Valery es trenca el menisc i estarà dos mesos de baixa

De pega. L’extrem i carriler de l’Escala es va fer mal durant el matx contra Las Palmas i ahir mateix ja va ser operat. El futbolista feia pocs mesos que havia superat una lesió als lligaments

Mala peça al teler per al Girona, una més. El club blanc-i-vermell va anunciar ahir que Valery Fernández es va trencar el menisc intern del genoll esquerre durant l’últim partit de lliga contra Las Palmas i estarà dos mesos de baixa (tot i que el club no va precisar res més). El futbolista de l’Escala va disputar els últims 32 minuts de l’enfrontament tot i notar molèsties, i ahir es va confirmar la lesió. De fet, l’empordanès va passar per la sala d’operacions ahir mateix a la tarda per ser operat a Barcelona pel doctor Cugat, que va rectificar la fractura i, per sort, va comprovar l’abast real de la lesió, que permet al jugador esquivar el pitjor pronòstic.

Un altre revés

Valery ja va passar pel mal tràngol d’una lesió important l’estiu del 2019, quan en un partit amistós al camp del Derby County es va trencar el lligament encreuat anterior amb afectació al menisc del mateix genoll esquerre, un contratemps important que va fer que es perdés gran part de la temporada passada, tot i que a causa de l’endarreriment de la competició per l’aturada a conseqüència de la pandèmia, el futbolista va poder tornar a vestir-se de curt per disputar vuit dels últims onze partits de lliga –324 minuts–, a més de 45 minuts repartits entre tres partits del play-off.

Valery va entrar dilluns al camp en el lloc d’Aday Benítez i va ocupar l’extrem esquerre. El jugador blanc-i-vermell va generar força perill i va arribar a la ratlla de fons en diverses ocasions tot i no fer la centrada bona cap a un company de l’atac. L’escalenc ha assolit un rol de revulsiu per al tècnic, Francisco Rodríguez, i és que ha participat en sis partits de lliga fins al moment però no n’ha jugat cap de sencer (228 minuts en total). De fet, Valery només ha estat titular en els dos primers duels que el Girona va disputar en el campionat, a El Molinón contra l’Sporting (2-0) i a Montilivi contra el Fuenlabrada (0-1). Tot i la intermitència en les seves aparicions, el jugador format a les categories inferiors de l’Escala i el Girona va fer un gol a La Romareda contra el Saragossa en el matx disputat el dimecres 4 de novembre, una diana que establia el 0-2 en el marcador i que semblava que havia sentenciat el duel, tot i que el fatídic temps afegit va condemnar els gironins a firmar les taules (2-2) davant la desesperació de tots.

I ENCARA BO

Amb l’operació es va saber l’abast real de l’afectació i es va esquivar el pitjor pronòstic

EL GENOLL ESQUERRE

El de l’Escala ja es va trencar el lligament encreuat anterior durant un amistós el 2019

EL ROL ACTUAL

Valery s’havia convertit en un revulsiu i va jugar 8 partits (un gol i 228 minuts)