3a divisió FEF

El Girona B, a punt per afrontar el nou repte a tercera divisió

El tècnic, Axel Vixuete, i el director esportiu del Girona B i el futbol base, Albert Síria, analitzen la nova etapa del filial gironí

El filial del Girona arrencarà diumenge la seva primera temporada de la història a 3a divisió. Un repte il·lusionant, després d’una temporada excel·lent a 1a catalana fins a l’aturada per la Covid-19, que obliga a un canvi de mentalitat, i és que la proximitat entre el primer equip i el Girona B fa més viable que mai el salt dels joves a l’elit. “És una temporada il·lusionant perquè és la gran novetat del club i ens dona l’estructura ideal per seguir amb la construcció i la formació dels futbolistes. És molt important per nosaltres. Ens permet tenir una plantilla molt jove, que és el que busquem per intentar nodrir el primer equip. Tenim una plantilla amb talent, però aquest procés de maduració marcarà com afrontarem la temporada”, comenta el director del Girona B i el futbol base Albert Síria, que té molt clar que el gran objectiu de la temporada va més enllà dels resultats: “l’objectiu és el de sempre en totes les categories inferiors, el del treball del dia a dia perquè el futbolista pugui créixer i tingui l’opció de fer el salt al primer equip.”

Confiança en la casa

Per afrontar l’estrena a tercera el Girona ha mantingut la confiança en jugadors de la casa. De fet, els gironins només han tancat cinc noves incorporacions. El porter Jaime González (Santfeliuenc), els laterals Sergi Benítez (Espanyol juvenil) i Guillem Jiménez (Peralada), que ja havia estat al club al juvenil,el migcampista Ramon Terrats (Sant Andreu) i l’extrem Àlex González, Gonpi (Vilassar). Respecte el curs passat continuaran nou jugadors: Jonatan Morilla, Eppy Magalhaes, Dan Coll, Pau Resta, Toni Gamell, Ferran López, Ibra Kebé, Joel Priego i Adrià Gené. A més, per completar la plantilla pujaran del juvenil Èric Monjonell, Jandro Sánchex, Suli Camara, Pau Victor i Adrià Turmo, i tornen de les seves respectives cessions Jofre Cherta, Àlex Pachón i Guillem Naranjo.

D’aquesta manera el tècnic Axel Vizuete disposarà de 22 jugadors, però entre ells hi ha Ibra Kebé, Pau Victor i Adrià Turmo que estan en dinàmica del primer equip. “El filial està precisament per això. Que tinguem jugadors que puguin pujar al primer equip és el millor resultat que podem tenir. Evidentment que hem de competir dintre una lliga però no ens incomoda en absolut, al contrari. Valora el treball de tots els que formen el futbol base”, comenta Síria, que té clar que aquesta temporada s’haurà d’estirar més que mai dels equips de sota: “Hi ha jugadors per sota capacitats per competir en aquesta categoria si el filial els necessita. Ara tenim l’estructura preparada per això. Hem de ser conscients que els equips necessiten estabilitat però els jugadors que progressen cap a dalt és el baròmetre per veure que com a futbol base estem funcionant be. Ho hem de controlar i sempre mantenint un ordre, però això no ens preocupa en excés.”

En la mateixa línia ho veu el tècnic Axel Vizuete, satisfet amb la plantilla de la que disposarà. “És una plantilla molt i molt jove, amb molt talent. Estem preparats per formar aquests jugadors per si el primer equip els necessita, i és que aquest és el nostre objectiu. Estem més a prop que abans del primer equip i cada jugador que hi arribi és una gran satisfacció. Aquest treballa individual que farem amb cadascú mirarem que ens faci créixer i ens millori col·lectivament”, analitza el tècnic.

Sensacions positives

El curs arrencarà aquest diumenge i un dels handicaps que tindrà el Girona B és el canvi de format de la competició, ja que un equip jove normalment necessita més temps de rodatge abans d’arribar al seu millor nivell. “És un format completament nou, amb una primera fase de vint partits i és molt important tenir estabilitat. Amb un equip jove hem d’ajudar als jugadors a que tinguin aquesta tranquil·litat per explotar el seu potencial i aconseguir tenir aquesta estabilitat com equip”, valora el tècnic, que vol mantenir la filosofia que ha guiat l’equip de 2a catalana a 3a divisió: “Prepararem els partits per ser dominadors a través de la pilota. Tenir la possessió ens farà està més tranquils i tenir la sensació de control. Hem de mirar de buscar l’equilibri ofensiu i defensiu que ens doni fiabilitat independentment de contra qui juguem.”

Per a Axel Vizuete la nova temporada també suposarà un repte especial, i és que tornarà a entrenar a 3a divisió com va fer amb la Jonquera. “Tots tenim la nostra il·lusió de millorar i progressar dins d’aquest món i quin millor lloc per fer-ho que al Girona. Va ser una aposta quan se’m va oferir agafar l’equip a 2a catalana. Podia semblar arriscat però sabia que entrava a una estructura professional i sabia que no podia deixar escapar aquest tren. Si treballàvem bé podíem trobar la progressió esportiva que buscàvem”, resumeix el tècnic, preparat per fer un pas més amb el filial.

Porters
Jonatan Morilla
Jaime González
Defenses
Sergi Benítez
Eppy Magalhaes
Dan Coll
Èric Monjonell
Pau Resta
Toni Gamell
Ferran López
Guillem Jiménez
Migcampistes
Ibra Kebé*
Jandro Sánchez
Jofre Cherta
Ramon Terrats
Pau Victor*
Extrems
Joel Priego
Suli Camara
Àlex González ‘Gonpi’
Adrià Gené
Davanters
Adrià Turmo*
Àlex Pachón
Guillem Naranjo * Estan en dinàmica del primer equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)