Girona

Mamadou, el darrer reforç

El Girona tanca una plantilla de 22 jugadors amb l’arribada del davanter Mamadou Sylla, un desig recurrent de Cárcel

Lligat per dues temporades, el senegalès format a Catalunya aspira a recuperar un bon nivell i olfacte

Quatre dies després d’abaixar-se la persiana del mercat, el Girona va donar per tancada la plantilla, si no hi ha cap sorpresa fora del guió previst. L’última peça, anunciada després d’haver completat ja el primer entrenament, és el davanter Mamadou Sylla. El senegalès, de 26 anys, arriba a Montilivi lliure després de desvincular-se del KAA Gant belga i firma un contracte per dues temporades al club gironí, on esperen recuperar la seva millor versió. I és que Mamadou és un dels jugadors que Quique Cárcel ha tingut entre cella i cella altres vegades, concretament quan va començar a despuntar a l’Espanyol B, però en els darrers anys l’atacant ha tingut un paper més aviat discret a la lliga belga i, el curs passat, a Rússia.

Mamadou va cridar l’atenció del Girona la temporada 2014/15. Després de formar-se al Granollers, al Mataró i al Barça, el davanter va arribar a l’Espanyol, on va acabar l’etapa de formació i es va fer un lloc al filial. Després d’un primer any correcte, amb sis dianes, va fer un pas endavant el curs següent, en què va marcar nou gols en 30 partits, i va acabar la temporada fent el salt a segona A amb el Racing, on en va marcar tres més en 11 partits. Aquestes xifres li van obrir la porta del primer equip de l’Espanyol el curs 2015/16, on va disputar 14 partits a primera i va marcar un gol. Amb una oferta del Girona sobre la taula l’estiu següent, Mamadou va decidir canviar d’aires i va anar al Kas Eupen belga, on va tenir un gran any, amb 13 gols en totes les competicions. D’allà el va pescar un club més gran, el Gant. Allà va tenir poc pes i per això el van cedir al Waregem, el Sint-Truiden i l’Orenburg rus abans de separar els seus camins aquest estiu.

Més perfils ofensius

Amb Mamadou el Girona guanya una peça que tant pot jugar de davanter centre com a la banda gràcies a la seva velocitat, i engreixa la nòmina d’atacants. De fet, ara Francisco disposa de Bárcenas, Valery, Samu Saiz, Aday, Stuani, Pablo Moreno, Nahuel Bustos i Mamadou per a les quatre posicions de dalt, a més dels del filial Pau Víctor i Adri Turmo. I és que amb la seva arribada el Girona, que disposa de 22 jugadors –amb els tres porters– i els tres joves habituals del filial –Ibra Kebé és el tercer–, ha pogut doblar pràcticament tots els llocs.

LA FITXA

Mamadou Sylla
Kédougou (Senegal) 20-03-1994 (26 anys) Alçada: 1,84 m Posició: davanter
Etapa de formació
Granollers, Barça, Mataró i Espanyol
Etapa de sènior
2012/13
Espanyol B (2a B) 1 p.
2013/14
Espanyol B (2a B) 33 p. 6 g.
2014/15
Espanyol B (2a B) 30 p. 9 g.
2014/15
Racing (2a A) 11 p. 3 g.
2015/16
Espanyol (1a) 17 p. 1 g.
2016/17
KAS Eupen (1a) 39 p. 13 g.
2017/18
KAA Gant (1a) 32 p. 2 g.
2018/19
Zulte-Waregem (1a) 16 p. 1 g.
2018/19
Sint-Truiden (1a) 13 p. 4 g.
2019/20
KAA Gant (1a) 3 p.
2019/20
Orenburg (1a) 5 p.
2020/21
Girona (2a A) ?
Debut a primera
27/9/2015 en un Deportivo-Espanyol (3-0), amb 21 anys.
Debut a segona A
5/4/2015, en un Racing-Llagostera (0-2), amb 21 anys

Sebastián Cristóforo i Yoel Bárcenas, presentats

O.R.

A banda d’anunciar el fitxatge de Mamadou Sylla, el Girona va aprofitar el dia d’ahir per fer la presentació oficial de Sebastián Cristóforo i Yoel Bárcenas, dos dels tres reforços que van arribar l’últim dia de mercat. Tots dos, bons coneixedors de LaLiga, tot i que l’uruguaià hi debutarà després de jugar sempre a primera, arriben amb fam i carregats d’il·lusió. “Estic content, vinc amb molta il·lusió. Stuani m’ha explicat que és un equip que lluita per estar com més amunt millor, que té coses molt bones”, va dir Cristóforo. Bárcenas, que els dos últims cursos ha jugat a l’Oviedo, té una visió similar del que representa arribar a Montilivi: “Conec bé aquesta categoria i el Girona té un projecte molt bonic. El curs passat van estar molt bé i llàstima de l’últim partit contra l’Elx. Ara haurem d’anar partit a partit i veurem què podem aconseguir, però aspirem al màxim.”

Un hàndicap que tenen tots dos és l’estat de forma, ja que no han pogut fer una pretemporada en condicions, però arriben disposats a ajudar els companys diumenge mateix. “M’he entrenat tant com he pogut i estic esperant. Són decisions del mister, però tinc moltes ganes de jugar”, diu Cristóforo, i Bárcenas va comentar que ha pogut fer “ treball de gimnàs i sense pilota”, però que està a punt “per jugar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)