Girona

Reajustament exprés

El director esportiu del Girona, Quique Cárcel, avisa que no pujar farà que el pressupost se’n ressenti i que no es pugui mantenir alguns dels jugadors de la plantilla

En un missatge que vol ser realista, Cárcel promet un bloc competitiu però no favorit per a l’ascens

Tocarà remar i aixecar-se del cop patit en el minut 96 del partit d’anada de la final del play-off d’ascens contra l’Elx, que va esvair les possibilitats del Girona de tornar a primera. Però el conjunt blanc-i-vermell ho haurà de fer amb molts menys diners a les seves arques, menys recursos i, obligatòriament, amb moltes cares noves per reajustar-se al seu nou límit salarial, que es reduirà molt probablement a la meitat (dels 29,2 milions a uns 15).

“El futbol és per a guanyadors i no per a perdedors. Contra l’Elx vam deixar escapar l’ocasió de tornar a l’elit i és un nou cop a les aspiracions del club. Ara hem de seguir treballant, creient que el millor encara ha d’arribar, aquesta és la meva filosofia de vida”, deia el director esportiu del Girona, Quique Cárcel, en la roda de premsa telemàtica que va oferir ahir als mitjans de comunicació. Pel barceloní, tocava passar revista i posar notes a la temporada de l’equip: “La nota no la podem posar alta, ja que no hem aconseguit l’objectiu que ens havíem marcat per a la temporada. Hem lluitat fins a l’últim segon, mai més ben dit, però el partit del diumenge fa que no estiguem contents. Estem en un món complicat i competitiu i s’ha de donar valor al fet que el Girona estigui vivint aquests moments, encara que costi”, comentava Cárcel.

Reformulació

El màxim responsable de l’àrea esportiva del club no ha dubtat en cap moment sobre la seva continuïtat al Girona tot i no complir amb els objectius. De fet, Cárcel estava preparant els dos escenaris possibles per a la confecció de la plantilla, amb un hipotètic ascens a primera, però també en cas de mantenir-se un any més a segona A: “El dia següent del partit ja vaig haver de pensar en un nou repte, la propietat confia en mi i els ho agraeixo. Quan un és professional d’aquest món és important que la gent que té per damunt, al costat o per sota et doni suport”, analitza el barceloní, conscient que té molta feina i poc temps: “Afrontem un mercat atípic i no aconseguint l’ascens en l’últim partit som l’equip que més complicat ho tindrà. Per això hem de ser realistes, serem els últims de poder escollir i els últims d’arribar en aquest mercat. Són condicionants però no ens lamentarem i hi haurem de conviure”, explicava un Cárcel realista: “Venim d’un cop traumàtic, a més perquè el pressupost se’n ressentirà. Primer hem de pensar a fer 50 punts , tot i que això no vol dir que no puguem lluitar per objectius més alts.”

LA PERSPECTIVA

“Hem de pensar a fer 50 punts, i això no vol dir que no puguem lluitar per cotes altes”

SENSE DUBTES

“El dia següent del partit vaig pensar en un nou repte, la propietat confia en mi i ho agraeixo”

INASSUMIBLES

“Passarem a tenir un pressupost normal de segona i és difícil fer front als contractes”

VIA CITY

“En quedar-nos a segona A, desenvolupar algun jugador jove és factible”

“Francisco és el millor entrenador que pot tenir el Girona”

Tot i que Francisco en la roda de premsa posterior a la derrota contra l’Elx en el play-off va passar la pilota a la teulada del club assegurant que continuaria sí el Girona així ho volia, Cárcel no va deixar dubtes en assegurar que el tècnic andalús seria l’encarregat de conduir l’equip la temporada 2020/21: “Saber que Francisco serà el tècnic és una garantia important. És un entrenador molt preparat, pot portar un projecte com el nostre i el pot conduir molt bé durant molts anys. És el millor tècnic que pot tenir el Girona per la seva manera de pensar i de jugar. Això em crea il·lusió i tinc la sensació que passaran coses positives”, va declarar el director esportiu del Girona, que ja va signar amb el d’Almeria un contracte pel que quedava de la temporada passada i la següent, independentment de la categoria en què jugués l’equip. Els bons resultats i la solvència mostrada en el tram del curs sota la direcció de Francisco han esvaït qualsevol dubte cap a un entrenador desitjat per Quique Cárcel des del comiat d’Eusebio Sacristán.

