2a divisió FEF

El repte es multiplica

2a divisió B. Comença el curs en una lliga d’alta competitivitat amb el risc de caure una o dues categories d’una tacada per la futura reestructuració

Ja hi és. Ja la tenim aquí. Tots aquells que s’han dedicat a inflar una categoria amb (bona part dels) camps buits i sous de molts zeros ho han aconseguit. Aquells que reclamaven que calia canviar la segona B mentre endeutaven clubs, enganyaven inversors o llençaven diners públics als comptes corrents de davanters de tercera fila, se n’han sortit. La categoria de bronze comença aquest cap de setmana amb la promesa d’un món millor: el del curs vinent, amb la creació d’una categoria –la Primera FEF– que serà un caldo de cultiu per als inversors que vulguin saltar al paradís dels drets de televisió i la travessa, altrament anomenat Lliga de Futbol Professional. I el preu el pagaran els equips menys privilegiats i ho faran a terminis, el primer dels quals es liquidarà aquesta temporada, amb un embolic de fases, noves normatives, coeficients i classificacions. Però sobretot por. Molta por. Por al virus que en qualsevol moment pot aturar la competició i por que una patinada provoqui un descens d’una (o dos!) categories. Campi qui pugui.

Tothom té clar que aquest és un curs frontissa a la segona B. Dels 102 equips que començaran a jugar aquest cap de setmana, quatre pujaran a segona divisió A; 36 es quedaran en el tercer graó de la Primera FEF; 36 jugaran a la Segona FEF –quarta categoria– i 26 baixaran a la Tercera FEF. Pel que fa al format, tot plegat constarà de tres fases, la primera de les quals –la que comença aquest cap de setmana– enfrontarà els equips per proximitat geogràfica.

Els catalans

El grup 3 de la segona B està dividit en dos subgrups: l’A, amb els deu equips catalans i l’Andorra, i el B, amb els valencians i els balears. Els tres primers classificats passaran a una segona fase en què s’enfrontaran als tres millors del subgrup B i d’aquí naixeran els classificats per la promoció d’ascens a segona A. En aquesta segona fase, s’arrosseguen els punts de la primera i els catalans ja no s’enfrontaran entre ells.

Els candidats a ocupar les tres primeres places són el Nàstic, l’Andorra i el Lleida. Els grana són l’equip que millor s’ha reforçat amb jugadors contrastats. “El que ha quedat m’agrada moltíssim”, diu l’entrenador Toni Seligrat respecte al mercat de fitxatges. Els blaus, en canvi, han sumat grans jugadors a un bloc prou conjuntat que el curs passat va estar a punt d’arribar a la promoció d’ascens, tot i que aquesta preparació només ha dut a guanyar un partit. “Encara ens queda molt, cal construir i això trigarà algunes setmanes”, reconeixia fa poc l’entrenador del Lleida, Molo, que serà l’equip que descansi en la primera jornada –el subgrup A és imparell.

Zona intermèdia

Els equips que quedin entre el quart i el setè classificat lluitaran amb els del mateix rang (del quart al sisè) del subgrup valencià-balear en la segona fase. D’aquí, sortiran aquells que pugin a la Primera FEF. Els principals candidats per a aquestes quatre posicions són el Cornellà, que ha hagut de reformar més de mitja plantilla; el Barça B, afectat per la política del primer equip; l’Olot, que manté el bloc, i el Llagostera, amb un esquelet interessant.

Els quatre darrers classificats hauran de batallar per la permanència. L’Espanyol B, el Badalona, el Prat i l’Hospitalet s’hauran de reivindicar i lluitar amb tothom que s’hi enfronti per demostrar que tenen la mirada posada molt més amunt de la salvació.

CANDIDAT

El Nàstic és el gran candidat del subgrup català per a l’ascens a segona divisió A
Cornellà - Olot
Diumenge, 12 h
Espanyol B - Prat
Diumenge, 12 h
Llagostera - Andorra
Diumenge, 17 h
Barcelona B - Andorra
Diumenge, 18 h
Badalona - Nàstic
Diumenge, 18 h
Descansa:
Lleida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)