Girona

Conseqüències directes

El Girona visitarà demà La Romareda segurament amb set baixes a l’equip

El tècnic només té dos centrals (Santi Bueno i Bernardo) i per a les tres posicions d’interiors només té Gumbau al 100%

L’empat amb regust de victòria que va aconseguir el Girona al Jocs del Mediterrani contra l’Almeria tindrà greus conseqüències de cara al pròxim matx de lliga que disputarà demà mateix a La Romareda contra el Saragossa. Si bé l’orgull, l’esforç i el sacrifici mostrats per l’equip amb deu, nou i fins amb vuit jugadors emplenen el sac de la moral i l’optimisme, les baixes que s’acumularan després de la batalla d’Almeria comportaran un greu maldecap per a Francisco, el tècnic del Girona. L’andalús podria tenir les baixes de fins a set futbolistes, més enllà del cansament acumulat i les molèsties que arrosseguen un bon grapat dels jugadors que sí que tindrà disponibles. El calendari és ferotge per als blanc-i-vermells en aquest inici de curs 2020/21, però els efectes col·laterals amb els tres expulsats en el darrer partit –Ramalho, Cristóforo i Monchu– deixen la plantilla penjant d’un fil, i és que Juanpe i Muric encara s’estan recuperant de les respectives lesions musculars, Stuani no està en condicions –paraules expressades pel mateix entrenador del conjunt gironí– i Ibra Kebé va donar positiu per coronavirus divendres passat. Un drama.

O bé per la lentitud en la sortida de diversos futbolistes i, consegüentment, l’arribada de cares noves, o pels obstacles en forma de lesió i sanció, Francisco no ha pogut afrontar fins ara cap dels nou partits disputats en la lliga amb possibilitats d’escollir els seus futbolistes. I a La Romareda contra el Saragossa el problema s’agreujarà si no prosperen els recursos presentats pel club contra les tres expulsions d’Almeria, un fet poc probable pel redactat de l’acta i el tipus d’entrada dels protagonistes. Sabedors que els lesionats no arriben i que Stuani, tot i no tenir cap lesió i poder forçar la màquina, tampoc hi serà, a Francisco encara no se li acaben els problemes, ja que Samu Saiz arrossega problemes en un peu per un cop que li ha impedit entrenar-se amb normalitat les últimes dues setmanes, i Yan Couto tot just va arribar diumenge d’una concentració de quinze dies amb la selecció sub-20 del Brasil.

Amb tots aquests entrebancs, el Girona es desplaçarà a un dels camps més exigents de la categoria només amb dos centrals (Santi Bueno i Bernardo) i un futbolista en plenes condicions, tot i que cansat, per ocupar una de les tres posicions interiors habituals per a l’esquema plantejat per Francisco (Gumbau). En aquest cas, sí que és clar que Samu Saiz forçarà la màquina, que hi podria haver un canvi de dibuix i que algun futbolista jugarà fora de la seva posició habitual.

Juanpe
El 10 d’octubre el club va anunciar que el central estaria de baixa entre quatre i sis setmanes per una lesió en un tendó de l’adductor.
Muric
El 20 d’octubre el Girona va comunicar una lesió al quàdriceps de la cama dreta amb un període de baixa estimat de tres setmanes.
Stuani*
Sense diagnòstic oficial de la seva lesió, el mateix tècnic va descartar-ne la disponibilitat dissabte passat fins que no estigués al 100% per competir i ajudar l’equip.
Ibra Kebé
Divendres va donar positiu per Covid-19, dissabte una segona prova ho va confirmar i ell ho va fer oficial diumenge. Haurà d’estar, com a mínim, deu dies confinat al seu domicili.
Ramalho**
Expulsat en el 28 de l’últim partit contra l’Almeria
Cristóforo**
Expulsat en el 78 de l’últim partit contra l’Almeria
Monchu**
Expulsat en el 81 de l’últim partit contra l’Almeria *L’uruguaià, segons el mateix Francisco, no té cap lesió i podria forçar la reaparició en cas de necessitat. **El Girona va anunciar que recorrerà contra les tres targetes vermelles que van veure Ramalho, Cristóforo i Monchu a l’estadi Jocs del Mediterrani contra l’Almeria
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)