Girona

Finals des del primer partit

2a divisió B. L’Olot i el Llagostera inicien la primera fase en la qual quedarà definida la lluita final dels equips en la segona fase: l’ascens, la classificació per la 1a FEF o la permanència

Set mesos després, els equips gironins de segona B tornaran a disputar un partit de lliga en la renovada categoria de bronze. L’Olot i el Llagostera engeguen motors iniciant una primera fase que serà clau per determinar els objectius finals del curs, a través d’una segona fase que dictaminarà si lluiten per accedir a segona A, mitjançant un play-off, per la classificació a la primera divisió FEF (de nova creació de cara a la campanya vinent, per sota de la segona A i per damunt de l’actual segona B, que passarà a anomenar-se segona divisió FEF–, o bé, per la permanència i evitar caure a tercera, que passarà a ser la cinquena categoria del futbol estatal en comptes de la quarta com a l’actualitat.

Per poder aspirar a cotes elevades, els dos representants gironins al bronze hauran de fer una primera fase a un nivell molt alt. Si queden entre els tres primers del subgrup A, lluitaran en una segona fase contra els altres tres primers del subgrup B, en una cursa per accedir al play-off d’ascens. Entre el quart i el setè, la batalla serà per assegurar-se la participació en la primera divisió FEF, una categoria superior a l’actual segona B i un caramel per a molts, ja que es pretén augmentar la professionalització en els equips integrants. Tot el que sigui quedar entre el vuitè i l’onzè classificat comportarà patiment per als clubs, que s’hauran d’enfrontar als últims quatre del subgrup B per evitar perdre dues categories de cop i instal·lar-se a la nova tercera divisió FEF.

L’Olot intentarà continuar aplicant la mateixa metodologia i idea que tan bons resultats li va donar la temporada passada. I és que només la pandèmia va aturar una progressió increïble dels de Raúl Garrido, a punt d’assaltar la part alta de la taula i lluitar per objectius ambiciosos. Els de la Garrotxa han mantingut el 90% de la plantilla i només han incorporat Juan Delgado, Albert Batalla i Roger Escoruela per suplir les baixes de Pep Chavarría, Arnau Comas, Peque i la momentània d’Hèctor Simón, lesionat de gravetat per culpa d’un accident en bicicleta. L’objectiu dels olotins és recuperar, al més aviat possible, les grans sensacions amb què van acabar la campanya passada per aconseguir bons resultats i, com a mínim, evitar una segona fase per la permanència.

El Llagostera també ha apostat per mantenir bona part del bloc del curs passat, tot i que ha rejovenit la plantilla amb bones incorporacions sub-23. Els gironins volen aprofitar la inèrcia d’haver competit una setmana abans que els rivals amb la copa Catalunya i la copa FEF per començar amb bon ritme la primera fase i esquivar els possibles ensurts. Els d’Oriol Alsina intentaran aplicar la fórmula guanyadora particular i fer-se forts al municipal. Si ho aconsegueixen, com és habitual, esgarrapar punts com a visitants els farà estar més amunt en una classificació que serà una veritable guerra entre tots els equips catalans del bronze i l’Andorra.

LES REACCIONS

Ha estat un període llarg sense competir. El nivell serà tan alt que no valdrà la pena fer càlculs de res
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
És el subgrup més complicat de tots, a més de tot el que comporta que siguem onze equips en total
Oriol Alsina
entrenador del llagostera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)