Girona

Granell completa el canvi de cicle

El capità deixa Montilivi després de sis anys intensos i viurà una aventura a Bolívia, al club de Marcelo Claure, un dels accionistes del Girona

La marxa de l’esquerrà tanca la revolució d’un equip que ara Francisco haurà d’intentar conjuntar i fer funcionar

L’inquietant tancament del mercat a Montilivi reservava un últim episodi. I no precisament menor. Àlex Granell, el capità, també se’n va. La confirmació que la revolució de l’equip, un cop frustrat l’ascens a primera divisió, és absoluta, amb l’excepció majúscula de Cristhian Stuani i poca cosa més. Granell, instal·lat en la incertesa des del frustrant Girona-Elx del 23 d’agost, tanca una etapa personal carregada d’emocions fortes a Montilivi i corrobora el canvi de cicle del Girona, que ha dut al límit –i una mica més enllà– la reconstrucció de l’equip, amb dues derrotes acumulades i molta feina de Francisco per intentar conjuntar i fer funcionar un grup ple de cares noves i de futbolistes per fer.

La situació de Granell no va quedar resolta amb el tancament del mercat. Quedava oberta, però, la porta de sortida per anar a un club estranger. La solució, amb la idea des del primer moment que beneficiés totes les parts, va ser al Bolívar, l’equip de referència de Bolívia, que té com a propietari Marcelo Claure, l’empresari que fa setmanes es va convertir en el segon màxim accionista del Girona. El migcampista, que tenia contracte a Girona fins al 2022, n’ha firmat un per tres temporades amb el club bolivià.

Empremta

La marxa de Granell significa la pèrdua del futbolista amb més partits jugats amb la samarreta blanc-i-vermella des que el club es va instal·lar en la LFP. Va arribar de puntetes a Montilivi l’estiu del 2014, fitxat per Oriol Alsina; es va fer un lloc al costat de Pere Pons en la temporada rècord dels 82 punts –també va ser la de més participació de l’esquerrà, amb 45 partits– i es va consolidar com a referent de l’equip en una etapa vibrant, amb fites com l’ascens històric a primera divisió. Era també el futbolista amb més continuïtat al vestidor, ja que hi acabava d’arrencar la setena temporada consecutiva. Després de la primera en l’elit, l’estiu del 2018, la marxa d’Eloi Amagat va convertir Granell en el capità del Girona. Ha viscut moments únics i emocions molt fortes, de tots colors. El seu últim partit de titular va ser la darrera garrotada, la tornada de la final contra l’Elx a Montilivi. Amb el futur indefinit, va començar des de la banqueta els dos primers partits d’aquesta arrencada tan estranya del Girona. Diumenge al migdia, a la gespa de Montilivi, va concentrar i pair tot sol els seus records a l’estadi, conscient que se li acabava, tot i que ha trigat a concretar-se la sortida. El futbolista, que ja no es va entrenar ahir, es va acomiadar dels companys i preveu fer una roda de premsa de comiat abans de marxar cap a Bolívia.

Pocs supervivents

La marxa del capità confirma el foc nou a la plantilla del Girona. Amb el migcampista esquerrà, són quinze els jugadors de la temporada passada que han fet les maletes, després d’Asier Riesgo, Brian Oliván, Ignasi Miquel, Maffeo, Mojica, Alcalá, Rivera, Borja García, Diamanka, Àlex Gallar, Jairo, Brandon, Jonatan Soriano i Zeballos. Granell era un dels supervivents de l’ascens a primera –com Alcalá, un altre dels que han marxat a última hora– i que deixen ara la representació en només tres futbolistes: Aday, Juanpe i Ramalho. Sense Granell, el relleu en la capitania estarà entre Cristhian Stuani i Aday Benítez.

EL CAPITÀ

Se’n va el jugador amb més partits del Girona en la LFP, clau en l’etapa àlgida

NETEJA A FONS

El gironí és el quinzè jugador de la plantilla del curs passat que deixa Montilivi

ÀLEX GRANELL, EN XIFRES

233
partits
entre lliga regular de 2a A (149), primera (66), ‘play-off’ a primera (10) i copa (8)

EL BLOC ÉS PASSAT

45
partits
va jugar el curs 2014/15 (el primer a Montilivi), el seu rècord. Aquest últim, n’ha jugat 43

L’AVENTURA

16
gols
amb la samarreta blanc-i-vermella, entre segona A (13), primera (1) i copa (2)
2
temporades
com a primer capità del Girona, després de la marxa d’Eloi Amagat, l’estiu del 2018
Sense Granell ni Alcalá, els únics supervivents de l’ascens són Aday, Juanpe i Ramalho
Granell ha firmat un contracte per tres temporades amb el Bolívar, referent del país
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)