Girona

Reinventat per parar el cop

El Girona competirà amb una plantilla d’un perfil radicalment diferent de l’anterior, amb jugadors més joves de recorregut escàs en el futbol professional

El club confia tancar l’arribada del senegalès Mamadou Sylla, una vella aspiració, per enllestir les altes

El Girona ha anat tan tard en la confecció de la plantilla que encara no la té del tot tancada. Confia enllestir-ho avui, amb la contractació del davanter senegalès Mamadou Sylla, desvinculat del Gant belga. L’estiu més complicat i delicat dels últims anys ha conduït a una reconstrucció plena d’intriga i molt condicionada pel fet d’haver-se quedat sense ascens, l’únic escenari que semblava vàlid amb la construcció de l’anterior plantilla, molt per damunt de les possibilitats del Girona sense l’ajuda pel descens. Favorit número 1 l’estiu passat, l’equip haurà de treballar des d’un llistó inferior. La continuïtat de Stuani, que condiciona molt el marge amb la rebaixa del límit salarial, és l’excepció d’un canvi de cicle que s’ha endut quinze jugadors del curs passat i no ha deixat ni el capità, Àlex Granell. Arrenca un altre Girona, amb molta feina per fer i amb dèficit, perquè ja ha jugat (i perdut) dos partits i dilluns es presentarà a Leganés un altre cop amb diverses baixes.

El Girona s’ha hagut de desfer de jugadors amb contractes ara inassumibles. Collat pel límit salarial, Quique Cárcel ha hagut de rescatar les ajudes directes del Manchester City, amb jugadors molt joves amb recorregut escàs o nul en el futbol professional. També ha anat a pescar cessions al Barça (Monchu, i es va frustrar la de Collado) i al Vila-real (Franquesa). La feina ara és per a Francisco Rodríguez, que encara diumenge reclamava jugadors més fets.

Cap al 4-4-2?

El tècnic volia més extrems, i l’últim dia en va arribar un (Yoel Bárcenas) però en va sortir un altre (Jairo). També Mamadou Sylla pot arrencar des de la banda, però l’arribada de Nahuel Bustos, que teòricament ha de ser un futbolista amb molts minuts, fa pensar en la possibilitat que Francisco derivi l’esquema cap al 4-4-2, amb l’argentí fent parella al davant amb Cristhian Stuani. La línia menys revisada és l’eix de la defensa, amb el retorn de Bernardo afegit a la continuïtat de Juanpe i Ramalho, i ara Santi Bueno com a quarta peça.

LES LIMITACIONS

La presència de Stuani i les fitxes altes han forçat a fer neteja i tenir molts cedits

VAN TARD

Francisco té feina per conjuntar una plantilla plena de retocs que arrossega dèficit
Favorit número 1 el curs passat, ara l’equip lluitarà des d’un context més modest

Mamadou, desig recurrent de Cárcel

X.M.

Amb el mercat tancat, queda el recurs dels jugadors que no tenien equip quan es va abaixar la persiana. El Girona ha regirat aquesta alternativa i ha encarrilat el fitxatge de Mamadou Sylla, que s’hauria d’anunciar avui mateix si no hi ha algun impediment. Mamadou, de 26 anys, ha quedat lliure del KAA Gant belga, que l’havia cedit al Zulte Waregem, el Sint-Truiden i l’Orenburg rus, amb números més que discrets. És un davanter que Quique Cárcel ja s’havia plantejat dur a Montilivi més d’una vegada. L’estiu del 2016, després de jugar amb el primer equip de l’Espanyol (14 partits i cap gol), el senegalès tenia una oferta del Girona, però es va acabar decidint pel KAS Eupen. La primera temporada al club belga va ser la seva temporada més prolífica com a professional, amb onze gols. Mamadou Sylla va arribar de ben petit a Catalunya, es va formar al planter del Mataró, va passar pel Barça i va arribar a l’Espanyol de juvenil.

Cristóforo i Yoel Bárcenas, a punt

X.M.

La plantilla del Girona té descans avui i demà reprèn els entrenaments amb la vista posada en la visita al camp del Leganés, programada per a dilluns. Francisco tindrà ja a disposició Sebastián Cristóforo i Yoel Bárcenas, dos dels darrers fitxatges, que ja són a Girona. També hauria d’arribar avui, amb marge per integrar-se demà a l’activitat, l’argentí Nahuel Bustos. Si Francisco els veu a punt, tots tres tindran possibilitat d’entrar en la convocatòria per al partit a Butarque, cosa que el tècnic agrairà perquè tornarà a tenir baixes. El porter Muric i el defensa Ramalho són fora per compromisos amb Kosova i Angola, respectivament. També havia de marxar Cristhian Stuani, però un problema lleu al genoll li ha estalviat el viatge, i ara s’ha de veure si podrà jugar a Leganés. Un altre internacional, Yan Couto, ha estat citat per la selecció brasilera sub-20, entre el 21 i el 31 d’octubre, un període amb quatre partits del Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)