Girona

N’hi haurà prou amb l’últim dia?

Verd, desorientat i pendent dels retocs que només poden arribar avui, el Girona fa el segon pas en fals i continua sense puntuar ni marcar

Muric regala el gol al Fuenlabrada en una acció ridícula (45’) i els blanc-i-vermells només mostren impotència i limitacions

Girona 0 Fuenlabrada 1

GOLS:0-1 (45’) Diéguez.ÀRBITRE:De la Fuente Ramos (col·legi castellanolleonès).Targetes grogues:a Jairo (33’), Luna (56’), Bernardo (68’) i Ramalho (81’), del Girona i a Iban Salvador (78’) i Cristóbal (84’), del Fuenlabrada.Targetes vermelles:per doble amonestació al visitant Iribas (52’ i 95’). FUENLABRADA: Pol Freixanet Iribas
Diéguez
Juanma Moi Delgado
Glauder (78’) Franchu
Sotillos (66’) Cristóbal
Aguado (85’) Pathé Ciss Iban Salvador
Pinchi (78’) Nteka Kanté
Gassama (66’)
RESTA DE CONVOCATS: Rosic (p.), Peteiro, Fuentes, Mula, Pulido i Pol Valentín i Tahiru
GIRONA: Muric Calavera Ramalho
Bernardo
Luna
Valery
Pau Víctor (45’) Monchu
Ibra Kebé (66’) Gumbau
Granell (82’) Jairo
Turmo (82’) Samu Saiz Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Juan Carlos (p.), Suárez (p.), Alcalá i Santi Bueno.

Avui, ben entrada la tardor, es tanca el mercat d’estiu més estrany i atípic. S’acabarà la incertesa que ha tacat Montilivi des que el Girona es va quedar sense ascens. Hi hagi o no algun ensurt dels grossos, que a última hora no es pot descartar res, l’àrea esportiva liderada per Quique Cárcel necessita endevinar-ho molt bé l’últim dia per deixar a Francisco una plantilla amb unes mínimes garanties. Perquè l’andalús, que sempre ha volgut seleccionar bé on treballa i a qui no li ha fet res descartar propostes i quedar-se sense feina, ja ha demostrat ser capaç de fer equips competitius, però no miracles. I la primera versió a Montilivi del Girona 2020/21 era sota mínims. Dos partits jugats i regalats al rival, cap punt i cap gol, i amb sensacions per posar-se a tremolar. Més val arreglar-ho avui, si és que n’hi ha prou amb els retocs que puguin arribar a fer en poques hores.

Les nombroses baixes van retratar encara més les carències d’un equip agafat amb pinces. L’esperança era que Stuani il·luminés l’equip, com tantes altres vegades, però ni això. El Fuenlabrada tenia clar que anul·lant Samu Saiz havia fet bona part de la feina, i Sandoval va encarregar a Pathé Ciss que seguís fins on fos el madrileny i li fes perdre la paciència amb faltes. La tercera era una de groga de llibre, i l’hauria condicionat (14’), però l’àrbitre se la va empassar. Els madrilenys van estar molt més còmodes que el Girona en la pobresa de la primera meitat, amb un ritme molt baix i sense suc. Els blanc-i-vermells feien molt malament la pressió, de manera desajustada, i no tenien cap continuïtat en l’elaboració del joc. Frustrat al mig, Samu Saiz se’n va anar a la dreta i va intercanviar la posició amb Jairo, que corre però no atrapa res. Valery, substituït al descans, tampoc va oferir profunditat. I Monchu, que havia ofert un bon paper a Gijón, va estar desaparegut ahir, més enllà d’executar la pilota aturada.

Franchu, dels més destacats, va fer el primer xut d’un Fuenlabrada que va crear un ensurt en una falta penjada a l’àrea que Juanma va rematar molt sol (24’). Quan tenia la pilota controlada, el Girona era incapaç de desestructurar el rival, perquè ni trobava Samu Saiz ni tenia més arguments per connectar amb Stuani que alguna pilota llarga. Hi va haver dues transicions –el Fuenlabrada en permetia poques– que van generar alguna cosa, amb una arrencada de Jairo tallada amb risc per Pathé Ciss i una de Samu Saiz, que va buscar la centrada rasa al segon pal (37’). La més clara, però, va ser una arribada de Luna, habilitat per Valery. El lateral debutant va fer la centrada enrere a Gumbau, que va provar un xut potent des de dins l’àrea que es va perdre per poc (38’). Res més. Fins que, poc abans del descans, va arribar la jugada tragicòmica de la jornada. El gegant Muric, a l’hora d’abastar una pilota molt fàcil, no va calcular gens bé, va perdre el control, es va col·lapsar i va regalar el gol a Diéguez, davant l’atonia de tots els companys. Ni el vent ni cap altra excusa eren atenuants vàlids per a un error tan greu. El fet és que el Fuenlabrada se’n va anar al descans en un escenari idíl·lic.

