Girona

La millor vitamina per créixer

El Girona assalta Butarque gràcies al debut amb estrella de Mamadou Sylla i deixa enrere l’angoixa per la sequera de punts i gols

L’equip de Francisco ofereix un bon paper en la primera part i pateix en la segona per fer bo, amb neguit i fortuna, l’avantatge assolit

Leganés 0 Girona 1

GOLS:0-1 (37’) Mamadou.ÀRBITRE:Pulido Santana (col·legi canari).Targetes grogues:a Rubén Pérez (14’), Sabin Merino (20’), Avilés (45+1’), Rubén Pardo (55’) i Palencia (67’), del Leganés i a Cristóforo (11’), Aday (43’), Samu Saiz (87’), Juan Carlos (87’) i Monchu (88’), del Girona.Targetes vermelles:cap. GIRONA: Juan Carlos
Calavera Santi Bueno Bernardo Luna Monchu
Cristóforo
Ibra Kebé (61’) Gumbau
Yoel Bárcenas (79’) Samu Saiz
Pablo Moreno (86’) Aday
Mamadou
RESTA DE CONVOCATS: Jose Aurelio Suárez (p.), Valery, Adrià Martínez, Franquesa, Pau Víctor, Yan Couto i Turmo
LEGANÉS: Cuéllar Palencia
Rodri Tarín Ignasi Miquel Lasure Avilés
Juan Muñoz (46’) Rubén Pardo
Eraso (70’) Rubén Pérez
Miguel (90’) Sabin Merino
Michael Santos (58’) Jose Arnáiz Borja Bastón
RESTA DE CONVOCATS: Conde i Riesgo (p.), Sergio, Bustinza, Javi Hdez. Ojeda i Javi Rubio

S’hi podien posar moltes excuses i molts peròs, perquè Francisco es presentava al primer partit un cop el mercat tancat amb gairebé tantes limitacions com havia afrontat els dos anteriors, quan estava tot per fer. Però el Girona ja anava prou tard. Feia falta deixar enrere la sequera de punts i gols, encara que Stuani s’ho hagués de mirar des de casa i Nahuel Santos, ves a saber des d’on. I sense els dos davanters que han de ser els de referència, la primera aparició d’un dels últims va ser determinant. Mamadou Sylla, el desig recurrent de Quique Cárcel des de feia anys que no s’havia acabat de decidir mai, va tenir un debut amb estrella, va trencar totes les sequeres i va donar el primer triomf. Un puntet ja hauria estat un alleujament, però tres de cop són or pur per a un equip que encara ha de créixer molt i que agrairà fer-ho sense la pressió afegida de veure’s tan avall. A Butarque, el Girona va tenir la dosi de fortuna que li havia faltat en les dues cites anteriors i va frustrar el Leganés de Pep Lluís Martí, que no en va tenir prou acumulant davanters i ocasions en la segona part, amb els gironins endarrerits i cansats.

Amb urgències i mancances, Francisco va precipitar el debut de Cristóforo al mig del camp i de Mamadou Sylla al davant. L’uruguaià hi va posar caràcter i lluita al mig del camp, rascant i a vegades jugant-se-la –marcat per una targeta groga ben aviat– sense frenar. El senegalès va ser el referent en punta, i la carta de presentació va ser prometedora. Per començar, perquè el seu perfil oferia la possibilitat d’enviar-li pilotes per despenjar, cosa que sempre agraeixen els centrals i que no pot donar Pablo Moreno. En mobilitat, l’exjugador de l’Espanyol també va estar bé, buscant els espais i caient als dos costats. I en la definició, tot i que les primeres accions van ser defectuoses, va estar molt fi tant en el 0-1, ajustant al pal un xut amb la dreta (37’), com en una acció posterior de molt nivell, en què va buscar-se espai a la dreta, va retallar i clavar Ignasi Miquel i va provar un xut potentíssim amb l’esquerra que entre Cuéllar i el pal van treure (43’).

