Girona

Borja García tanca l’etapa al Girona i fitxa per l’Osca

Diners a la caixa. El mitjapunta deixa el club gironí cinc temporades després per tornar a primera. El Girona allibera massa salarial i ingressarà poc més de dos milions, variables a part

El Girona va fer oficial el traspàs de Borja García a l’Osca. El conjunt blanc-i-vermell s’ha vist obligat a desfer-se d’un dels seus jugadors diferencials, la brúixola que ha guiat el joc ofensiu de l’equip en les darreres cinc temporades. El mitjapunta madrileny tornarà a competir a primera divisió defensant els colors de l’Osca, que ha pagat per aconseguir els serveis del futbolista poc més de dos milions d’euros que es podrien incrementar si compleix les clàusules pactades en el contracte de traspàs.

Els aficionats del conjunt blanc-i-vermell perdran un dels seus referents al terreny de joc, que els ha fet aixecar de la cadira en moltes ocasions. Borja García acaba la seva etapa de cinc cursos al Girona acumulant 192 partits, el quart que n’ha jugat més en la història recent a la LFP, 18 gols i 27 assistències, cinc d’aquestes en l’última campanya. Al madrileny li va costar adaptar-se als esquemes de Pablo Machín quan va arribar procedent del Còrdova la temporada 2015/16 (19 partits), però a poc a poc va anar assolint galons i no va defugir les tasques defensives exigides pel tècnic de Gómara, que va aconseguir la millor versió del futbolista en el curs de l’ascens a primera (39 partits i 7 dianes). En la màxima categoria, el futbolista també va ser protagonista de l’equip i, tot i el descens del curs 2018/19, l’estiu passat el club i Borja van fer l’aposta de continuar vinculats per intentar buscar un ascens que es va escapar en l’últim minut de l’eliminatòria decisiva contra l’Elx. Segurament, el mitjapunta sabia que la seva història amb el Girona acabava (va ser dels futbolistes visiblement més afectats per la derrota), però ara emprèn un viatge cap a un nou equip de primera, un Osca que espera amb els braços oberts la qualitat tècnica del menut jugador de 29 anys. Al club aragonès, Borja coincidirà amb un excompany d’equip en la seva etapa al Rayo Vallecano, l’ara tècnic Míchel Sánchez, que coneix a la perfecció les habilitats del madrileny: “No és un adeu, ja que el Girona sempre estarà en el meu cor. Aquesta ha estat una de les millors etapes de la meva vida i la millor esportiva”, deia Borja en un vídeo de comiat.

L’operació deixarà més de dos milions d’euros a les arques del Girona, que se sumaran als traspassos ja efectuats del Choco Lozano al Cadis (2,5) i de Bounou al Sevilla (4).

1. Portu 10 M€
Real Sociedad 2019
2. Pedro Porro 6 M€*
Manchester City 2019
3. Bounou 4 M€
Sevilla 2020
4. ‘Choco’ L. 2,5 M€
Cadis 2020
5. Borja García 2,1 M€
Osca 2020
6. Pere Pons 2 M€
Alavés 2019
7. Timor 1,5 M€
Las Palmas 2018
8. Alcaraz 1 M€
Valladolid 2018
9. P. Machín 1 M€
Sevilla 2018
10. Boulaya 0,8 M€
Metz 2018
11. Despotovic 0,7 M
Sevilla 2010
He estat feliç cada un dels dies que he estat al club. He viscut moments que no oblidaré mai
Borja García
exmitjapunta del girona

ELS TRASPASSOS MÉS CARS DEL GIRONA

No és un adeu, ja que el Girona sempre estarà en el meu cor. Aquesta ha estat una de les millors etapes de la meva vida i la millor esportiva
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)