no troba la contundència defensiva necessària ni de Brian Oliván, ni de Juanpe, ni d’Alcalá. La posa al centre i Arribas marca a plaer (2-0). 89’ Ho prova Aday des del vèrtex esquerre, sense problemes a les mans de Casado.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)