Un Girona impotent no pot contra els obstacles (0-1)

Derrota. Els blanc-i-vermells han afrontat el partit amb vuit baixes, han encaixat el 0-1 tot just en el minut 5 i en el tram final s’han tornat a quedar amb un futbolista menys per l’expulsió de Ramalho –Sylla també ha vist la vermella amb el partit acabat–

El Girona no ha pogut esgarrapar cap punt contra un Mallorca efectiu i ordenat (0-1). Els gironins no han pogut esquivar les múltiples baixes, i és que, en el minut 5, Salva Sevilla ja ha marcat el gol de la victòria balear després d’aprofitar una passada d’Amath. Els de Francisco han anat de menys a més i, tot i ordenar-se i, fins i tot fer l’empat, no han tingut prou profunditat. En el 16, Pablo Moreno ha fet gol però l’àrbitre l’ha anul·lat per falta de l’andalús a Sastre.

Si el pes de les baixes, fins a vuit, ja era una llosa important, el Girona ha vist com sense suar el Mallorca li ha fet el 0-1. Tot just en el minut 5, Amath ha fet una bona jugada per la dreta i, des de la ratlla de fons, ha fet la centrada enrere on hi havia Salva Sevilla. El migcampista no ha perdonat i a rosca oberta ha superat l’estirada de Juan Carlos.

Els gironins han agafat aire i s’han ordenat una mica. De fet, han aconseguit fer l’empat però el col·legiat, a instàncies del VAR, ha xiulat falta de Pablo Moreno a Joan Sastre. L’atacant havia caçat un refús de Reina a un xut de Sylla, però amb les mans havia apartat lleugerament Sastre de la jugada (16’). Els de Francisco no s’han desesperat amb l’acció i han passat a controlar, a través d’un major ordre, les arribades balears. Els gironins, poc profunds, no han generat excessiu perill a la porteria contrària, tot i que ho han intentat amb la velocitat de Sylla i la mobilitat de Pablo Moreno.

En el segon acte, el Mallorca ha controlat molt bé els atacs tímids del Girona, i és que, als blanc-i-vermells els ha costat molt generar joc ofensiu davant un equip molt ben ordenat defensivament. Només Sylla (68’ i 90’) ha inquietat Reina, després de dues retallades molt bona que li ha permès rematar, tot i que massa escorat.

Amb molt poc, els mallorquins n’han tingut prou per mantenir l’avantatge mínim i assegurar els tres punts, i és que, fins i tot han pogut sentenciar en alguna contra, i més, quan el Girona s’ha quedat amb un menys per l’expulsió de Ramalho per una empenta a Cardona, exagerada pel davanter rival.