“La continuïtat de Stuani un curs més és molt complicada”

Un dels grans temes d’interès per als aficionats del Girona és la continuïtat de Cristhian Stuani, el referent de l’equip les darreres tres campanyes. Sobre el davanter uruguaià, Cárcel va tornar a ser realista, tot i no tancar la porta al 100% a la possibilitat que l’atacant acabi sumant un curs més: “Stuani té tres anys més de contracte amb nosaltres però és complicat tenir un jugador amb els números que té ell. En el futbol, el més buscat és el gol i altres clubs segur que intentaran fitxar-lo”, deia Cárcel, que hi afegia: “No hem aconseguit pujar i ara la continuïtat de Stuani un curs més és molt complicada. Descartar-lo totalment, no ho farem, ja que ell se sent identificat amb el club i el projecte, però serà difícil que continuï.”

El director esportiu del club blanc-i-vermell va preparar el terreny, conscient que serà una missió quasi impossible: “Si al final marxa haurem de buscar altres jugadors que ens aportin gol i, sobretot, agrair a Stuani els serveis prestats en la seva trajectòria al club”, deia el barceloní, força resignat.

“Mantenir el bloc actual no és viable econòmicament”

Si una cosa va voler subratllar Quique Cárcel en la seva compareixença davant dels mitjans va ser que la reducció del pressupost seria evident després que les ajudes de LaLiga pel descens s’hagin esvaït i els traspassos dels jugadors no sembli que hagin de ser tan elevats com els de l’estiu passat amb Portu, Pedro Porro o Pere Pons. La reducció del límit salarial fa que automàticament el club no pugui assumir molts dels sous firmats pels futbolistes, una herència sostinguda de la primera divisió: “Passarem a tenir un pressupost normal de segona A i caldrà anar a poc a poc. El pressupost final dependrà de si hi ha vendes i altres sortides. És complicat saber-ho ara però sí que sabem que no tindrem ajuda de la lliga ni farem vendes tan altes. Tot això fa que molts jugadors no puguin continuar perquè no podem fer front als contractes. Alguns dels nostres futbolistes tenen cartell i mirarem què fem en cada cas”, va analitzar Quique Cárcel, que, sense voler analitzar res individualment, va donar pistes fent referència a que Bounou i Bernardo seran dues de les sortides més clares: “M’agradaria poder comptar amb Bernardo, però sé que com a club potser no el podrem sostenir”, deia sobre el colombià, i admetia sobre el marroquí: “Ha fet una gran Europa League i sabem de l’interès d’altres equips. Probablement serà un dels jugadors que vendrem.”

Amb el poc temps que tindrà el Girona abans del començament de la lliga, previst per al 12 de setembre –dues setmanes més tard per als gironins, per haver accedit a la segona i decisiva eliminatòria del play-off d’ascens, les operacions que es puguin lligar amb el City aquest estiu seran més importants: “Parlem amb el City de moltes situacions de mercat, però en quedar-nos a segona A el fet de desenvolupar algun jugador jove és factible. Intentarem buscar fórmules en què totes les parts estiguin contentes, que ens facin créixer a tots i amb jugadors que necessitem i ens ajudin. No sé si en seran dos, tres o quatre”, admetia el director esportiu, a qui la dilatació de la temporada fins al 23 d’agost ha fet perdre operacions que tenia embastades, sobretot, en cas d’ascens a primera: “Òbviament fa força temps que hi treballem i moltes operacions que teníem lligades han caigut. Teníem coses que, en el cas que l’equip hagués pujat a primera, teníem clar que havíem d’executar. Ara el límit que tenim són els salaris, hem de donar sortida per poder fitxar, i estem en aquest procés. Tenim alguna cosa avançada i la llista d’interessos és massa llarga”, deia un dels homes més enfeinats les properes setmanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)