Impotència i limitacions

En la segona part, als de Sandoval només els va fer falta tenir ordre al darrere i deixar que el Girona s’anés desesperant. Francisco va fer entrar de seguida Pau Víctor, que ja havia tingut una aparició esperançadora a Gijón. El vallesà va arrencar en punta –amb Samu Saiz i Jairo a les bandes–, es va oferir i va mostrar detalls. Sense gaire més continuïtat que en la primera part, el Girona va tenir alguna cosa a dir en una fase d’intercanvis en què hauria pogut arribar el 0-2 –un xut de rosca de Franchu que va rebotar en Granell i un de Kanté, que va superar amb facilitat Bernardo i va rematar a la base del pal– i l’1-1, en una combinació entre Samu Saiz i Stuani que va morir dins l’àrea petita.

El Fuenlabrada va aconseguir que el partit es tornés a calmar i recuperés l’espessor. El guió es va anar fent desesperant per als blanc-i-vermells. Jairo no acabava res, i això que era dels que més intervenien. Monchu, desaparegut, va ser substituït per Ibrahima, amb Granell mirant-s’ho des de la banda. I Francisco, sense més recursos ofensius, va fer entrar el tercer jove del filial, Adri Turmo. Verd i desorientat, la imatge de l’equip era més pròpia de la primera fase de la pretemporada que de plena competició. Va acumular jugadors a davant, sense idees. El porter Muric va pujar a rematar en l’última falta, que Stuani va rematar de cap, però a fora. Res de bo.

TOT MOLT APAGAT

El Girona, amb un joc molt espès i trist, és incapaç de fer mal, tot i tenir Stuani a dalt

EN TENEN PROU

El Fuenlabrada aprofita l’error del porter i viu tranquil després, ordenat a darrere

NO N’HI HA MÉS

Francisco, sense més alternatives ofensives, acaba amb els tres joves del planter

MINUT A MINUT

24’ Falta lateral a favor del Fuenlabrada. Serveix Iribas a l’altura del punt de penal i Juanma remata amb el cap desviat a fora. 37’ Errada de Pathé Ciss, que dona l’esfèrica a Stuani i l’uruguaià construeix la contra. El davanter cedeix a Samu Saiz, que prova la centrada al pal contrari per a Jairo però Diéguez talla.
39’ Primera arribada de Luna per l’esquerra, que fa la centrada a la frontal de l’àrea petita on arribava Gumbau, que remata als núvols quan ho tenia tot de cara per superar Freixanet.
45’ Falta executada per Iribas que fa un bot estrany, sorprèn Muric, que no sap aturar l’esfèrica, i Diéguez només ha d’empènyer a gol (0-1).
49’ Iban Salvador retalla al seu marcador i prova un xut llunyà que, ara sí, atura Muric.
50’ Stuani rep a l’espai, cedeix a Samu, que no s’ho pensa i fa un xut potent que anava desviat, però toca amb Pau Víctor i gairebé sorprèn Freixanet. 51’ Franchu rep a l’esquerra, retalla cap a l’interior a Calavera i prova un xut que s’enverina fins anar a córner perquè el lateral hi posa el peu. 55’ Jairo aconsegueix arribar fins a la línia de fons i fa una centrada cap a Gumbau, que no pot rematar en bona posició pel bloqueig de Juanma.
57’ Passada picada de Samu Saiz cap a Stuani, que posa el peu i gairebé sorprèn Freixanet.
58’ Kanté supera per velocitat a Bernardo, encara Muric i remata subtilment amb la punta de la bota. La pilota topa amb el pal. 79’ Internada de Pinchi per la dreta, Gassama rep d’esquena i fa una rematada que surt a fora.
95’ Falta lateral servida per Granell des de l’esquerra que remata Stuani amb el cap a fora per molt poc.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)