Girona

Des del ‘començament’

Amb Francisco, que fa tres anys que no completa cap pretemporada, el Girona arrenca amb les primeres sessions individuals

Tot i això, el poc temps i les incògnites pel que fa a la confecció de la plantilla fan que aquesta preparació tampoc sigui un període normal per a l’entrenador

Francisco Rodríguez està avesat a treballar sota la pressió de la urgència. El seu aterratge a Girona, ara fa dos mesos, n’és una bona mostra: el tècnic va arribar a sis jornades del final del campionat, amb la missió de classificar l’equip per al play-off, enmig d’una voràgine de partits, i se’n va sortir, canviant la cara a un grup que va acabar vorejant l’ascens.

I ho va fer sense tenir pràcticament temps. De fet, això ha estat una tònica en la seva carrera com a entrenador: agafar conjunts amb la campanya iniciada, a correcuita, i treure’n rendiment ràpidament. Tres de les seves últimes quatre experiències segueixen aquest patró: a l’UCAM Múrcia (2016/17) va arribar-hi al mes de desembre; a l’Osca (2018/19), a l’octubre, i al Girona (2019/20), al juliol, en l’atípic curs passat. Les excepcions són en el cas de l’Almeria, en què en les quatre temporades (2011-2015) que va dirigir el filial i el primer equip sempre va començar des del principi, i també en el cas del Lugo (2017/18). Un cas a part és el seu breu pas pel Còrdova, on va aterrar l’estiu del 2018 i, després d’un mes entrenant-hi, va marxar per desavinences amb el club andalús sense iniciar la lliga. És, doncs, amb el quadre gallec, fa tres campanyes, l’última vegada que Francisco va poder fer pretemporada amb un equip, escenari que tornarà a repetir ara amb el Girona, tot i que entre cometes.

I és que l’equip blanc-i-vermell reprèn avui l’activitat –després d’haver passat dilluns els tests PCR i ahir proves funcionals i antropometries–, amb uns entrenaments individuals, que demà es prolongaran i s’alternaran amb més revisions mèdiques, i no serà fins divendres quan s’exercitarà el grup junt. Tot plegat, però, no farà d’aquesta pretemporada un període de preparació normal per a Francisco, que, tot i engegar des del principi aquest cop, té una sèrie de condicionants importants. El temps n’és un, ja que el tècnic només disposarà de dues setmanes de pretemporada perquè l’estrena oficial de l’equip en la lliga és el cap de setmana del 26 i 27 de setembre. Això llastrarà una preparació que habitualment és d’unes cinc setmanes. Per exemple, no hi haurà estada a Manchester com l’equip havia fet els darrers quatre anys i l’activitat de l’equip es concentrarà a La Vinya. En aquest sentit, el nombre d’amistosos, evidentment, també serà menor; de moment n’hi ha dos de confirmats, contra el Barça el dia 13 i contra el Saragossa el 16, tots dos a domicili.

L’altre hàndicap és la plantilla. I és que els interrogants existents respecte a la seva confecció tampoc permetran a Francisco treballar amb comoditat. Ara mateix, el primer equip el componen 21 futbolistes i durant els pròxims dies s’entreveuen baixes i altes, la qual cosa impedirà a l’entrenador tenir el conjunt complet, vist i treballat abans que comenci el seu camí en el campionat. Després de tres anys, doncs, Francisco torna a engegar un curs des del començament, encara que no podrà tampoc fer una pretemporada normal.

Almeria B (2011/12)
Pretemporada - fi de lliga
Almeria B (2012/13)
Pretemporada - fi de lliga
Almeria (2013/14)
Pretemporada - fi de lliga
Almeria (2014/15)
Pretemporada - jornada 14
UCAM Múrcia (2016/17)
Jornada 19 - fi de lliga
Lugo (2017/18)
Pretemporada - fi de lliga
Còrdova (2018/19)
35 dies de pretemporada i adeu abans d’iniciar la lliga
Osca (2018/19)
Jornada 9 - fi de lliga
Girona (2019/20)
Jornada 37 - final de ‘play-off’

Ilyas Chaira, cedit a l’Eivissa

Francisco es va quedar ahir sense un element més. I és que Ilyas Chaira, el curs passat al juvenil i que es va acabar entrenant amb el primer equip, jugarà aquesta temporada cedit a l’Eivissa, a segona divisió B. Els dos clubs van anunciar ahir l’acord de cessió del futbolista de 19 anys, actualment concentrat amb la selecció sub-21 del Marroc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)