Malgrat les limitacions, la proposta inicial del Girona va ser valenta. El partit va començar a camp del Leganés, més incòmode que el conjunt de Francisco, que va sorprendre situant Gumbau com a jugador més avançat dels tres del mig –Monchu va fer bona feina de sacrifici–, Samu Saiz a la dreta i Aday a a l’esquerra. El conjunt madrileny, espès en la combinació, apareixia en accions aïllades, com una falta en què Calavera, després que Sabin Merino recollís el refús de Juan Carlos, va ser providencial (12’). Sense gaire res destacat a les dues àrees, van cridar l’atenció unes quantes de molt dures, sobretot de futbolistes ofensius que arribaven a destemps o no calculaven bé l’acció. Mamadou, abans del 0-1, es va moure bé, però li faltava precisió quan la rebia. Els gironins, tot i les absències, mostraven més capacitat competitiva, recuperant pilotes i guanyant terreny, que en l’anterior duel contra el Fuenlabrada, que tampoc havia de costar gaire i que era la primera exigència de la banqueta. Hi va haver algun altre ensurt, com un córner executat per Rubén Pardo amb reacció de mèrit de Juan Carlos, quan Borja Bastón ja estava a punt (34’). A l’altra àrea, l’avís –un xut sec de Samu Saiz en una acció que el VAR va revisar per si hi havia penal a Bernardo– i el 0-1, amb mèrit de la pressió avançada i valenta de Monchu (Rubén Pérez s’hi va adormir) i l’execució de Mamadou Sylla. El Leganés va tenir a prop l’empat de seguida, en un xut encreuat d’Arnaiz. I en plena activitat, el pal de Mamadou i, a l’altre costat, un cop de cap alt d’Ignasi Miquel.

El cop de cap que Juan Muñoz va enviar al pal només de començar va ser l’avís del que arribaria en la segona meitat. Entre l’empenta dels madrilenys, el cansament i el valor de l’avantatge que defensaven, els gironins van recular. Pep Lluís Martí va començar a acumular davanters –ben aviat, amb quatre, i en la recta final, amb cinc– i, si el Girona hagués estat més viu, hauria pogut fer molt mal en les transicions. El problema és que no va tenir més el control de la pilota, i li va ser impossible amenaçar el Leganés, més enllà d’un xut de falta d’Aday. Faltava frescor. I amb el partit en perill i la banqueta plena de jovent, Francisco tampoc va voler fer gaires retocs. Tocava resistir. Allà on no va arribar Juan Carlos, els gironins van agrair la falta de punteria del Leganés. Patint, amb una bona dosi de fortuna i de neguit, l’equip se’n va sortir i va tornar somrient i alliberat de Butarque.

PROTAGONISTA

Mamadou Sylla executa una bona pressió de Monchu (37’) i està a punt de fer el segon (43’)

DE MÉS A MENYS

Valent i ambiciós en la primera part, el Girona recula en la segona, sense amenaçar a dalt

PER ACUMULACIÓ

Pep Lluís Martí acaba amb cinc davanters però la falta d’encert castiga el Leganés

MINUT A MINUT

12’ Falta directa que executa Rubén Pardo. Juan Carlos s’estira i refusa al costat on arribava Sabin Merino, que rep el bloqueig de Calavera estirant la cama per enviar a corner.
28’ Possessió llarga del Girona que acaba amb un xut des de la llarga distància de Gumbau. Cuéllar, ben col·locat, atura sense problemes.
34’ Gran intervenció de Juan Carlos a una centrada de Rubén Pardo des del corner que es colava a dins de la porteria.
38’ Errada en la sortida de pilota del Leganés. Monchu s’anticipa a Rubén Pardo la pilota cau a les botes de Mamadou, que bat a Cuéllar (0-1).
43’ Mamadou rep a l’espai, retalla amb la dreta a Ignasi Miquel i prova un xut amb l’esquerre que Cuéllar desvia al pal.
45’ Falta lateral executada al punt de penal per Rubén Pardo i Ignasi Miquel s’avança a Juan Carlos però remata amb el cap als núvols.
49’ Centrada de Lasure que remata amb el clatell Juan Muñoz i la pilota topa amb el pal. 65’ Rematada amb el cap massa creuada de Santos, que surt molt desviat a fora. 69’ Falta directa que executa Aday des de la frontal i la pilota es per damunt del travesser.
77’ Borja Bastón cedeix a Santos, que fa un xut creuat i al segon pal, sol, no arriba a impactar Arnáiz, ja amb Juan Carlos batut.
80’ Falta lateral que pentina Borja Bastón i Juan Carlos intervé molt bé per refusar. 83’ Controla Arnáiz a la frontal i prova un xut amb rosca que va a fora per molt poc. 92’ Centrada passada d’Arnáiz que Santos cedeix enrere amb el cap i Miguel remata després del bot a fora.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)