Girona

De moment, poc moviment

A dues setmanes que el Girona comenci la lliga, cap dels jugadors que va militar al conjunt blanc-i-vermell el curs passat amb contracte ha marxat

Borja García, en l’òrbita de l’Osca, podria ser el primer d’abandonar el club

“Mantenir el bloc actual no és viable econòmicament. Hem de donar sortida a alguns jugadors per poder fitxar.” Quique Cárcel, el director esportiu del Girona, va ser cristal·lí, ara fa 16 dies, tot analitzant el mercat que esperava al club blanc-i-vermell després de l’ascens frustrat a primera divisió. “Passarem a tenir un pressupost normal de segona A i caldrà anar a poc a poc. El pressupost final dependrà de si hi ha vendes i altres sortides. És complicat saber-ho ara, però sí que sabem que no tindrem ajuda de LaLiga ni farem vendes tan altes. Tot això fa que molts jugadors no puguin continuar perquè no podem assumir els contractes”, va explicar llavors Cárcel, condicionat per la retallada del límit salarial.

Les baixes, doncs, són bàsiques per donar forma a una plantilla que, en principi, s’ha d’assemblar molt poc a la que va acabar la temporada, descartats ja els cedits o els que acabaven contracte que van haver de marxar en no executar-se la compra o renovació per pujar a primera. Malgrat tot, però, tres setmanes després de finalitzar el curs, cap dels futbolistes amb contracte vigent al club ha marxat, mentre que han arribat tres cares noves (Enric Franquesa, Aro Muric i Pablo Moreno) i ha tornat una de coneguda (Bernardo Espinosa), que està de moment a les ordres de Francisco en espera de resoldre el seu futur, que s’entreveu fora del club una altra vegada. Les vendes que s’han produït són les de Choco Lozano (2,5) i Yassine Bounou (4), que la campanya passada no hi eren.

D’aquesta manera, a dues setmanes perquè el Girona comenci el seu camí en la lliga, la confecció de l’equip és a les beceroles. Hi ha 24 jugadors, en aquests moments, susceptibles de formar part de la plantilla del nou projecte blanc-i-vermell, però de ben segur que d’aquests seran uns quants els que acabaran fent les maletes. Fins al 5 d’octubre, dia en què es tanca el mercat, hi haurà moviments. I en aquest sentit, el primer d’ells podria ser el de Borja García, que ho tindria fet amb l’Osca, equip amb el qual tornaria a primera divisió, segons va indicar Aragón Deporte. El mitjà aragonès assegura que l’entesa entre el Girona i l’Osca per al traspàs és total i que l’acord entre el club i el jugador també és un fet. Borja, que ja no va disputar ni un minut en l’amistós que el Girona va disputar ahir contra el filial, diria adeu després de cinc cursos vestint la blanc-i-vermella.

Juan Carlos Martín
José Suárez
Aro Muric
Johan Mojica
Pedro Alcalá
Jonas Ramalho
Juanpe Ramírez
Maxi Villa
Valery Fernández
Enric Franquesa
Santi Bueno
Jordi Calavera
Bernardo Espinosa
Àlex Granell
Gerard Gumbau
Pape Diamanka
Borja García
Samu Saiz
Jairo Izquierdo
Àlex Gallar
Aday Benítez
Pablo Moreno
Cristhian Stuani
Joaquín Zeballos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)