Girona

El protagonista

Mamadou Sylla

Mamadou Stuani

El debut somiat. Així és com solen definir gairebé tots els futbolistes el seu primer partit quan aconsegueixen marcar un gol i ajuden els companys a sumar els tres punts. I així el va tenir Mamadou Sylla, que va ser titular tres dies després de ser anunciat com l’última incorporació del Girona en el mercat estival. El davanter senegalès va ser fitxat fora de termini gràcies al fet que havia rescindit el seu contracte amb el KAA Gent just abans del tancament del mercat, una de les premisses que li permetien fitxar per qualsevol equip, i amb el conjunt gironí ha estat arribar i moldre. Mamadou va fer molt bon partit, sent la referència del seu equip en la punta d’atac. El futbolista format a l’Espanyol va fer anar de bòlit Ignasi Miquel i Rodrigo Tarín, que davant la mobilitat de l’atacant blanc-i-vermell havien d’abandonar la seva posició, i en aquesta situació és quan més pateixen. Sylla va fer una bona lectura del joc i sempre va saber com caure per la banda dreta i associar-se amb Samu Saiz o com fer-ho per l’esquerra. En l’acció del gol, també va saber com definir, després que Monchu posés la cama amb encert en la pressió sobre Rubén Pardo, per recuperar una pilota en plena sortida del Leganés i deixar descol·locats tots els defenses. El flamant davanter gironí podia optar per fer una cessió al mateix Monchu, però va decidir jugar-se-la ell sol i va batre Cuéllar amb un xut al pal curt imparable per al porter, i va fer esclatar d’alegria tota l’expedició desplaçada a l’estadi municipal de Butarque.

Just després del gol, encara amb l’adrenalina disparada per la sensació indescriptible que produeix aquest fet en els futbolistes, l’atacant va tenir una nova acció de mèrit. Sylla va rebre una pilota a l’espai escorada a la banda dreta, però amb valentia es va encarar a Ignasi Miquel, el va retallar amb la cama dreta i va encanyonar amb l’esquerra buscant l’escaire del pal llarg de Cuéllar, que amb la punta dels dits va desviar la trajectòria d’un xut que va acabar topant amb el pal, una acció que va deixar un gust agre, pel desenllaç, però dolç, pel repertori de recursos que acabava de mostrar a la galeria.

Mamadou va saber fer de Stuani, és a dir, treballar molt, barallar-se amb els defenses rivals i, quan va tenir l’ocasió, definir per endreçar la pilota a dins. Les poques ocasions que sol generar el Girona des de fa mesos fan necessària la figura d’un davanter determinant i, per sort, en els darrers cursos, Stuani ha assumit aquest paper a la perfecció. Sense l’uruguaià ni Nahuel Bustos, presumiblement els dos davanters més importants de la plantilla i que més farà jugar Francisco, Sylla va aixecar el dit enmig de la competència que hi haurà per esgarrapar minuts de qualitat durant la temporada. De moment, l’últim d’arribar és el que més convenç i, esperant que totes les altres peces agafin el to i es posin a lloc, l’africà ja té avantatge.

90
minuts
1
Gol
1
pal
3
xuts a porteria
2
faltes rebudes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)